Dažniausiai dėl to kalti mūsų lūkesčiai. Padarėte kažką, kas suteikė jums laimės ar pasididžiavimo savimi, bet nesulaukėte atsako, kurio tikėjotės. Pamiršote, kad tai darėte ne tik dėl kito žmogaus, bet ir dėl savęs. Kokio atpildo tikėjotės? Tikriausiai net nežinote, galbūt – nieko. Tiesiog tai dar viena streso kupina savaitė.

Trumpa kelionė, kuri truko valandų valandas

Įsivaizduokite situaciją: nusprendėte sėsti į autobusą ir sutvarkyti mieste keletą svarbių reikalų. Deja, autobusas nuvažiavo prieš pat nosį, o kitas – tik už valandos. Susinervinote. Nekantriai trypčiojate žvilgčiodamas į laikrodį.

Kai po valandos sulaukėte kito autobuso, buvote apimtas streso, nes suvokėte, kad iki vakaro nebepavyks sutvarkyti visų svarbių reikalų. Kelionė autobusu, kuri paprastai netrunka valandos, tapo ilgiausia gyvenime kelione visuomeniniu transportu – pakliuvote į kamštį, nes mieste įvyko didelė baisi avarija. Pro šalį lėkė greitosios pagalbos automobiliai, o jūs laukėte ir nervinotės.

Laukimo dovana

Sėdėdami autobuse pagalvojote apie žmones, kurie pateko į avariją. Ar jie išgyvens? Ar nenukentėjo vaikai? Kada apie tai sužinos jų artimieji? Kada gi pajudės tas prakeiktas autobusas?! Kurį laiką šių žmonių gyvenimas stovės vietoje; o jūs skubate, nerimstate ir skaičiuojate, ar spėsite ten, kur reikia.

Iš tiesų šis laukimas buvo maža likimo dovana, kurią galėjote prasmingai išnaudoti. Pagalvoti apie tai, kas svarbu, palinkėti sužeistiesiems sveikatos ir stiprybės.

7 būdai gyventi lėčiau ir ramiau

1. Realistiškai planuokite savo laiką. Niekas nepasidaro per minutę ar net valandą.

2. Paskirstykite prioritetus. Nuspręskite, kokie darbai yra svarbiausi, ir juos atlikite pirmiausiai.

3. Pasiimkite „minutę atostogų“. Sustokite ir pauostykite rožę. Pasivaikščiokite. Pažiūrėkite pro langą į saulę ar debesis.

4. Atsikratykite negatyvių minčių, kurios slegia širdį. Atleiskite tiems, kas kažkada įskaudino, ir pajusite, kaip nuo širdies nusirita akmuo.

5. Išreikškite dėkingumą – rašteliu, telefono skambučiu, apsilankymu. Pagalvokite, koks žmogus nusipelno padėkos ir nedelsdami praskaidrinkite jo dieną. Tebūnie tai tik trumpa elektroninė žinutė.

6. Pažiūrėkite nuotraukas, kurios sukelia šypseną.

7. Sustokite ir pagalvokite apie žmogų, kurį mylite ir kuriam linkite pačių geriausių dalykų. Kai bus sunku, prisiminkite, kad turite mielų žmonių, tad gyvenimas nėra toks blogas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją