Jose vaikų užimtumu padedantys pasirūpinti savanoriai – įvairių įmonių darbuotojai – tuo pačiu stiprina jų atstovaujamų kompanijų vidinę kultūrą bei jų, kaip socialiai atsakingų ir patrauklių darbdavių, įvaizdį.

„Savanorystei ryžtasi žmonės, kurie problemas sprendžia ne dejuodami, o imdamiesi veiksmų. Skatindamos bei sudarydamos sąlygas atsiskleisti šioms darbuotojų savybėms, įmonės stiprina jų vidinę kultūrą, iniciatyvos, bendradarbiavimo vertybes. Tuo pačiu jos sudaro sąlygas darbuotojams pajusti didesnę savo veiklos, darbo būtent šioje organizacijoje prasmę, o tai skatina jų motyvaciją bei lojalumą darbdaviui“, – sako „Mentor Lietuva“ projektų koordinatorė Giedrė Kisielė.

Darbuotojų savanorystę palaikanti ir skatinanti organizacija taip rūpinasi ir savo, kaip patrauklaus darbdavio įvaizdžio formavimu ir stiprinimu. „Mentorystei Lietuvoje jau dvylika metų. Per šį laikotarpį žymiai išaugo žmonių sąmoningumas – stiprėja noras dalintis, prisidėti prie visuomenės problemų sprendimo. Tai ypač aktualu jaunajai kartai, kuri bendrai yra socialiai aktyvesnė, ieško prasmės, nori jaustis reikalinga. Jos pritraukimui ir išlaikymui ypač svarbi įmonės socialinė politika, jos vidinė kultūra ir vertybės“, – sako G. Kisielė.

Jos atstovaujama organizacija „Mentor Lietuva“ jau trečius metus kviečia įmonių – organizacijos partnerių darbuotojus savanoriauti vasaros stovyklose, kuriose pagrindinis dėmesys skiriamas vaikų gebėjimams turiningai leisti laiką, atsisakant eksperimentavimo žalingais įpročiais. „Stovyklose vaikais rūpinasi profesionalai – psichologai, socialiniai darbuotojai. Tuo tarpu į stovyklas atvykstantys savanoriai vaikams organizuoja užsiėmimus, kurie jiems patiems yra įdomūs, veiklas, kurioms skiria savo pačių laisvalaikį, bei tokiu būdu dalinasi savo patirtimi ir žiniomis. Tai ne tik didina stovyklaujančių vaikų žinias, plečia akiratį, bet ir didina jų pilietiškumą“, – sako „Mentor Lietuva“ atstovė.

G. Kisielės teigimu, bendraudami su savanoriaujančiais suaugusiais, vaikai patys susidomi savonoryste, savanorių aistra juos įkvepia – skatina imtis įdomios, prasmingos veiklos, kuri ir yra pagrindinė prevencijos priemonė. „Tuo tarpu savanoris gauna galimybę atitrūkti nuo kasdienės veiklos – praleisti dieną ne darbe, pakeisti veiklos pobūdį, dalintis patirtimi, dovanoti žinias jų ieškantiems. Dalyvaujant stovyklose patiriamas prasmės, sėkmės jausmas, kuris prilygsta laimėjimui varžybose. O taip besijaučiantis žmogus, kaip minėta, – ypatingai vertingas darbuotojas,“ – sako G. Kisielė.

Tarp organizacijos „Mentor Lietuva“ partnerių ypač aktyviai savanorystės veikloje dalyvauja SEB bankas, „Thermo Fisher Scientific Baltics“ ir kitų įmonių darbuotojai. „Savanoriauti ar ne – asmeninis žmogaus pasirinkimas. Jis pats renkasi, kaip, kur ir kiek. Tuo tarpu mūsų organizacijai tenka konkuruoti su kitomis darbdavio remiamomis iniciatyvomis, prie kurių darbuotojai kviečiami prisijungti. Jei jis mato, kad jo indėlis bus reikšmingas, mūsų atveju – prisidėti prie teigiamų jauno žmogaus gyvenimo pokyčių, papildomos paskatos sąmoningam žmogui nereikia“, – sako „Mentor Lietuva“ projektų koordinatorė. Tuo tarpu darbdaviai savanoriaujantiems darbuotojams suteikia papildomą laisvą pusdienį ar dieną, už kurią mokamas atlyginimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)