Tikrinti paštą patariama iki trijų kartų per dieną. Geriau atsakinėti į kelis laiškus iškart, nei į kiekvieną laišką atskirai.

Yra žinoma, kad žmonės, kurie vakarais ir savaitgaliais tikrina darbo paštą arba atsiliepia į darbinius skambučius, dažniau kenčia nuo nemigos, galvos skausmų, nuovargio, virškinimo sutrikimų ir yra nervingesni. Tokia darbo intervencija į asmeninį gyvenimą pavojinga psichikai. Pastarąją išvadą Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai padarė atlikę tyrimą, kuriame dalyvavo 124 savanoriai.

Du trečdalius jų sudarė studentai ir aukštųjų mokyklų absolventai. Likusieji dirbo įvairiose sferose (sveikatos apsaugos, švietimo, finansų, administracijos ir IT). Vienų savanorių buvo paprašyta savaitei pakeisti pašto tikrinimo įpročius – tikrinti jį ne dažniau nei tris kartus per dieną. Kiti tikrino paštą taip dažnai, kaip tik galėjo (apytikriai taip dažnai, kaip visada). Po savaitės dalyviai apsikeitė vietomis.

Viso tyrimo metu savanoriai kasdien atsakydavo į klausimus, pasakojo apie patiriamą stresą. Paaiškėjo, kad žmonės patiria mažiau streso, kai paštą tikrina tris kartus per dieną, tačiau daugumai buvo sunku susilaikyti ir netikrinti dažniau. Mokslininkų nuomone, darbdaviai turėtų pasistengti pakeisti darbuotojų darbo režimą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)