1. NEKENČIU

Kiekvieną kartą išgirdus šį žodį kažkieno kalboje mes susigūžiame. Darbe dažniausiai tenka gird4ti: „Nekenčiu savo viršininko“ ar „Nekenčiu savo darbo“.

„Nekenčiu“ yra baisus žodis, paliekantis šleikštulio jausmą jūsų organizme. Kaskart jums ištarus šį žodį, kūne gali atsirasti vėžio ląstelė. Rimtai.

Nesakome, kad turite būtų meilučiai ir geručiai, bet kam teršti savo smegenis neapykanta?..

2. Man PASISEKĖ

Nors tiesa, kad nenumatyti įvykiai gali paveikti rezultatus, bet tikrai ne dėl sėkmės įvyksta tai, kas įvyksta. Sėkmė neturi nieko su tuo bendra. Tikėjimas sėkme jūsų mintis sutelkia į tariamą vaizdinį, kurio nei jūs, nei kas nors kitas negali pakeisti ar paveikti.

Dar blogiau, sėkmė yra tarsi dingstis, pateisinanti nesėkmę („Man tiesiog nenusišypsojo laimė“) ir nuvertina jūsų pasiekimus („Man tiesiog pasisekė“).

3. Čia mūsų PRIEŠAI

Tiesa, kad visi turime varžovų, tad kad vienas laimėtų, kiti turi pralošti (ir atvirkščiai). Vis tiek, versle priešų nėra. Priešai – oponentai kare, žmonės, žudantys vieni kitus. Versle žmonės stengiasi pagerinti padėtį, o ne žudyti.

Kai savo varžovus laikote blogio įsikūnijimu vadindami juos priešais, uždarote duris verslo galimybėms. Šiandienos varžovai dažnai yra rytojaus partneriai.

4. BET

Esame tikri, kad pažįstate bent vieną žmogų, kuris negali pakomentuoti idėjos, plano ar veiklos nepradėdami „bet“ (ir tai dar pabrėžia išskirtiniu tonu).

Dažniausiai girdime „Puiki mintis, bet...“ arba „Sutinku, kad mums reikia imtis veiksmų, bet...“ Tai stabdo, sukelia nusiminimą ir sugadina akimirką.

Visur gali būti „bet“ ir to mes neneigiame, tačiau šis žodis turi pakaitalą, kuris sukuria gerą akimirką – tai jungtukas „ir“. Kitą kartą, kai „bet“ bus ant liežuvio galo, jo vietoje pabandykite pasakyti „ir“ („reikėtų padaryti tai, ir tai <...> būtų efektyvu“; „ir vertėtų apsvarstyti...“). Pabandykite ir liksite nustebę, kaip tai veikia teigiamai.

Kokių dar žodžių nereikėtų vartoti? Pasidalinkite savo mintimis šio straipsnio komentaruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)