Anot gyvenimo būdo konsultantė Sarah Jones, iš tiesų reikia kur kas paprastesnių dalykų, rašoma „The Independent“.

S. Jones teigimu, jei galite atsakyti į šiuos penkis esminius klausimus, gyvenate visavertį gyvenimą.

1. Ką aistringai mėgstate?

Suprasti, kas jums svarbu – pagrindas, norint gyventi prasmingą gyvenimą. Svarbu save suprasti, žinoti, kas jus uždega, ką aistringai mėgstate. Tik tada, kai žinosite, ką mėgstate, galėsite tai daryti, sukurti ką nors gera.

2. Ar jūs laimingas?

Kai žmogus tikrai laimingas, atrodo, kad viskas yra taip, kaip reikia. Būdamas laimingas žmogus ne tik pasiekia savo tikslus, bet ir kitiems padeda realizuoti savo potencialą.

3. Ar dažnai šypsotės?

Jei žinote, kad reiškia pabusti su šypsena veide, vadinasi, džiaugiatės gyvenimu. Prisiminkite kasdien šypsotis, prisimenant dalykus, kurie teikia jums džiaugsmo. Šypsena užkrečiama, tad šypsokitės draugams, kaimynams, nepažįstamiems žmonėms.

4. Ar jūs pesimistas?

Gyvenant su požiūriu, kad stiklinė – pusiau pilna, gyvenimas bus kitokios kokybės. Kasdien vykdykite savo pareigas ir stenkitės, kad viskas klostytųsi sėkmingai. Pozityvumas pagerins savijautą, sveikatą, labiau patiksite žmonėms. Pasitikintis savimi, optimistiškas žmogus rečiau serga, lyginant su tais, kurie koncentruojasi į negatyvias emocijas.

5. Ar nuolat paverkiate?

Daugeliui ašaros atrodo silpnumo požymis, bet iš tiesų yra priešingai. Ašaros nuplauna negatyvias emocijas, padeda susitaikyti su esama savijauta. Svarbu nekaupti savyje jausmų, tada bus lengviau gyventi ir patiri daugiau jausmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)