Tuomet ateina paties pokalbio laikas − turite išsamiai atsakyti į klausimus (tačiau ne padrikai), atrodyti susidomėjęs tačiau ne beviltiškai trokštantis šio darbo ir pateikti save taip, kad nepasirodytumėte pagyrūnas.

Tačiau ieškantieji darbo turėtų prisiminti, kad ir jūs dalyvaujate pokalbyje − juk turite nuspręsti, ar ši vieta, viršininkas, pats darbas yra jums tinkami.

Todėl prieš apsispręsdami, neužkibkite ant šių melagysčių, kurios taip dažnai nuskamba pokalbių dėl darbo metu.

1. Pirmaujate kovoje dėl šios darbo vietos

Ar tikrai? Ar jie jau spėjo pasikalbėti su visais? Žinoma, tai gali būti tiesa, tačiau labiau tikėtina, kad tai tik meilikavimas norint jus paskatinti.

Nepriimkite šių žodžių už gryną pinigą. Jūs tikrai galite pirmauti, tačiau taip pat ir būti pirmasis kandidatas, su kuriuo jie kalbasi. Be to, niekad nežinote, kas kitas po jūsų atsisės į šią kėdę.

2. Manome, kad jūsų asmeninis gyvenimas yra ne mažiau svarbus, nei darbas

Ši frazė gali sukurti iliuziją, kad nedirbsite iki vėlumos ar savaitgaliais, tačiau taip pasitaiko jau tik labai retais atvejais. Norėdami viską išsiaiškinti, pasigilinkite.

Ar galite dirbti namuose, jeigu jūsų vaikas serga? Darbo valandos yra griežtai nustatytos ar galite susidaryti lankstų darbo grafiką? Ar jūs keliausite? Atsakymai į šiuos klausimus padės suprasti, kam įmonė teikia prioritetus. Tai nebus vien tik neapibrėžtas pasisakymas apie darbo ir asmeninio gyvenimo balansą.

3. Mes galvojame pasamdyti jums pagalbininką

Tai −  įspėjantis ženklas, kad jie žino, jog šios pareigos reikalauja pernelyg daug pastangų ir laiko. Išsiaiškinkite, kodėl. O tas naujas žmogus bus asistentas ar dirbs paraleliai su jumis? Kas atsitiks, jei jie nieko nepasamdys? Ar turėsite prisiimti kur kas daugiau atsakomybės, nei galvojote iš pradžių?

4. Mūsų įmonėje nekyla dramų ar politinių žaidimų

Negi tai įmanoma? Galbūt ne tokiu mastu, kaip aštuntoje klasėje, bet gyvenime iškyla dramų ar intrigų, todėl nėra prasmės to slėpti ir tą neigti.

5. Mes dar nenusprendėme, kokio dydžio bus jūsų atlyginimas

Kodėl? Ko jie laukia? Jeigu jie yra pasiruošę kažką pasamdyti, tai atlyginimo dydis jau turėtų būti nustatytas. Dažnai galite derėtis, tačiau įmonė turbūt pradžiai turės kažkokį išeities tašką. Būtinai prieš įsidarbindami sužinokite savo būsimo atlyginimo dydį ir nepamirškite pasiteirauti, ar įvardinta suma su mokesčiais, ar be jų.

6. Iš pradžių jums padės arba jus apmokys

Kokio pobūdžio ta pagalba ir apmokymai? Ar turėsite skaityti didelį storą vadovą laisvu nuo darbo laiku? O gal pirmomis darbo savaitėmis jus prižiūrės mentorius? Kai kurios įmonės apmoko būsimus darbuotojus jų būsimoje darbo vietoje, kai tuo tarpu kitos siūlo viso labo keletą konsultacijų internetu. Išsiaiškinkite, ką jūs gausite.

7. Greitai priimsime sprendimą ir žengsime kitą žingsnį

Netgi pačiose idealiausiose situacijose, po pokalbio dėl darbo pradėsite dirbti tik po kelių savaičių. Tarp žmogiškųjų išteklių protokolo ir visų reikalingų parašų, „greitai“ yra reliatyvus terminas.
Nusiteikite teigiamai, tačiau žinokite, kad viskam reikia laiko.

8. Jeigu jums nepavyks gauti šios vietos, atsiradus kitiems pasiūlymams, jus prisiminsime

Tiesa ta, kad taip tikriausiai nenutiks. Net jei jie ir turi kitų pasiūlymų, jie gali jums visai nepatikti. Todėl nenustokite žvalgytis. Puiku, jei jums pasiseks, tačiau nesėkmės atveju nesėdėkite vietoje ir nelaukite kito darbo pasiūlymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)