17
Kitas

6-10 patarimai

1. Ant lapelio surašyti labiausiai džiuginančius dalykus. Jį pakabinti matomoje vietoje. Vien skaitydami jus džiuginančius dalykus jausitės laimingesni. Be to, įsiminsite, kas teikia džiaugsmą, ir ta veikla taps dar malonesnė.

2. Būti nuoširdiems. Ne tik kitiems, bet ir sau. Neverta apsimetinėti tuo, kuo nesate. Taip tik jausitės pavargusiais, pasimetusiais ir pasiklydusiais gyvenime. Kartais geriau karti tiesa nei saldus melas.

3. Daugiau judėti. Tinka bet kokia aktyvi veikla: vaikščiojimas, šokiai, darbas darže, namų tvarkymas, važinėjimas dviračiu, slidinėjimas ir kt. Svarbu, kad tai teiktų malonumą. Fizinė veikla gerina nuotaiką, nes sportuojant išsiskiria endorfinai, geriau žinomi kaip laimės hormonai.

4. Elgtis vaikiškai. Net jeigu vaikystė seniai praėjo, kartais galite sau leisti į ją sugrįžti. Kartais reikėtų atsipalaiduoti ir mėgautis kitų teikiama pagalba visai dėl to nesijaudinant. Tačiau tuo nevertėtų piktnaudžiauti.

5. Gyventi dabartimi. Neverta gailėtis dėl praeities. Taip pat nerekomenduojama nuolat galvoti apie ateitį. Vienintelis laikas yra čia ir dabar. Tik tą suvokę galėsite džiaugtis gyvenimu.

17
Kitas

6-10 patarimai