Iš Kauno kilusi mergina pasakojo, kad nuo mažens buvo aktyvi, kupina energijos ir mėgo dalyvauti įvairiuose projektuose, todėl kai Anglijoje įsikūrę tėvai panoro pasiimti kartu ją su jaunesniu broliu, ši kategoriškai atsisakė.

„Prieš 12 metų mano tėvai išvažiavo į Jungtinę Karalystę, tada įsikūrę norėjo kartu pasiimti mane ir mano jaunesnį brolį. Brolis, bebenčiukas – vos pradėjęs antrą klasę Lietuvoje, na, o štai aš – aktyvus vaikas, kalnas draugų, mėgstama veikla – manęs jokiais būdais neišsivešit. Taip ir nutiko, kad tik baigusi vidurinę prisijungiau prie likusios šeimos už jūrų marių. Apie tai, kad gyvensiu Londone žinojau dar 9-toj klasėj, kai pradėjau svarstyti apie ateities studijas. Norėjau mokytis Londone, bet tikrai nežadėjau čia likti ilgam. Tu planuoji – Dievulis juokiasi“, pasakojo Karolina.

Karolina mielai sutiko ANGLIJA.today skaitytojams papasakoti apie sveikos gyvensenos privalumus, dalyvavimą fitneso varžybose ir kūrybinius polėkius.

Esate itin užimta mergina: neseniai dalyvavote fitneso varžybose, esate Missfit.lt tinklaraščio įkūrėja, kuriate vaizdo įrašus „Youtube“ kanale, dirbate įrašų kompanijoje gamybos vadove ir šiuo metu rašote jau trečią knygą, o antroji tuoj pasirodys knygynų lentynose – kaip viską suspėjate? Ar lieka laiko laisvalaikiui?

– Mano paslaptis – anksti keltis. Kai aš jau būnu pasportavusi, papusryčiavusi ir sumontavusi naują vaizdo įrašą bei pakeliui į darbą, kai kurie žmonės dar tik sapnuoja penktą sapną. Dažniausiai keliuosi 5 val. ryte. Šeštadieniais ir šiek tiek anksčiau. Treniruotes tam, kad neapsikraučiau bereikalinga našta likusią dienos dalį, pasidarau kuo anksčiau ryte. Tada jaučiuosi taip, lyg pusę dienos darbų būčiau nuveikus.

Esate pabaigusi transliuojamosios žurnalistikos studijas Londone, kas lėmė, kad pasirinkote šias studijas? Ar siejate savo ateitį su žurnalistika?

– Per šimtadienio šventę viena iš klasiokių turėjo senas kasetes, kurias pavyko perkelti į kompiuterį ir parodyti per skaidres salėje. Ten buvau aš – ėmiau interviu iš klasiokų ekskursijos metu. Tada raiškiai tardama savo vardą ir pavardę prieš kamerą, prisistačiau kaip TV3 žinių reportažo vedėja ir drąsiai kalbinau Birštone žvejojančius vyriškius. Buvau drąsi ir iškalbinga mergaitė. Mėgau dalyvauti skirtinguose projektuose, konkursuose. Žurnalistika nuo mažens buvo mano aistra. Ateityje norėčiau pomėgį derinti su studijomis – žurnalistiką su fitnesu. Matysim, kas iš to išeis.

Praėjusiais metais dalyvavote varžybose Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje, kur pelnėte net 4 laimėjimus. Pasidalinkite įspūdžiais, patirtimi.

– Pirmos varžybos buvo „Pure Elite“, kuriose, laimėjusi trečiąją vietą tapau PRO atlete. Tai yra profesionalo titulas, leidžiantis varžytis su kitais aukštesnio lygio, patyrusiais sportininkais.

Antrose varžybose „Miami Pro“ taip pat laimėjau trečią vietą ir taip pat iš jų federacijos gavau PRO kortelę.

Trečios varžybos vyko Lietuvoje – NAC federacijos renginys. Ten laimėjau antrąją vietą. Buvau sužavėta renginio organizatorių, teisėjų ir vedėjų draugiškumu, šiltu priėmimu. Atėjus į mažesnio pobūdžio (dalyvių skaičiumi) varžybas, iškart jaučiasi dėmesys ir susitelkimas ties pačiais dalyviais.

Ketvirtos varžybos – „Pure Elite World Championship“, kur dalyvavau jau PRO kategorijoje. Ten laimėjau penktąją vietą. Tai buvo paskutinės šio sezono varžybos.
Karolina Germanavičiūtė

Kas lėmė, kad pradėjote domėtis sveika gyvensena ir mityba?

– Turbūt paprasčiausiai atėjo laikas, kai norėjosi gerai jaustis ir pradėti labiau puoselėti savo kūną. Ne tik labiau puoselėti, bet pirmiausia atsisakyti žalingų įpročių. Paauglystės metu pakvailiojau su cigaretėmis, alkoholiu vakarėlių metu ir gana. Džiaugiuosi, kad tokios mintys mane aplankė anksčiau. Kai kurie žmonės gan vėlai susipranta, koks brangus ir neįkainojamas yra mūsų kūnas, mūsų dvasinė gerovė. Be abejo, niekada nevėlu keistis, tačiau ilgai save alinus tiek fiziškai, tiek emociškai gali būti šiek tiek sunkiau pasikeisti.

Čia plati tema, todėl apie tai ir daugiau visada pasakoju vaizdo įrašuose, rašau knygose, straipsniuose. Dalinuosi mintimis su savo skaitytojais apie tikrąsias vertybes, apie svarbą savimi rūpintis, save mylėti. Kai tampi sveikesnis, stipresnis išore – tu pražysti iš vidaus. Pokyčiai stulbinami, tik reikia nebijoti pradėti keistis, norėti būti geriausiu įmanomu savo paties kūriniu.

Esate parašiusi knygą „Lieknesnė, gražesnė, laimingesnė aš“, apie ką ji?

– Pirmoji knyga – tai lyg mano dienoraštis į sveiką gyvenseną. Vadinu ją sveikos gyvensenos pradžiamokslio drauge. Ten pasakoju, kaip man sekėsi įsibėgėti, kaip mokiausi ugdyti savo valią, kaip išmokti atsisakyti tam tikrų įpročių, pakeisti mitybą ir svarbiausia – suprasti, kas mums naudinga, o kas ne. Pasakojau savo istorijas ir nutikimus, pamąstymus, pažinimus ir paklydimus bandant pažinti sveiką gyvenimo būdą. Kėliau receptus, treniruočių idėjas. Pagrindai su subtiliais prieskoniais (šypsosi).

Jūsų antroji knyga netrukus pasirodys prekyboje, ko skaitytojai gali tikėtis iš jos?

– Romane „Už stiklo durų“ pinasi nepažįstamų asmenų gyvenimo keliai. Sunkumai, šeimos vertybės, aistringa meilė ir karčios išdavystės – viskas taip, kaip vyksta gyvenimuose. Mano, Tavo, jų. Knygą rašyti įkvėpė mane supantys asmenys, aplinka, girdėtos istorijos. Manau, kiekvienas skaitytojas atras save arba pažins savo artimą. Norėjau, kad verčiant knygos puslapius, asmuo surastų ir savo gyvenimo vingį arba jo dalį. Galbūt kažko pasimokytų, kažką pakeistų. Lygiai to paties tikiuosi ir versdama kitų autorių knygas.

Jūsų tinklaraštyje apstu naudingų straipsnių, sveikų patiekalų receptų. Kaip manote, kodėl svarbu su žmonėmis dalintis tokiomis patirtimis? Kaip reikėtų skatinti sveikos gyvensenos propagavimą?

– Lygiai toks ir yra mano tikslas – skatinti, dalintis tuo, kas mane padarė laiminga, kas man padėjo keistis, stiprėti. Mano nuomone, geriausi būdai ir yra informacijos skleidimas socialiniuose tinkluose, spaudoje, vaizdo įrašuose.

Dalintis tikrais rezultatais, motyvuoti kitus, nieko neslepiant – pateikti viso to pliusus ir minusus taip, kad kiekvienas rastų savo būdą pradėti keistis. Įkvėpti žmones, duoti idėjų ir paprasčiausiai – vesti tinkama linkme. Jei mano patirtis man atnešė daugiau peno, daugiau naudos – aš tuo dalinuosi. Jei kažkas nepavyko, kažkas netiko, kažkur suklydau – taip pat dalinuosi. Sveika gyvensena tai tik dar vienas mokslas. Reikia nebijoti klysti. Dažnas apskritai baidosi sveikuolių, prieš mitybą ir sportą yra nusistatę griežtai, bet juk tai anokia nenauda – tai tik į gera. Reikia pamėginti, kad pats suprastum.

Gal turite kokią nors sportininkę/sportininką, kuris jus įkvepia?

– Mane labiau įkvepia ne vaizdas, bet žmonių darbai, jų mąstymas, kalbos. Domiuosi ir pati seku ne vieną užsienio atletą/-ę. Elle Darby, Heidi Somers ir Amanda Bucci yra vienos iš tų jaunų, atkaklių moterų, iš kurių dažnai sulaukiu motyvacinio įkvėpimo, priminimo ar patarimo. Džiaugiuosi, kad „YouTube“ yra tokia puiki internetinė svetainė, leidžianti žmonėms skleisti skirtingas žinias ir surasti tai, kas juos įkvepia. Todėl ir aš susikūriau savo kanalą „Karolina G“ bei keliu skirtingus vaizdo įrašus.
Karolina Germanavičiūtė

Kas jus motyvuoja nemesti sporto, eiti sportuoti netgi tada, kai labai tingisi ar prastai jaučiatės?

– Tikslas. Jei turi tikslą – tu nesustosi pusiaukelėj. Sportuoju 5 dienas per savaitę jau virš 3 metų. Treniruočių nepraleidžiu net atostogų metu. Mano tikslas sporto atžvilgiu ilgalaikis – būti stipri, progresuoti ir gerai jaustis – na, o konkursai ir kitos varžybos ateina į galvą jau savaime.

Šiais laikais internete galima rasti gausybę straipsnių apie sveiką mitybą. Kaip manote, kaip atsirinkti, kur tikrai naudingi žmogui patarimai?

– Svarbiausia yra pažinti savo kūną ir suprasti, ko jam reikia. Ieškant informacijos būtinai atkreipkite dėmesį į jo šaltinį. Asmeniškai aš labiausiai pasikliaunu tikrais asmenimis, jų straipsniais, video vaizdeliais. Renkuosi tai, kas panaudota, kas veiksminga, bandau pasikliauti patarimais. Tiesa, ne visi dalykai visiems tinka vienodai. Tada ir grįžtam prie to, kas svarbiausia – suprasti, pajausti, ko reikia mūsų kūnui.

Koks jūsų mėgstamiausias patiekalas? Ko pradėjus sveikai gyventi teko atsisakyti?

– Mėgstamiausias patiekalas šiuo metu yra orkaitėje kepta lašiša su daržovių troškinuku arba veganiškas sūrio pyragas (receptą rasit www.missfit.lt) Apie produktus, kurių atsisakiau, kuriuos ankščiau valgydavau – retai kada pagalvoju. Paprasčiausiai žinau, kas man yra naudinga, o kas ne. Viskam galima rasti alternatyvas.

Ko palinkėtumėte žmonėms, kurie norėtų, tačiau vis nepasiryžta pradėti sveikai gyventi – sportuoti ir maitintis deramai?

– Pradėkit. Tęskit tai bent dvi savaites ir pajautę pokyčius nesustokit. Mes turim vieną, neįkainojamą kūną, kuriuo privalom rūpintis. Jis mums leidžia tiek daug – mylėti, jausti, matyti, mėgautis, gyventi.... O prašo tiek mažai – rūpintis juo.

– Ką patartumėte moterims, merginoms, kurios nori išlaikyti tobulas kūno formas?

– Atraskite mėgstamus sveikus patiekalus ir mėgaukitės jais. Nealinkite savęs, nebadaukite – tai trumpalaikis efektas. Pradėkite būti fiziškai aktyvesnės. Palikite automobilius stovėjimo aikštelės gale, lipkite laiptais, nesinaudokite liftu. Pradėkite naujus, gerus įpročius. Kelkitės anksčiau ryte, pradėkite medituoti, atraskite vidinę pusiausvyrą, o tada, noras rūpintis savo išore taps tik dar stipresnis.

Ką mėgstate veikti laisvalaikiu?

– Mano laisvalaikiai dažniausiai būna aktyvūs. Leidžiu sau sudalyvauti mėgstamose grupinėse treniruotėse, baiginėju arba pradedu naujus projektus, rašau, rašau, rašau... Pailsėsiu, kai pasensiu.

Ar dažnai sugrįžtate atostogų į Lietuvą?

– Į Tėvynę grįžtu bent porą kartų į metus.

Ar patinka gyventi Londone?

– Londonas – galimybių miestas. Tik eik, daryk, dalyvauk – nesėdėk vietoje. Dažnas emigrantas atvažiavęs čia su tikslu užsidirbti užsidaro – taip mieste gali tapti toks pilkas, vienišas. Nereikia užsisklęsti savyje ir grįžus po darbų kristi į lovą prie televizoriaus. Tada yra metas tau – tavo tikslams.

Kur save įsivaizduojate po 5-erių metų?

– Paplūdimyje, pavėsyje, kavinukėje, gurkšnojančią šaltą gėrimą, iš aplinkos filtruojančią jausmus, vaizdus ir klaviatūroje dėliojančią dar vienos knygos sakinius.