Galbūt filmo “Kaip atsikratyti boso” turinys nebuvo taip jau smarkiai nutolęs nuo realybės.

Nauji tyrimai, publikuoti žurnale “Organizational Behavior and Human Decision Process” parodė, kad vadovai nėra linkę klausytis savo pavaldinių. Negana to, kuo daugiau galios vadovas turi, tuo mažiau jis linkęs atsižvelgti į aplinkinių nuomonę. Kitaip tariant, nesitikėkite, kad bosui bus įdomios jūsų idėjos.

Tyrėjai apklausė daugiau nei 200 vadovų ir jų pavaldinių. Rezultatai parodė, kad kuo daugiau galios turi vadovas, tuo labiau jis pasitiki savimi (mes tai vadiname arogancija) ir tuo dažniau priima sprendimus, neatsižvelgdamas į aplinkinių nuomonę. To priežastis - požiūris, kad patarimų klausymas rodo žmogaus neišmanymą.

Įdomiausia tyrimo dalis - eksperimentas, kurio metu studentams buvo suteiktas tam tikras galios lygis ir jie buvo paprašyti priimti keletą svarbių sprendimų. Rezultatai parodė, kad dalyviai, kurie nebuvo linkę atsižvelgti į kolegų indėlį ir patarimus, padarė daugiausiai klaidų.

Tad dabar aišku, kas iš tiesų čia bosas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją