Pietryčių Londono Sidcupo rajono „Shish“ restorano darbuotojai ant langų užkabino skelbimus, kuriuose gruodžio 25 dieną kviečia žmones nemokamai vakarienei.

Restorano vadybininkai paprašė vietinių gyventojų paskleisti šį kvietimą ir pasidalinti juo socialiniuose tinkluose, kuriuose šis žingsnis sulaukė daugelio vartotojų pagyrimų.

Restorano vadybininkas Irfanas Can Gencas teigia, jog ši idėja atėjo jam ir jo kolegai, kai pagyvenusio amžiaus kaimynė pareiškė Šv. Kalėdas praleisianti viena namuose.

„Ji atėjo į restoraną padėkoti mums, kad padėjome jai uždaryti namų langą ir pradėjo pasakoti mano kolegai, kokia ji vieniša ir kad Kalėdų dieną praleis visiškai viena. Tuomet pagalvojome, kad jei ji yra vieniša tikriausiai yra daugiau žmonių neturinčių Kalėdų dieną, kur eiti. Mes pagalvojome, kad galime jiems padėti“, – pasakojo I. Can Gencas.

I. Can Gencas teigė, jog musulmonų tikėjimas išmokė jį visada, jei tik gali, padėti kitiems.

Jis pareiškė: „Tai mūsų pagrindas. Mūsų švenčių metu aplankome savo šeimą ir tada kitos dienos pusėje padedame kitiems. Nesvarbu, kokios esate religijos ar kultūros – dienos pabaigoje mes visi esame žmonės. Mūsų pasaulis nėra labai malonus, taigi visi turime žengti žingsnį į priekį ir tapti vieningais.“

I. Can Gencas teigia, jog restorano savininkai pasiūlytai idėjai pritarė: „Jie pasakė, kad idėja yra šauni, įgyvendink ją ir mes sumokėsime už tai iš savo kišenių.“

20 metų amžiaus restorano vadybininkas pasakojo, jog restoraną užplūdo žmonės, norintys prisidėti prie šios idėjos įgyvendinimo: „Mums skambino taksi vairuotojai, kurie teigė, jog nemokamai nuvežtų žmones į ir iš restorano bei daug žmonių pasisiūlė šią dieną savanoriškai mums pagelbėti.“

„Jeigu viskas pavyks, galbūt pamėginsime sukurti projektą, kurio metu žmonėms nemokama vakarienė bus siūloma kartą per savaitę“, – pridūrė jis.