Tiesą sakant, esama labai mielų ir netikėtų vestuvių tradicijų, kuriomis dalijasi purewow.com.

Indija: chna

Vestuvių išvakarėse nuotakos šeima susirenka į ceremoniją, kuri vadinama Mehndi. Jos metu menininkas ant nuotakos rankų ir kojų chna dažais piešia sudėtingus raštus. Šie puošnūs raštai simbolizuoja džiaugsmą, grožį ir dvasinį pabudimą.

Australija: vienybės dubuo

Šeimų susijungimas gali tapti nemenku išbandymu, tačiau ši tradicija pabrėžia teigiamas susiėjimo į krūvą puses. Be to, tai nereikalauja didelių išlaidų. Ceremonijos metu kiekvienas šeimos narys meta į dubenį akmenį, taip reprezentuojamas didelis ir gražus šeimų susiliejimas.

Vokietija: rąsto pjovimas

Vokiečiai net ir savo vestuvių dieną nepamiršta darbštumo. Šioje šalyje egzistuoja tradicija, kai iškart po ceremonijos pora kartu pjauna rąstą. Tas rąstas simbolizuoja pirmąją „kliūtį“, kurią sutuoktiniams tenka kartu įveikti. Be to, tai ne tik miela tradicija, bet ir galimybė pasirūpinti malkomis.

Kinija: arbatos ceremonija

Po vestuvių ceremonijos jaunikis ir jaunoji vaišina visus arbata. Arbatos ceremonija tampa tarsi formaliu įvadu į jų naują šeimą. Ceremonijos metu labai svarbi įvykių seka: pasiūloma arbata, ji gurkšnojama, o paskui jaunieji gauna dovaną.

Gvatemala: prie altoriaus šokio žingsniu

Kam eiti prie altoriaus, jeigu galima šokti? Gvatemaloje daugelis nuotakų altoriaus link su savo tėvu sukasi valso ar kito šokio žingsniu. Išties, neblogas būdas šventinei nuotaikai sukurti.

Pietų Afrika: ugnis

Šis paprotys jus maloniai sušildys tikrąja to žodžio prasme. Pietų Afrikoje vestuvių šventimas prasideda tada, kai jaunavedžių tėvai iš savo namų atneša ugnį, kuria naujuosiuose poros namuose uždegama naujos šeimos ugnis.

Filipinai: balandžių paleidimas

Pagal šią tradiciją, jaunavedžiai paleidžia porą baltų balandžių, kurie simbolizuoja taikius ir draugiškus santykius.

Japonija: sakės ragavimas

Ritualo San San Kudo (tris, tris, devynis kartus) metu nuotaka ir jaunikis tris kartus iš trijų viena ant kitos sudėtų taurelių gurkšteli sakės. Trys yra ne tik laimingas skaičius Japonijoje, bet ir reprezentuoja meilę, išmintį ir laimę.

Italija: konfeti

Ne, tai ne vien maži popieriaus gabaliukai. Italai mėto spalvotus cukrumi dengtus migdolus, kurie simbolizuoja laimę ir klestėjimą. Pora taip pat gali pridėti keletą monetų ir ryžių, o vėliau šiek tiek tokio konfeti pasilikti atminimui.

Pakistanas: gėlių girlianda

Pakistane nuotakos šeima dažnai jaunikį pasitinka su įspūdinga gėlių girlianda. Taigi, ne visada vestuvėse svarbiausia nuotaka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją