Man užeidavo liūdesys sekmadieniais, pirmadienių rytais nerimas suspausdavo širdį, jaučiausi įstrigusi 9–17 val. ritme lyg žiurkėnas rate. Taip buvo, kol nesiėmiau veiksmų ir nesusiradau darbo, kurį nuoširdžiai mėgstu ir kuris mane džiugina.

Ne viskas paprasta, bet vis dėlto įmanoma rasti darbą, kuris įkvepia. Štai kaip pamėgau pirmadienius:

1. Supaprastinkite savo gyvenimą.

Viena iš priežasčių, kodėl žmonės jaučiasi nepatenkinti savo gyvenimu ir karjera – dirbama ne nuo 9 iki 17 val., o nuo 8 iki 18 val. Na, o po darbo laukia kasdieniai darbai, po kurių išsekę griūname miegoti. Ir taip – kasdien, diena po dienos, 40 metų...

Vienas iš paprastesnių būdų padaryti gyvenimą džiaugsmingesnį – jį supaprastinti. Atsisakykite veiklų, kurios nesuteikia gyvenimui vertės, tegu diena būna kuo prasmingesnė, išmokite dalį darbų pavesti kitiems.

Supaprastinus kasdienes užduotis, liks daugiau laiko daryti tai, kas patinka. Mėgstama veikla suteikia džiaugsmo, prasmės, nebesijausite kaip žiurkėnas rate.

2. Tapkite savęs paties ekspertu.

Jei norite, kad patiktų pirmadieniai, reikia suvokti, kas esate. Jei žinosite, kas tikrai jums patinka, kokios vidinės stiprybės, kokios darbo aplinkos jums reikia, kokia dienotvarkė tiktų ir pan., tada tikrai rasite norimus kriterijus atitinkantį darbą.

Paeksperimentuokite su darbo dienos dalimis, kurias galite kontroliuoti dabartiniame darbe. Ar galite dirbti savo darbą iš skirtingų vietų, ar galite susidėlioti darbų eigą?

Įveskite nedidelių permainų esamame darbe. O tuomet atkreipkite dėmesį į savijautą. Ar jaučiatės energingesni, ar išsekę? Kuo daugiau iniciatyvos imsitės, tuo aiškiau suvoksite, kokia veikla jums tinkama.

3. Dirbkite tokį darbą, kuris artimas jūsų širdžiai.

Sunku pamėgti pirmadienius, jei dirbate darbą, kuriame nematote prasmės. Kai jaučiate aistrą, darbas tampa kur daugiau nei atlyginimas, pajuntama prasmė.

4. Raskite darbą, kuris atitinka jūsų idealaus gyvenimo suvokimą.

Dauguma žmonių susiranda darbą, o paskui derina savo gyvenimą prie jo. Jie bando įsprausti asmeninį gyvenimą į tas kelias laisvas valandėles vakarais ar savaitgaliais, šis laikas vis trumpėja, jei tampama vadovais.

Elkite priešingai – susikurkite norimo gyvenimo įsivaizdavimą, rinkitės darbą, kuris tiktų prie jūsų gyvenimo būdo. Ar norite lankstaus tvarkaraščio, ar pastovaus grafiko? Norite dirbti didelėje įmonėje, apsupti įdomių žmonių, ar būti laisvai samdomu darbuotoju?

Norite dirbti vienoje vietoje ar keliauti? Kiek valandų per savaitę idealiame gyvenime norite dirbti?

Pasirinkus prie gyvenimo būdo tinkantį darbą, pirmadieniai taps kur kas džiaugsmingesni.

5. Tegu kiekviena diena tampa geriausia įmanoma versija.

Galbūt darbas neteikia jums daug džiaugsmo. Ieškodami kitų variantų, pasistenkite, kad esamas darbas taptų geriausia įmanoma versija. Gar norite vystyti vadovo gebėjimus? Suplanuokite įmonės vakarėlį, pasiūlykite ką naujo.

Norite gražiau atrodyti? Per pietų pertrauką pradėkite lankyti sporto klubą arba eikite pasivaikščioti, pakvėpuokite grynu oru, pakvieskite pasivaikščioti kolegas, maloniai pabendraukite. Išmokykite aiškiai išsakyti mintis, taip pat mokykitės išklausyti.

Kai imsite stengtis, kad kiekviena diena būtų maksimaliai maloni, pradėsite kurti pozityvią aplinką, o tai turės įtakos ir aplinkiniams. Tad pirmadieniai taps džiaugsmingesni ne tik jums, bet ir jūsų kolegoms.

Didelę gyvenimo dalį praleidžiame darbe. Pasitelkite šiuos patarimus, kad pirmadieniai, o ir visa savaitė būtų kuo džiaugsmingesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)