Psychologytoday.com pateikia kelis įprastus, bet mažiau žinomus kūno kalbos signalus.

Antakių kilstelėjimas

Automatiškai kilstelime antakius, kai pamatome pažįstamą žmogų. Sąmoningai galime kilstelėti antakius, sveikindamiesi su žmonėmis. Žmonių etologė Irenaus Eibl- Eibesfeldt tyrinėjo, ką reiškia antakių pakėlimas ir nustatė, kad tai – universalus atpažinimo ženklas.

Išsiplėtusios lėliukės

Keli tyrimai parodė – dailios moterys laikytos dar gražesnėmis, jei jų lėliukės buvo didesnės. Tai žinota dar senovės Egipte – moterys lašindavosi į akis nuodingos beladonos lašų, kad lėliukės būtų didesnės.

Delnų kilstelėjimas aukštyn

Simetriškai kilstelime abu delnus į viršų, tarsi dubenį. Tokiu gestu išreiškiamas supratimas, tarsi sakoma: „Viską suprantu.“ Iš šono toks gestas visada vertinamas pozityviai, o jį rodantis asmuo yra išmintingas.

Netikra šypsena

Paulo Ekmano ir jo kolegų tyrimas parodė, kad yra skirtumas tarp nuoširdžios šypsenos ir apsimestinio džiaugsmo. Tiesą atskleidžia akys. Kai žmogus šypsosi nuoširdžiai, jo akys spindi džiaugsmu, kampučiuose susimeta žąsies kojelėmis vadinamos raukšlelės. Kai žmogus šypsosi nenuoširdžiai, jo akys išlieka vėsios, tarsi sakytų: „Šypsausi, bet man tai nepatinka.“

Aukštyn iškeltas nykštys

Sugniaužtas kumštis ir iškeltas nykštys akcentuoja, kad viskas yra gerai. Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas mėgo šį gestą, sakydamas kalbas jis dažnai iškeldavo nykštį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)