Štai keletas patarimų, kurie galėtų palengvinti jūsų bendravimą su savo vadovu.

Inicijuokite kontaktą. Pagalvokite, kaip galėtumėte užmegzti bendradarbiavimą. Gali prireikti nemažų pastangų, galite pasijusti kiek nepatogiai, tačiau rezultatas vertas to. Viršininkai ne visada būna labai lengvai pasiekiami, tačiau privalote rasti kūrybingų ir profesionalių būdų, kaip tai padaryti.

Būkite pasiruošę. Kalbėdami su vadovu norite būti tikri, jog viską apgalvojote iš visų įmanomų kampų. Tik tai gali reikalauti treniravimosi (kad ir kaip kvailai skambėtų, tačiau tai veikia!). Stenkitės numatyti įvairius kelius, kuriais galėtų pasisukti jūsų pokalbis.

Nepamirškite, kad bosas irgi žmogus. Jums vadovaujantis žmogus, kaip žmogus, niekuo nesiskiria nuo jūsų, išskyrus didesnį kabinetą ir solidesnį atlyginimą.

Nepamirškite to. Jis ar ji taip pat gali turėti asmeninių problemų ar nesėkmių. Todėl nereikia boso veiksmų visada priimti asmeniškai.

Nesutikite. Tik atsirinkite tinkamą momentą ir klausytojus. Turėkite omenyje, kad geri vadovai visiškai netrokšta vien pritariančių pavaldinių. Nesutikdami su nereikšmingu dalyku pasiruošiate galimiems didesniems prieštaravimams, kurie jūsų laukia ateityje.

Atleiskite sau. Neteiskite savęs pernelyg griežtai, jeigu pasakėte kažką netinkamo ar padarėte klaidą. Verčiau pasirūpinkite, kad kitą kartą jums pasisektų.

Kognityvinė terapija. Jeigu pateksite į spąstus, kai ima atrodyti, jog žinote, ką galvoja bosas, o jūsų prielaidos neišvengiamai tampa neigiamomis, vertėtų pasikliauti kognityvine terapija.

Dabar jūsų eilė – ką galėtumėte patarti kolegoms, nesusidorojantiems su bosofobija?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)