Šių įmonių tikslas yra paprastas – laimingas klientas, tačiau kokie teikiamų paslaugų veiksniai rodo, kad Jūs jau esate nelabai laimingas ir Jums jau metas pasiieškoti kokybiškesnių paslaugų?

Pranešime spaudai pateikiami šeši veiksniai, kurie nurodo buhalterinių firmų kompetencijos trūkumą:

1. Negaunate kokybiškų konsultacijų

Konsultacijos - vienas pagrindinių veiksnių, kuris nurodo buhalterių kompetenciją. Jei buhalteriai negali tiksliai atsakyti į Jūsų užduodamus klausimus, patarti kaip geriau pasielgti vienoje ar kitoje su finansais susijusioje situacijoje ir, galiausiai, ignoruoja Jūsų skambučius ar elektroninius laiškus, tai ženklas Jums, kuris turėtų priversti susimąstyti ar derėtų bendradarbiauti su tokia buhalterine įmone. Komunikacija - vienas pagrindinių įgūdžių, kurį turi turėti profesionalus buhalteris, tad paieškokite specialistų, kurie šį įgūdį yra išvystę geriau.

2. Nesidomi Jūsų įmonės veikla

Jei kiekvieną kartą susitikę su buhalteriais turite priminti kuo Jūsų įmonė užsiima, tai reiškia, kad Jūsų įmonė maža ir buhalterinės apskaitos paslaugos Jums reikalingos tik metinių ataskaitų pridavimui arba Jūsų buhalteriai turi per daug klientų. Jei susidūrėte su antruoju variantu - bėkite iš tos firmos kuo toliau, nes jei jau paslaugos tiekėjai pamiršta gan svarbią informaciją apie savo klientus, tai tik laiko klausimas, kada pamirš suteikti paslaugą.

3. Akivaizdžios klaidos

Jei susidūrėte su tokia situacija, kad net turėdamas tik pradines žinias apie buhalterija, randate klaidų apskaitininkų darbe, tai klausimas, kiek dar klaidų nepastebėjote? Suprantama, nesame robotai ir klysti žmogiška, iš klaidų mokomės, jas pastebėję ištaisome ir kitą kartą būname atidesni, tačiau jei klaidos akivaizdžios, jos netaisomos ir darbas tęsiamas su senomis bei vis naujai atsirandančiomis klaidomis, ką daryti tada?

Pastarąją darbo politiką propaguojančios buhalterinių paslaugų įmonės Jus ir Jūsų įmonę pastato į labai nemalonią situaciją prieš visas mokesčius administruojančias institucijas, bankus, draudimo kompanijas, klientus ir, galiausiai, darbuotojus. Geriausias sprendimas – nutraukti bendradarbiavimą. Netikėkite tuščiais pažadais, kad jie pasistengs Jūsų įmonės buhalteriją tvarkyti atidžiau, pažadai Jūsų nervų neišsaugos.

4. Neparengiamos ataskaitos

Beveik kiekviename įmonės veiklos procese vyksta finansiniai patikrinimai. Skirtingiems patikrinimams reikalingos skirtingos ataskaitos. Visiškai netoleruojama situacija yra, jei buhalterinių paslaugų įmonė su kuria dirbate atsisako Jums parengti reikiamas ataskaitas. Net jei Jūsų prašomos ataskaitos yra netradicinės ar dėl jų nesitarėte iš anksto, patikimi buhalterijos specialistai turi Jums padėti rasti geriausią variantą, kad vėliau neturėtumėte jokių problemų dėl vykstančių patikrinimų.

5. Neiniciatyvumas

Buhalterinių paslaugų įmonės užduotis užtikrinti, kad Jūsų įmonė sumokėtų visus reikiamus mokesčius valstybei. Mokesčių nemažai ir mokestiniai įstatymai yra gan sudėtingi, tačiau pasitaiko išimčių, kad kai kurių mokesčių ar bent jau mokesčio dalies neprivalo mokėti visi. Mokestinės prievolės priklauso nuo daug faktorių: įmonės veiklos, automobilio metų, darbuotojų skaičiaus ir kt.

Kokybiškas paslaugas teikiančios buhalterinės įmonės specialistai turėtų Jums padėti ir išnagrinėję Jūsų įmonės veiklą ir struktūrą patarti, kur mokėti privalote, o kur galite pasinaudoti išimtimis ir sutaupyti. Kadangi su visomis mokesčių išimtimis greičiausiai nesate susipažinęs, tad šias idėjas turėtų inicijuoti Jūsų apskaitą tvarkantys buhalteriai, tačiau jei tokių iniciatyvų nesulaukiate, tai gali būti, kad mokate mokesčius, kurių galėtumėte ir nemokėti.

6. Jūs esate didžiausias klientas

Kaip ir Jūs renkatės paslaugos tiekėją, taip ir kiekviena paslaugų įmonė renkasi klientą. Vienos buhalterinės įmonės paslaugas teikia vidutinio dydžio įmonėms, kitos mažoms. Jei Jūsų veikla yra įsibėgėjusi, tai greičiausiai nenorite, kad įmonės apskaitą tvarkytų mažiausia buhalterinė įmonė, taip ir apskaitos firmos nešoka aukščiau savo galimybių ribų.

Jei bendradarbiaudami su buhalterinės apskaitos įmone sužinote, kad esate didžiausias jų klientas, įvertinkite įmonės specialistų kompetenciją ir patirtį dirbant su vidutinėmis įmonėmis arba tiesiog paieškokite kitų partnerių, kurie turėtų daugiau patirties su Jūsų lygio įmonėmis.

„Buhalterinės apskaitos įmonės – puikus pasirinkimas verslininkams, norintiems dirbti savo darbą ir dėl mokestinių tvarkų nesukti galvos. Kiekvieno verslininko pagrindinis tikslas – įmonės augimas, todėl renkantis su kokia apskaitos paslaugas teikiančia įmone dirbti Jus turite sužinoti, ar Jūsų buhalteriams nekils trukdžių teikti kokybiškas paslaugas, jei Jūsų įmonės buhalterijos apimtys išaugs“, – pataria verslo konsultantas ir „Apskaita ir Buhalterija LT“ steigėjas Romualdas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)