Daugelis žavisi ne tik Natalijos gebėjimu nuolat prikaustyti dėmesį, bet ir išsaugotais gerais santykiais su buvusiais sutuoktiniais ir jų antrosiomis pusėmis.

DELFI tęsia interviu ciklą su stipriomis moterimis. Šį kartą apie tai, kokia turi būti stipri moteris, kalbamės su N. Bunke.

Kas Jums yra stipri moteris? Ar turite stiprios moters ar stipraus žmogaus idealą?

– Stipri moteris yra savarankiška, savimi pasitikinti moteris, kuri tvirtai atlaiko gyvenimo siųstus išbandymus. Juk turbūt nėra tokių išbandymų, kurių mes negalėtume atlaikyti.

Stiprios moters idealo neturiu, man labiau imponuoja gerosios aplinkinių, artimų žmonių savybės. Stengiuosi tas pačias savybes ugdyti savyje. Pavyzdžiui, mane labai žavi mano kolegės Katažinos Zvonkuvienės diplomatiniai sugebėjimai. Visada maniau, kad aš esu diplomatiška, nes jei iškyla sunkumų daug kalbu su aplinkiniais ar grupės narėmis, analizuojame konflikto priežastis ir panašiai. Bet Katažina šitoje srityje mane gerokai lenkia, mes ir su Liepa šnekame, kad mums yra labai daug ko pasimokyti iš jos.

Taip pat manau, kad pasimokyti galima ir iš blogųjų žmonių savybių. Jei matau, kad kažkas elgiasi, mano manymu, netinkamai, visada pagalvoju, kad būtų gerai, jei aš taip niekada nedaryčiau. Iš šalies juk matau, kaip negražiai ar neteisingai tam tikri žmonių veiksmai atrodo.

Ar manote, kad esate stipri moteris?

– Taip, manau, kad esu stipri moteris. Aš visada tikėjau tuo, ką darau, tikėjau savo idėjomis ir svajonėmis ir kryptingai jų siekiau. Didžiojoje scenoje esu nuo 16 metų, viešumas ir dėmesys manęs per daug nevargina, man tai yra įprasta ir aš nežinau, kaip gali būti kitaip.

Žinoma, turiu ir blogų savybių. Jei kas nors nesiseka, ar skubu, o man kažkas trukdo, tuomet aš greitai susierzinu. Artimieji jau žino, kad tokiais momentais geriau mane palikti ramybėje, leisti pabūti vienai ir tuomet aš greitai apsiraminu.

Gyvenu ir mokausi, stengiuosi tobulėti. Iš savo klaidų daug pasimokiau, daug ko nedarau, ką darydavau anksčiau. Bet jei galėčiau atsukti laiką atgal, aš elgčiausi lygiai taip pat, nieko nekeisčiau, nieko savo gyvenime nesigailiu.

Kokios, Jūsų manymu, yra stiprios moters taisyklės?

1. Pirmiausia reikia tikėti savimi. Nėra neįmanomų dalykų gyvenime. Viena moteris man yra teisingai pasakiusi: yra moterys verkiančios ir yra veikiančios. Aš tikrai esu iš tų veikiančių moterų. Jei mane, perkeltine prasme, muša, aš stoju ir einu. Kas iš to, jei palūši, kam nuo to bus geriau? Reikia keltis ir eiti. Jei kas nors jums atrodo virš jūsų galimybių ribų, tiesiog atėjo laikas tas ribas persibrėžti.

2. Reikia mylėti save, mylėti savo aplinką, tuomet ir gyventi yra daug paprasčiau.

3. Labai svarbu gyventi taikiai ir atsikratyti visų negatyvių minčių. Visada manau, kad jei tu negatyvą duosi, jis bumerangu grįš atgal. Pyktis niekam nieko gero neatnešė.

Daugelis stebisi, kodėl aš taip gražiai bendrauju su savo buvusiais vyrais ir jų antrosiomis pusėmis. Taip, daug ką reikėjo pamiršti, daug ką atleisti, bet kaupti pyktį būtų buvę dar blogiau. Kai su kuo nors susipykstu, man lyg akmuo ant širdies atsiranda, lyg našta. Kam reikia tą naštą nešiotis? Nereikia bijoti atsiprašyti, net jei nesijaučiu kalta. Kartais ambicijas reikia tiesiog susikišti kai kur labai giliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (622)