Laiminga moteris žino, kas yra laimė, netgi jei tai truko vieną dieną jos gyvenime arba tai buvo kažkokia akimirka ir ji nori, kad tai kartotųsi dažniau. O moterys, kurios yra nelaimingos, dažniausiai saugo savo nelaimę, tokią didžiausią brangenybę, kuri puoselėjama. Jos nevaikšto į mokymus, jos visada sako apie tai, kad „tai ne man“, - laidoje „Pasaulis pagal moteris“ sakė I. Ravensy.

Ji pasakojo atkreipusi dėmesį, kad ypač vadovaujamas pareigas užima jaunos, gražios, protingos, sėkmingos moterys. „Atrodo, kad jos turi tą gyvenimą, kurį galima būtų pavadinti laimingu, bet kai pradedi su jomis kalbėti, supranti, kad ta laimė ne visada ateina į jų gyvenimą“, - sakė ji.

I. Ravensy visada norėjusi sužinoti, ką padaryti, kad moters gyvenime būtų ir sėkmė darbe, ir šeimyninė laimė. „Laimė – tai sėkmė visose gyvenimo srityse: ir šeimoje, ir sveikatoje, ir kūryboje, ir bendravime – visame kame“, - kalbėjo ji.

Jos teigimu, moteris yra arba laiminga, arba nelaiminga – tai esą visiškai nepriklauso nuo to, ar moteris yra viena. I. Ravensy pabrėžia, kad būti laimingai yra ne kas kita kaip įgūdis:

„Tai yra mąstymo būdas, kiekvienos dienos įpročiai. Jeigu moteris turi laimingo gyvenimo taisyklių paisymą savo gyvenime, ji bus laiminga ir viena. Aišku, jeigu yra vyras šalia – labai smagu, bet jei moteris yra laiminga, jai visiškai nesvarbu, ar ji viena, ar su šeima, tik bėda tame, kad, jeigu ji nelaiminga ir turi šeimą, ji daro nelaimingą ir visą savo šeimą“, - kalbėjo konsultantė.

Pasak I. Ravensy, moters laimę pirmiausia gadina labai žema moters vidinė vertė. „Labai žema moters vertė suteikia galimybę ir pačiai moteriai, ir aplinkiniams elgtis su ja atitinkamai pagal tą vidinę vertę.“

Jos teigimu, ta moteris, kuri nuvertina moterį, viduje nuvertina save. Kai ji nuvertina save, anot I. Ravensy, moteris jaučiasi blogai ir ji negali vertinti ir vyrų: kaip galima vertinti kažką, kai negaliu vertinti savęs?

„Jeigu aš vertinu save, jeigu man labai svarbu mano vidinis gyvenimas, mano nuotaika – viskas, kas mane supa – tik tada galiu suvokti, kad tu irgi turi teisę turėti savo gyvenimą, kuris tau patinka, tau tinka ir yra priimtinas“, - dėsto konsultantė.

I. Ravensy džaiugiasi, kad yra moteris, nes moteris, anot jos – tai žmogus, kuriam be galo pasisekė būti moterimi.

„Tai yra prabanga, tai yra Dievo dovana. Moteris – tai žmogus, kuris neša į pasaulį meilę, grožį, kūrybą, šviesą. Man garbė būti moterimi“, - sakė ji.

I. Ravensy teigimu, gyvenime yra tik du veikimo būdai: iš meilės arba iš baimės:

„Mes galime daryti tuos pačius dalykus, formaliai veiksmas bus tas pats, bet svarbiausia, kokia yra priežastis – aš tai darau iš meilės ar iš baimės“, - kalbėjo ji.

Pasak jos, moterys, kurioms lengva atkreipti vyrų dėmesį, moka atkreipti savo dėmesį į save:

„Ir vyrams, ir moterims patinka žmonės, kurie pasitiki savimi, kurie mano, kad jie yra gražūs, protingi, kad jie turi savyje kažką tokio, kas gali patikti kitiems. Visų pirma reikia pačiai sau surasti savyje, kas manyje yra tokio nuostabaus, kad norėčiau tuo pasidalinti su kitais. Jei aš turiu kažkokį grožį kažkokioje srityje, tai pradeda matyti kiti žmonės. Jeigu aš to nematau ir nepriimu, kitiems irgi labai sunku tai pamatyti“- sakė I. Ravensy.

Visą laidos „Pasaulis pagal moteris“ įrašą klausykite čia: