Konferencijos dalyviai klausysis istorijų, diskutuos, generuos idėjas partnerių mugėje, o vakare linksmai leis laiką kartu su muzikos atlikėjais, rašoma pranešime spaudai.

Pranešėjai pasakos, kaip įveikti mus varžančias baimes, ką reikia daryti, norint tapti lyderiu bei sukurti teigiamą pokytį. Daugelio lyderystės konferencijos pranešimų pagrindas yra tikros istorijos, kurios padėjo jiems užauginti savo asmenybes, atsidurti, kur yra dabar ir savo gerąja patirtimi pasidalinti su motyvuotais, norinčiais daug pasiekti gyvenime jaunais žmonėmis. Tikra istorija yra geriausias pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis.

S. Sonkinas: „Pradėk nuo savęs. Kalbėk darbais, ne žodžiais“

„Yra daug aplinkybių, kurioms susiklosčius žmogus gali tapti lyderiu. Mano nuomone svarbiausia – vidinė motyvacija daryti pokytį, kurį reikia pradėti daryti nuo savęs. Tam gali padėti teisingi žmonės, kurie tampa žmogaus mokytojais, kurie įkvepia, pataria ir palaiko sunkiu momentu.“ , – įsitikinęs vienas iš konferencijos „Lyderių inkubatorius“ pranešėjų ir gatvės riedlenčių sporto pradininkas Lietuvoje Simas Sonkinas.

Simas dar būdamas labai jaunas įsimylėjo riedlentes ir visą savo laisvalaikį paskyrė šiam užsiėmimui. Riedlenčių kultūra jį išmokė dirbti su savimi, tapti asmenybe. Dar būdamas paauglys S. Sonkinas buvo tikras savo srities profesionalas ir lyderis gatvės riedlenčių sporto srityje.

Visada sekė užsienio sportininkus ir stengėsi į juos lygiuotis, mokytis iš geriausių. Praėjus keliolikai metų, teigia, kad būti lyderiu dabar ir tada – tai du skirtingi dalykai. Patirtis padeda suprasti, kad lyderystė tai atsakomybė, kad tu esi pavyzdys. O norit išlikti pavyzdžiu ir daryti teigiamą įtaką reikia nuolatos tobulėti – ne tik žodžiais, bet ir darbais.
Simas Sonkinas

Šiandien S. Sonkinas meilę riedlentėms yra pavertęs darbu – perdirba sulūžusias riedlentes, kurios dažniausiai yra išmetamos, į įvairiausius dalykus: vairus, gitaras, statulėles, baldus – nėra dalyko, kurio nebūtų galima pagaminti iš perdirbtos riedlentės.

Būtent per patirtį įgytos žinios Simonui leidžia skleisti svarbiausią mintį, kurią jis perteiks savo pranešime „Lyderių inkubatoriaus“ konferencijos metu: „Visus pokyčius pradėk nuo savęs, susirask dalyką, kurį labiausiai myli ir vertini, rask jame problemą, kuri yra aktuali ir kitiems, spręsk ją, kad būtų geriau tau pačiam, kitiems ir ateities kartoms“.

A. Žebrauskas: „Baimes reikia apkabinti“

Aktorius, lektorius ir verslininkas Andrius Žebrauskas drąsiai sako, kad yra lyderis ir gali kitiems padėti, įkvėpti ir mokyti. Jo teigimu, tikras lyderis vienija, o ne atskiria, yra subalansuotas, todėl sunkiu momentu atsipalaiduoja, bet neįsitempia. Suklydęs nebijo pripažinti, daro išvadas, pasimoko iš klaidų ir žengia pirmyn. Būtent nuolatinis mokymasis ir tobulėjimo siekimas yra lyderio savybės, kurios veda į priekį. Kiekvienas gali būti lyderis, svarbiausia noras ir mokėjimas klausyti.

A. Žebrauskas išskiria vieną pagrindinį aspektą, kodėl žmonės nustoja augti. Tai yra baimė. Kaip teigia, aktorius, su baime nereikia kovoti. Baimę reikia apkabinti ir prisijaukinti. Žmogus baimių turi įvairių, dažniausiai atsineštų iš šeimos, mokyklos, draugų, todėl kartais žmonės bijo net ir svetimų baimių. Kaip baimes apkabinti? Stengtis gyventi čia ir dabar. Jeigu bijosime to, kas įvyks ateities momente, galime praleisti dabartyje vykstančius džiaugsmus. Apie tai ir dar daugiau A. Žebrauskas pasakos savo pranešime: „Metas nugalėti labiausiai ribojantį augimą dalyką – baimę susimauti“.

Šias ir kitas įkvepiančias istorijas jau lapkričio 19 dieną galėsite išgirsti jaunimo tobulėjimo konferencijoje „Lyderių inkubatorius“.

Parengė Monika Juodeikaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją