1. Nespauskite žadintuvo snaudimo mygtuko. Kuo ilgiau atidėliosite kėlimąsi, tuo daugiau streso laukia ryte. Vos tik suskamba žadintuvas, sukaupkite visą valią ir po pirmo signalo nuleiskite kojas ant grindų.

2. Prie lovos turėkite užrašinę ir rašiklį ir vos tik pabudę užrašykite savo mintis. Gal sapnavote įdomų sapną? O gal kilo įdomių minčių? Iškart užsirašykite, nes visa tai labai greit pasimiršta. Miego metu mūsų smegenys atsipalaiduoja ir gali kilti idėjų, kurių kasdieniais rūpesčiais užimtos smegenys nefiksuoja. Nepraleiskite progos išsiaiškinti, ar jūs ne genijus.

3. Pamirškite vakarykštę dieną, susikoncentruokite į šią. Vis dar jaučiate stresą dėl, to, kas nutiko vakar? Kodėl? Juk negalite pakeisti to, kas įvyko, verčiau konstruktyviai pamąstykite, ką galite pakeisti šiandien.

4. Pagalvokite apie tai, už ką esate dėkingi, kas jums teikia džiaugsmo, ko laukiate.

5. Palikite telefoną ramybėje. Padarykite sau paslaugą ir bent pirmas 10 gyvenimo minučių neįbeskite žvilgsnio į ekraną. Peržiūrėti orų prognozę, elektroninį paštą ir naujienas galėsite vėliau, nedarykite to gulėdami lovoje.

6. Išgerkite stiklinę vandens – atgausite per naktį prarastus skysčius. Tai suteikia žvalumo.

7. Įsileiskite dienos šviesos – atsitraukite užuolaidas, pakelkite žaliuzes. Gavusios dienos šviesos, smegenys pabus ir supras, kad laikas dirbti. Žinoma, žiemą tenka keltis patamsyje. Ryte pasivaikščiokite arba bent atidarykite langą ir įsileiskite gryno oro – iškart pralinksmėsite.

8. Pasirąžykite – tai išjudins kraują, organizmas greičiau atsibus.

9. Pasiklokite lovą. Mokslininkai sako, kad ryte pasikloję lovą, visą dieną jaučiamės geriau.

10. Padarykite tai, ko nenorite daryti ir jau seniai atidėliojate – galėsite išbraukti iš būtinų darbų sąrašo. Daug baisiau, kai nepadaryto darbo grėsmė pakibusi virš galvos, nei imti jį ir padaryti. Kai nusimesite seną naštą, pajusite kūrybinės energijos antplūdį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)