Laimė, patrauklumas toli gražu ne vien tik mūsų išvaizda. Tai ir jūsų elgesys, žmonės, su kuriais bičiuliaujatės, tai, kaip kalbate su žmonės ir dar daugybė visokių dalykų.

Jūsų dėmesiui – keli patarimai, kaip tapti patrauklesniems.

1. Būkite linksmi.

Daugybė tyrimų rodo, kad moterims kur kas labiau patinka vyrai, kurie jas prajuokina.

Vieno nedidelio tyrimo metu psichologas paprašė trijų vyrų papasakoti savo draugams prie baro pokštą, moterį pasodino šalimais prie staliuko. Paskui vyrams liepė paprašyti tos moters telefono. Kai vyrai išėjo, moters paprašė įvertinti vyrų patrauklumą bei protą ir pasakyti, ar norėtų susitikinėti.

Rezultatai parodė, kad tie vyrai, kurie juokavo, turėjo tris kartus daugiau šansų gauti moters telefono numerį, nei tie, kurie nejuokavo. Juos taip pat palaikė patrauklesniais ir protingesniais.
„Tai, kad moterį sužavėjo humoro jausmas gali iš dalies paaiškinti faktą, kad linksmi žmonės laikomi socialesniais ir protingesniais – tai, ko moterys ieško vyruose“,l – rašo antropologas gilas Greengrossas.

2. Būkite apsupti draugų.

2014 m. Kalifornijos universitete atliktas tyrimas parodė, kad žmonės būdami grupėje atrodo patraukliau.

25 neseniai mokslus baigę studentai ir studentės peržiūrėjo 300-ų moterų nuotraukas – vienoje nuotraukoje moteris buvo nufotografuota grupėje žmonių, kitoje – viena. Kitai 18 studentų ir studenčių grupei parodė vyrų nuotraukų. Rezultatai parodė, kad tiek moteris, tiek vyrus palaikė patrauklesniais grupinėse nuotraukose.

Veikiausiai taip yra todėl, kad mūsų smegenys įvertina visų žmonių veidus visumoje, taigi kiekvienas veidas atrodo patrauklesnis.
„Turėti palydovų ar palydovių gali būti puiki strategija, ieškant poros, ypač jei kitų veidų bruožai papildo asmenį ir tarsi pabrėžia jo savitumą“, – teigė tyrimo autoriai Drew Walker ir Edwardas Vulas.

3. Šalin frazes apie nieką.

1997 m. Niujorko universiteto psichologas Arthuras Aronas su kolegomis atliko tyrimą – padalino baigusius mokslus studentus į dvi grupes, suporavo juos ir davė kiekvienai porai 45 min. atsakyti į klausimų rinkinį.

Vienas klausimų rinkinys buvo iš nereikšmingų klausimų, kitas – iš rimtesnių, gilesnių klausimų. Po eksperimento viena pora netgi pamilo vienas kitą.

4. Būkite lyderis.

Žmones traukia galia. 2014 m. atliktas tyrimas parodė, kad žmonės grupėje manė, jog jų lyderis patrauklesnis, o tai grupei nepriklausantys žmonės taip nemanė.

Tolimesniam tyrimui tyrėjai surado 49 teisininkus ir paprašė jų įvertinti kelių politikų patrauklumą. Tyrimo dalyviams patrauklesni atrodė tie politikai, kurie vykdė savo rinkimų įsipareigojimus.
„Priešingai nei tyrimai, kuriuose fizinis patrauklumas laikomas konstanta, mūsų tyrimas parodė, kad narystė grupėje pasitarnavo lyg didinamasis stiklas politinio lyderio patrauklumui“, – apibendrino tyrimo autorius Kevinas Kniffinas.

5. Dažniau šypsokitės.

Šveicarų tyrėjai atliko du eksperimentus, aiškindamiesi, kaip susijęs patrauklumas ir šypsojimasis. Pasirodo, kuo dažniau žmogus šypsosi, tuo patrauklesnis atrodo jo veidas. Netgi paaiškėjo, kad laiminga veido išraiška kompensuoja nepatrauklumą.

6. Įsigykite šunį.

2014 m. Izraelyje atliktame eksperimente 100 moterų skaitė lankstinukus apie vyrus. Kai kurie vyrai buvo apibūdinti kaip storžieviai – jie apgaudinėjo partneres ir įsiveldavo į kivirčus. Kiti vyrai buvo apibūdinti kaip tipiniai tėtukai – jie daug dirbo ir nuoširdžiai rūpinosi vaikais.

Bet jei storžievis turėjo šunį, moterys jį įvertindavo kaip tinkamesnį partnerį, nei storžievis, kuris neturėjo šuns. Šunis auginantys storžieviai netgi buvo patrauklesni už tėtukus su šunimis.
Tyrėjai padarė išvadą – augintinio turėjimas rodo, kad esate pajėgus prisiimti ilgalaikius įsipareigojimus. Tai padeda atrodyti labiau atsipalaidavusiam ir laimingam.

7. Būkite mandagūs.

2014 m. Kinijoje atliktas tyrimas parodė – jei žmogus apibūdinamas mandagiu, jis atrodo patrauklesnis. Tyrimo metu 120 vyrų ir moterų peržiūrėjo 845-as į trečią dešimtmetį įžengusių žmonių nuotraukas, visų veidų išraiškos buvo neutralios. Prie vienų nuotraukų buvo prirašyta – padorus, sąžiningas, prie kitų – blogas, piktas, prie trečių nebuvo jokios informacijos.

Tyrimo dalyviams mandagiais pavadinti žmonės pasirodė patrauklesni ne tie, kuriuos pavaidino blogais ar apie kuriuos nebuvo pateikta jokios informacijos.

„Asmenybės bruožai gali būti susiję su veido patrauklumu. Pozityvūs asmenybės bruožai gali sustiprinti veido patrauklumą, o negatyvūs – sumažinti“, – padarė išvadą tyrėjai.

8. Gyvenkite aukštą statusą rodančioje vietoje.

Kardifo universitete buvo atliktas nedidelis tyrimas: vyrą nufotografavo prabangiame bute ir standartiniame bute. Paaiškėjo, kad prabangioje aplinkoje jis kur kas labiau patiko moteris, kurioms rodė nuotraukas.

9. Klausykitės geros muzikos.

2014m. tyrėjai paprašė 1 500 moterų (kurių amžiaus vidurkis buvo 28 m.) paprašė paklausyti paprastos, nesudėtingos muzikos ištraukų, paskui – rafinuotesnės muzikos ištraukų ir pagal muziką įvertinti kompozitoriaus patrauklumą.

Paaiškėjo, kad moterims labiau patiko rafinuotesnė, sudėtingesnė muzika, būtent jos kūrėja moterys rinktųsi ilgalaikiams santykiams.

10. Susitikinėkite su mielu žmogumi.

Tyrėjams nuo seno žinomas fenomenas, kai moterims patinka draugių vaikinai.

201 m. atliktas parodė, kad moterims draugės susižavėjimo objektas patinka tik tuo atveju, jeigu jis malonus žmogus.

40 moterų peržiūrėjo kelias nuotraukas, kuriose moteris stovėjo tarp dviejų vyrų. Moteris buvo nufotografuota profiliu, tad atrodė, kad jis žiūri į vieną iš vyrų. Vienose nuotraukose moteris šypsojosi, kitose jos veido išraiška buvo neutrali, dar kitose maloni, galiausiai – nemaloni.

Kai moterų paklausė, kuris vyras joms atrodo patrauklesnis, jos rinkosi vyrą, į kurį tariamai žiūrėjo besišypsanti, maloni moteris.

11. Būkite dėmesingi, atidūs.

Australų tyrėjai analizavo greitųjų pasimatymų dalyvių elgesį ir išsiaiškino, kad atidūs, dėmesingi vyrai sulaukė daugiau moterų dėmesio.

Prieš sesijos pradžią 91 studento paprašė atsakyti į klausimus ir pažymėti, kiek sutinka su teiginiu „Aš suvokiu savo jausmus ir emocijas be reakcijos į juos.“ Pabendravus su priešingos lyties asmeniu, studentų paklausė, ar asmuo patrauklus ir ar norėtų su juo susitikinėti.

Paaiškėjo, kad vyrus labiau traukė fiziškai patrauklios moterys, o moterims labiau patiko rūpestingi vyrai.
Tyrėjų nuomone, rūpestingi vyrai per trumpą pasimatymą veikiausiai buvo dėmesingesni pašnekovėms ir taip sumažino jų nerimą, taigi pelnė daugiau simpatijų.

12. Užsiimkite ekstremaliomis sporto rūšimis (tik būkite atsargūs).

Aliaskos universiteto 2014 m. atliktas tyrimas parodė, kad moteris labiau traukia rizikinga veikla užsiimantys vyrai.

233 studentės atsakė į klausimus apie tai, ar joms patiktų partneris, kuris užsiima vienokia ar kitokia rizikinga veikla, sportu. Tokia veikla – važinėjimas kalnų dviračiu, nardymas ir pan. „Moderni“ rizikinga veikla būtų baigiamojo darbo nuplagijavimas, chemijos laboratorinių atlikimas, kompiuterio antivirusinės programos neatnaujinimas.

Paaiškėjo, kad moterims labiau patinka riziką mėgstantys vyrai (net ir nusirašinėjimą, kas gali atrodyti kvailokai).

13. Vilkėkite raudonus drabužius.

Ročesterio universiteto tyrėjai išsiaiškino, kad vyrams labiau patinka raudonus drabužius vilkinčios moterys.

Tyrėjai atliko kelis eksperimentus. 30-iai vyrų parodė juodai ir baltai vilkinčių moterų, kurios stovėjo raudoname, baltame, pilkame, žaliame ar melsvame fone, nuotraukų.

Pasirodo, vyrams labiausiai patiko raudoname fone stovinčios moterys, jos jiems atrodė seksualesnės.

Įdomiausia, kad paklausus vyrų, kas juos sužavėjo, tik keli paminėjo raudoną foną. Galima daryti, kad raudoną jie rinkosi pasąmoningai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)