Ryškiaspalviai priminimų lapeliai motyvacijai – žinoma, puiku, tačiau verčiau juos derinkite su kitais naudingais veiksmais. Jie tiesiogiai pastūmės link vieno ar kito darbo. Ir, žinoma, labai svarbu būti suinteresuotam, suprasti, kodėl būtina įveikti savo tinginį. Taigi, pereikime prie patarimų, kurie paprasti, bet labai veiksmingi, rašo portalas shkolazhizni.ru

Pirmas patarimas

Venkite atpalaiduojančių ir pramoginių vaizdo įrašų, filmų, bendravimo su draugais maloniomis temomis tol, kol turite kažką svarbaus nuveikti. Tokia veikla jus skatina imtis panašių dalykų, tad dirbti nieko nebesinori. Tuomet norisi vien tik svajoti, pasinerti į malonius prisiminimus, o realybė pradeda atrodyti niūria ir nuobodžia. Todėl palikite šią malonią veiklą vakarui, kai visi darbai bus nudirbti ir galėsite save apdovanoti tuo, kas jums taip patinka.


Antras patarimas

Protinį darbą kaitaliokite su fiziniu krūviu. Šį patarimą žino visi, tačiau mažai kas juos naudojasi. Net jeigu biure ar bet kurioje kitoje vietoje jūs periodiškai atsistosite, prieisite prie lango ar pamankštinsite sako kaklą, rankas ir kojas, tai neabejotinai suteiks naudos. Juo labiau, jeigu dirbate kompiuteriu, jums tiesiog būtina kaitalioti savo žvilgsnio fokusą, kad nepradėtų vystytis trumparegystė. Kad nepradėtumėte nuobodžiauti vienoje vietoje, išsijudinkite, priverskite sparčiau tekėti kraują, dažniau keiskite savo kūno padėtį erdvėje. Na, o jei jūsų niekas nemato ir būtina prasimankštinti, padarykite keletą pritūpimų, pašokinėkite vietoje, pašokite pagal ritmingus muzikos garsus. Tai neabejotinai jums suteiks jėgų antplūdį.


Trečias patarimas

Dienos bėgyje nepersivalgykite. Persivalgymas sukelia mieguistumą ar bent jau norą atsidurti horizontalioje padėtyje, jau nekalbant apie papildomus kilogramus ir prastą savijautą. Taip iš darbo režimo iškrisite beveik dviem valandoms. Sotūs pietūs nereiškia, kad būtina prisivalgyti tiek, kad nepakiltumėte nuo stalo. Tai reiškia pilnaverčius pietus ir lengvumą pakylant nuo pietų stalo. Kavinėje išgerta kava su sausainiais budrumo taip pat nepridės, todėl vietoj jų verčiau suvalgykite obuolį ar riešutų. Toks maistas neapsunkins skrandžio su suteiks organizmui jėgų.

Ketvirtas patarimas

Būkite gryname ore pasitaikius bet kokiai palankiai progai. Geriausias variantas – pavaikštinėti lauke, tačiau tokią galimybę turi ne kiekvienas, todėl paprasčiausiai išeiti ir pakvėpuoti bus taip pat gerai. Tai suteiks jums budrumo – akys gaudys skirtingais atstumais esančius objektus, o smegenys pailsės. Organizmas bus aprūpintas tokiu svarbiu mums deguonimi.

Penktas patarimas


Stenkitės kiekvieną dieną išmokti kažką naujo.
Juk kai mes mokomės, mūsų smegenys išgyvena tam tikrą euforiją. Tokiu atveju joms tiesiog fiziškai nesinori pasinerti į apatiją ir tingulį. Tokioje būsenoje mes esame pasiruošę bet kokiems žygdarbiams. Naujos žinios nebūtinai turi būti labai globalios. Jūs galite paprasčiausiai išmokti teisingai užrišti kaklaraištį ir tai suteiks jums pakilimo visai dienai.
Jeigu laikysitės visų šių patarimų arba bent juos kaitaliosite, tai tikrai padės jums atsikratyti tingulio. Linkime produktyvaus darbo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)