Deja, toks metodas padeda tik laikinai. Daug geresnis būdas pagerinti našumą – leisti sau iš tiesų pailsėti. Tai reikėtų daryti ne toliau varginant akis ir protą, skaitant informacinius portalus, knygas ar žurnalus, o medituojant.

Meditacijos metu protas iš tiesų pailsi, atsigauna ir po kurio laiko būna pasiruošęs dirbti dar našiau. Dažniausiai teisinamės, kad meditacijoms neturime laiko. Geriausias kontrargumentas tam yra faktas, kad pameditavę, tolimesnius darbus atliksime daug greičiau ir kokybiškiau nei prieš tai, taigi skyrę proto poilsiui 20-30 minučių, laiką ne eikvosime, o atvirkščiai – taupysime. Kaip sako – kasdien reikia medituoti po 30 minučių, išskyrus tas dienas, kai esame labai užimti – tada reikia medituoti po valandą.

Jauskime savo ribas

Gyvenant pašėlusiu šiuolaikiniu tempu ir norint visuomet judėti į priekį, labai lengva perlenkti lazdą. Daugelis turime polinkį į darboholizmą, kuriuo gali pasidžiaugti nebent darbdavys. Mums patiems perdėtas perfekcionizmas, nemokėjimas atsitraukti ir pailsėti nuo darbų, kol jų nepabaigėm, neatneša nieko gero – vien tik stresą, ligas ir chronišką nuovargį. Taigi, net jei mums patinka tai, ką darom, nepamirškime tarp darbų tinkamai maitintis, pakankamai ilsinti galvą, akis ir visą kūną, o svarbiausia – lėtai mėgautis visu procesu.

Taip pat neleiskime kitiems mūsų engti ir išnaudoti. Prisiminkite auksinę darbdavių taisyklę – stipriausiems jaučiams tenka rimčiausi darbai, taigi kuo daugiau ir kuo geriau viską atliksite, tuo daugiau naujų užduočių gausite. Kol vešite, tol jums ir kraus. Ir dažniausia – be jokio papildomo atlygio, išskyrus retus atvejus. Taigi, stengtis būtina ir reikia, bet persistengti – tiesiog neapsimoka.

Juk dar nei vienas mirties patale nesigailėjo, kad per mažai dirbo.

Pozityvus mąstymas visur ir visada

Apie esminę minčių kontrolės svarbą kalbėjau jau ne kartą, taigi nesiplėsiu. Noriu tik priminti, kad esame tai, ką galvojame ir pritraukiame tokius dalykus, į kokius daugiausia koncentruojamės. Jei nuolat mąstysit tik apie tai, kas jums nepatinka ir ką norėtumėt pakeisti – šių negatyvių dalykų turėsite tik dar daugiau.

Jei nepaisant visko, bet kurioje situacijoje matysite šviesiąją pusę, jei koncentruositės ir būsite dėkingi už tuos džiuginančius dalykus, kuriuos turite – gėrio ir gausos jūsų gyvenime atsiras vis daugiau ir daugiau. Taigi, kontroliuokite savo mintis, išankstinius nusistatymus, sekite ir meskite lauk vidinius prieštaravimus, kurie trukdo pasiekti laimę ir pamatysite, kaip viskas aplinkui ima stebuklingai keistis.

Kasdienis laikas sau ir savo šeimai

Manau, kad dar du labai svarbūs sėkmingos dienos faktoriai yra laikas sau ir artimiausiems žmonėms.

Kad ir kokius svarbius darbus dirbtumėm, kad ir kiek šeimyninių rolių turėtumėm, galime būti iš tiesų laimingi tik tuomet, kai kasdien skiriame nors šiek tiek laiko asmeniniams dalykams, kurie mus daro laimingais ir kuriuos darydami jaučiamės savimi. 

Pailsėjusi, įkvėpta ir dvasiškai auganti žmona, mama, dukra, sesuo ar draugė visuomet sugebės kitiems duoti daugiau nei ta, kuri yra pervargusi ir jau seniai nebeįdomi net pati sau. Iš tuščio ąsočio vandens neįpilsi. Taigi pirmas žmogus jūsų svarbumo skalėje visuomet turite būti jūs. Ne dėl egoistinių sumetimų, o kaip tik atvirkščiai – tam, kad galėtumėm duoti daugiau.

Mūsų artimiausi žmonės yra didžiausias pasaulyje pozityvo šaltinis, taigi neatidėliokime valandėlių, skirtų jiems tam laikui, kai „pabaigsim projektą“, „turėsim atostogų“ ar iki „kada nors“, nes nei vienas iš mūsų nežinome, kiek tų „kada nors“ mums kartu dar yra skirta.