Atostogų metu sėkminga žvejyba nudžiugino laidos žvejams vedėją Emilį Muliuolį. Jo teigimu, šaltuoju metų laiku jūra niekada nenuvilia. Belieka sulaukti palankaus (nestipraus) vėjo, ir pirmyn. Ne tik menkėmis džiaugiausi jūrinės žūklės mėgėjai, bet ir „trolling“ būdu kimbančiomis lašišomis.

Žvejys taip pat pataria: kuomet negalima gaudyti lydekų iš po ledo, spiningą į rankas ir pirmyn ant ežero. Patikimi šaltiniai, anot jo, teigia, kad aštriadantės ypač aktyvios ežeruose buvo tarp Kalėdų ir Naujųjų metų.

Nuo pat lapkričio mėnesio puikiai kimba kuojos ir šapalai didžiosiose Lietuvos upėse ir jų intakuose. Ypatingai jų gaudymo meną įvaldę dzūkai, kuriems tereikia šviežio batono, kad skiaurėse suspurdėtų sidabražvynės.

Su naujųjų pradžia baigėsi ir tauriosios žuvies lašišų, šlakių ir upėtakių žūklės draudimas. Sulig ta diena žvejų forumus ir socialinius tinklus papuošė pirmosios šių gražuolių nuotraukos. Visgi, lašišinės žuvys sugaunamos ne taip lengvai, ir žvejui tenka sukarti ne vieną kilometrą upės pakrante tam, kad sulauktum išsvajoto laimikio kibimo.

Sinoptikai irgi pradeda džiuginti žvejus savo prognozėmis. Kitos savaitės gale, prognozuojama, kad turėtume sulaukti ledo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)