1. Išsisaugokite darbo skelbimą, į kurį kandidatuosite. Ne jo nuorodą, nes internete patalpinti darbo skelbimai galioja ne amžinai, bet visą skelbimo turinį. Nukopijuokite – išsisaugokite. Skelbimas pravers, kai vyksite į pokalbį dėl darbo. Prieš darbo interviu visuomet verta dar kartą peržvelgti į kokią poziciją kandidatavote, koks darbo pobūdis, reikalavimai kandidatui, ką siūlo įmonė ir pan.

2. Pakoreguokite savo CV. Tikrai nereikia iš naujo kurti CV, tačiau adaptuoti CV pagal darbo pasiūlymą – būtina. O kaip adaptuoti? Akcentuokite tuos dalykus, kurie bus naudingi būsimame darbe, daugiau dėmesio skirkite jūsų darbo patirčiai, kompetencijoms, įgūdžiams, sakoma pranešime spaudai.

3. CV pavadinimas. Pakoregavote CV? Labai gerai. O kokiu pavadinimu išsisaugojote CV dokumentą? Tik jokiu būdu nepavadinkite CV dokumento „mano_CV_atnaujintas.doc“ ar panašiu šifruotu kodu. Kad ir kiek kartų atnaujinsite, redaguosite ar dar ką nors darysite su savo CV, priimtiniausias CV pavadinimas bus „Vardas_Pavarde_CV“.

4. Parašykite motyvacinį laišką. Net jei skelbime neprašo CV siųsti kartu su motyvaciniu laišku, brūkštelėkite trumpą, jūsų motyvaciją pagrindžiantį, laišką darbdaviui. Skirtingai nei CV, motyvacinį laišką rekomenduojame rašyti naujai, o ne redaguoti turimą. Redaguojant motyvacinio laiško paruoštuką, galite privelti elementarių klaidų ir prarasti išskirtinumą.

5. „Temos“ laukelis į temą. Labai dažnai darbo skelbimuose būna nurodyta, ką reikia įrašyti į „Temos“ laukelį siunčiant CV. Neignoruokite šio prašymo, nes jo nesilaikant, galite apmaudžiai nepatekti į tinkamų kandidatų sąrašą.

6. Kreipimasis į darbdavį. Nesiųskite „pliko“ CV. Visiškai tuščias laiškas (nei labas, nei sudie) su prisegtu CV glumina darbdavius ir turi mažiau šansų būti atidarytas. Parašykite trumpą prisistatymo laišką, su pasisveikinimu, su jūsų kontaktais, su trumpu tekstu, į kur pretenduojate ir kodėl.

7. Tikriname du kartus. Kaip sako liaudies išmintis, devynis kartus pamatuok, dešimtą – pjauk. Taigi, dar kartą tikriname: ar CV siunčiate teisingu el.paštu, nurodėte teisingą laiško „temą“, prisegėte būtent tą CV, prisegėte būtent tą motyvacinį laišką, juose nėra klaidų, laiške prisistatėte ir nurodėte kontaktus? Taip? Viskas teisinga. Spauskite „Siųsti“ ir … Sėkmės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)