Ir kaip nesusigadinti nuotaikos, kai naujieji bendradarbiai tik iš padilbų nužiūrinėja ir nerodo nei menkiausio noro priimti naujoko į savo ratą? Per gana trumpą laiką pritapti naujame kolektyve tikrai įmanoma. Svarbiausia tokiais atvejais laikytis kelių svarbių taisyklių:

1. Visų pirma, jokiais būdais nesistenkite naujiems kolegoms įrodyti savo pranašumo. Išdidumas ir pasipūtimas, kaip ir sąmoningas tikrojo ar apsimestinio kuklumo demonstravimas, tik dar labiau apsunkins ir taip nelengvą adaptacijos naujame darbe laikotarpį. Geriau tiesiog jaustis užtikrintai savo jėgomis, dažniau šypsotis, ir, savaime aišku, būti mandagiai ir geranoriškai su naujais kolegomis.

2. Taip pat derėtų nepamiršti, kad žmonėms, su kuriais tenka bendrauti darbo metu, bus labai malonu, jei kuo anksčiau pradėsite į juos kreiptis vardais. Net jeigu iš pradžių ir bus gana sunku susiorientuoti ir prisiminti visų vardus, jūsų pastangos tikrai bus palankiai įvertintos. Juk blogiausiu atvejų kolegų vardus pradžiai galima ir užsirašyti. Niekam ne paslaptis, kad beasmenis bendravimas kelia ne pačius geriausius jausmus.

3. Visada atidžiai klausykitės, ką kalba kolegos, ir nebijokite uždavinėti klausimų. Tai padės jums ne tik visada išlikti įvykių sūkuryje, bet ir sužinoti, kokios bendravimo taisyklės ir formos priimtinos šiame kolektyve.

4. Susižinokite, kokios tiksliai yra jūsų pareigos ir užduotys. Jokiais būdais nesileiskite apkraunamos svetimais darbais, taip pat neerzinkite kolegų nuolat per prievartą brukamais patarimais, kaip derėtų daryti vieną ar kitą darbą. Priešingu atveju jumis kolegos gali pradėti piktybiškai naudotis.

5. Kai išsiaiškinsite visas darbo subtilybes, bus galima ir artimiau susipažinti su žmonėmis, su kuriais dabar praleisite didžiąją gyvenimo dalį. Tai galima padaryti per bendrus pietus, geriant kavą virtuvėlėje. Kitais žodžiais tariant, bet kada, tik ne darbo metu. Pabandykite apie kolegas sužinoti kiek įmanoma daugiau ir su jais susidraugauti. Juk bendrauti ir dirbti visada smagiau ir lengviau su tais, su kuriais jus jungia panašūs interesai, pomėgiai ar humoro jausmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)