Pirma savaitė – sąmonė ir kūno valymas

1. Ankstyvas kėlimasis

Jei per dieną vis bėgate, skubate, ir niekaip nerandate laiko sau – pradėkite anksčiau keltis. Kol namiškiai dar miega, galite tyloje užsiimti savo darbais.

Tai idealus laikas rytinėms praktikoms ir mankštoms, kad kūnas pasiruoštų visą dieną mums tarnauti visu 100 procentų. Jei anksti atsikelti sunku ar tingisi, tai nebūtinai reiškia nuovargį. Dažniau tai atspindi nenorą gyventi savo gyvenimą. Kam lipti iš lovos – juk laukia tik niūrus rytas, apkrova, darbas... O jei pirma mintis būtų: „Kad greičiau ateitų rytas – bus nauja diena!“
Jei taip nusiteiksime, anksti keltis nebus sunku. Jei gyvenimas žaižaruos spalvomis, anksti keltis bus lengva. O jei kelsitės anksti, gyvenimas iš tiesų nusidažys ryškiomis spalvomis!

2. Lengva dieta

Jei iš tiesų norite pakeisti gyvenimą, jums reikės daug energijos. Labiausiai tikėtina, kad šiuo metu organizmas jos nemažai išeikvoja bandydamas užtikrinti normalų funkcionavimą nepaisant alkoholio, cigarečių, sunkaus ir riebaus maisto, kepinių ir saldumynų... Visi mes turime savų silpnybių šiame sąraše, galima pabraukti, kas taikytina mums. Tiksliau, išbraukti. Iš valgiaraščio reikia išbraukti viską, kas kenkia organizmui. Mažinkite porcijas, vakare nepersivalgykite. Nereikėtų organizmo apkrauti nereikalingų toksinų apdorojimu ir šalinimu. Savo kūną reikia mylėti ir palengvinti jam darbą, valgant sveiką, skanų ir lengvą maistą. Organizmas bus laimingas, o jūs pajusite energijos antplūdį.

3. Sportas

Gera psichologinė būklė įmanoma tik tada, kai gera fizinė sveikata ir savijauta. O judėjimas, kaip žinome, yra gyvybė. Norėdami ją pažadinti, turime visų pirma išjudinti kūną. Tinka bet koks jums patinkantis užsiėmimas – joga, bėgiojimas, šokiai. Stenkitės kasdien daugiau judėti– šokite priešais veidrodį, į darbą vaikščiokite pėsčiomis, atsisakykite lifto ir t.t.

Antra savaitė – namų, darbų ir aplinkos valymas

1. Patalpų valymas

Meskite lauk viską, kas nereikalinga! Jei kažką paslėpėte lentynose – tai nesiskaito! Susitvarkykite visus kampus, stalčius, spintas ir t.t. Kiekvienas nereikalingas daiktas ne tik užima vietą namuose, bet ir atima dalį mūsų energijos. Pasilikite tik iš tiesų vertingus ir patinkančius daiktus – tuos, kurie jus įkvepia, džiugina ir sukelia malonias emocijas.

Jei iki šiol saugote meškutį, kurį padovanojo mylimasis 1998 metų vasario 14 dieną, nors su šiuo žmogumi jau seniai nesate kartu – šiam „pozityviam“ prisiminimui tikrai ne vieta jūsų namuose. Atsikratykite negalvodami ir pamatysite, kaip taps lengviau kvėpuoti ir gyventi. Taip pat išsiplaukite grindis, nusivalykite dulkes!

2. Darbų ir įsipareigojimų (ryšių) tvarkymas

Kiek metų vis ruošiatės atnaujinti anglų kalbos žinias arba aplankyti toli gyvenančią giminaitę? Kiek punktų iš naujametinio tikslų sąrašo vis nukeliate į priekį? Susirašykite visus sau duotus pažadus ir galiausiai nuspręskite, ką su jais darysite.

Arba juos įgyvendinkite, arba visiems laikams atsisakykite ir išbraukite iš sąrašo. Veikite, o ne kraukite sau vis didesnę atsakomybės naštą, kuri tik didina nepasitenkinimą savimi.

3. Aplinkos švarinimas

Nutraukite visus santykius, kurie jus tempia atgal ir sukelia depresiją. Nebebendraukite su žmonėmis, kurie viską nuolat kritikuoja ir yra viskuo nepatenkinti. Taip pat ir su tais, su kuriais nebeturite nieko bendra. Su tais, iš kurių neturite ko mokytis. Norėdami nutraukti santykius, visų pirma turite išmokti sakyti „ne“.
Leiskite sau būti „nedėkinga“, „neišauklėta“, „beprote“ – nes tokia yra laisvės kaina. Tėvai yra išimtis. Su jais derėtų stengtis išsaugoti santykius, kad ir kaip tai būtų sunku.

3. Trečia savaitė – planai, tikslai ir svajonės

1. Užsirašykite ir pradėkite įgyvendinti planą

Pasiekimų sąrašą papildykite norais – dalykais, kurie leidžia jaustis gyvai. Neužmirškite suplanuoti ne tik darbo ir savo finansų, bet ir atostogų, laisvalaikio su draugais ir artimaisiais, sau skirto laiko. Reikia užrašyti tokį planą, kurį norėsis kuo greičiau įgyvendinti, nuo kurio iš nekantrumo drebės keliai ir niežės rankos.

2. Neįmanomų dalykų sąrašas

Pratimo esmė tokia: užrašykite visas savo svajones, kurios, atrodytų, neišsipildys niekada. Pavyzdžiui, užkopti į Everestą ir kitus nutrūktgalviškus norus. Tada išjunkite savo vidinį kritiką ir galvokite, kad visos pasaulio galimybės yra po jūsų kojomis, užtenka tik spragtelėti pirštais. Yra ir laiko, ir pinigų, ir visi reikalingi ryšiai, visi gabumai. Ko norėtumėte? Su laiku svajonių sąrašas, sudarytas anksčiau, atrodys juokingas ir kuklus. Jūs suprasite, kad galima pasiekti daug daugiau!

3. Planuokite kiekvieną dieną

Kas vakarą susidarykite ateinančios dienos planą. Planas gali būti trumpas, apytikris, bet koks, svarbų, kad būtų. Ir svarbu jį sudarinėti kas vakarą. Net jei kitą dieną jo neatsiminsite, produktyvumas išaugs daug kartų. Taip pat nepamirškite kartas nuo karto apžvelgti savo globalų planą ir pasitikrinti, ar einate teisinga kryptimi.

Ketvirtoji savaitė – plečiame ribas

1. Pamėginkite gyventi kitaip

Net pačiose nereikšmingiausiose smulkmenose. Į darbą eikite kitu maršrutu. Užsukite į nepažįstamą kavinę ar labai prabangią parduotuvę. Išbandykite naują sporto šaką. Pabandykite daryti tai, ko niekada nesate darę. Kasdien darydami įprastus dalykus užduokite sau klausimą – ką galėčiau daryti šiek tiek kitaip? Išsiugdykite įprotį nebijoti išmėginti kažką naujo ir išeiti iš pramintų takų.

2. Išeikite iš komforto zonos

Žinoma, jei įgyvendinote kad ir nedidelę dalį iš išvardytų punktų, jau žengėte didelį žingsnį už įprastos komforto zonos ribų. Vis dėlto būtina eiti toliau – pažvelkite į akis savo baimėms ir nugalėkite jas. Bijote aukščio? Šokite su guma arba parašiutu! Bijote savo viršininko? Užsukite pas jį su savo planais ir pasiūlymais. Dirbkite atviro lauko sąlygomis, vienumoje, kad nebūtų galimybės slėptis už kito žmogaus nugaros.

3. Pailsėkite

Po gerai atlikto darbo skirkite sau poilsį. Ir įvertinkite, kokios permainos įvyko jūsų gyvenime per šias keturias savaites – kaip jaučiatės, ar nesunku buvo įgyvendinti pokyčius, ką darysite toliau? Atminkite, kad jei ir toliau kasdien darysite šiuos minėtus dalykus, ilgainiui pajusite harmoniją žinodami, kad einate teisinga kryptimi.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)