Įžvalgesnės pačios supranta, kas jas ištiko, likusios – bando apgauti save ir kitus, kad tai tik raidos dalis. Bet ar tai blogai? Kaip kam.

Pasikeitimai gali būti naudingi pačiai moteriai, jos vyrui, kuris vietoj nepastebimai, bet akivaizdžiai su jo mama supanašėjusios, po beformiais tvido kostiumėliais pasislėpusios moters, netikėtai gauna „naują žmoną“, o tuo pačiu (tokia prielaida tikėtina ir labai pageidautina) ir naują seną meilę. Laimi visi!

Na, gal kiek nepasiseka vaikams, kurie grįžę iš mokyklos vietoje karštų pietų randa raštelį ant šaldytuvo “Ką nors pavalgykite, grįšiu vėlai”. Bet čia irgi dar neaišku, kas geriau – mama su garuojančiais patiekalais ir gestapininko veido išraiška ar tuščias šaldytuvas ir laisvė. O jei dar randa pinigų po rašteliu “Nubėk į parduotuvę bandelės”…

Taip... Kartais ir moterims prasikala sparnai. Ir visai nebūtinai tuo pačiu momentu sutuoktiniui turi prasikalti ragai. Pasakos! Sparnuota moteris visus darbus nudirbs su dviguba jėga, kelsis anksčiau, kad galėtų pasimankštinti, pamedituoti, kasdien išsitrinkti plaukus ir pasidažyti.

Žinoma, vonios užimtumo klausimas iškyla, bet vyras, mylintis savo žmoną, sutiks kartais nusiskusti virtuvės kriauklėje. Juokauju, apie tokius kraštutinumus neteko girdėti.

Sparnuota moteris prisigalvos veiklų, kurios stebins jos sutuoktinį ir, tarpuose tarp begalinių pasipiktinimų ir burbėjimo „kokia širšė tave įgėlė“, „kodėl mes turime dangintis žiūrėti kažkokios pelkės, vietoj to, kad pažiūrėtume namie Komisarą Megrė“, jį nušvies suvokimas, kad jo moteris dar turi parako toje, atrodo, jau padžiūvusioje parakinėje.

Negi kitaip ji vidurnaktį trūks plyš įsigeistų vyno ir išsiųstų jį į visą parą veikiančią degalinę? O nauji apatiniai, kuriuos jos motina pamačiusi persižegnotų? O visad depiliuota, švelni ir prižiūrėta oda? Trauk juos velniai, tuos pinigus ir patogų apmuselijimą ant sofos!
Kas visa tai prieš tokias grožybes.

Sparnuota moteris užkrės savo vyrą jaunatviškumu ir šis pastebės, kad su džinsais ir sportiniais bateliais jis jaučiasi kur kas geriau nei prisismaugęs kaklaraiščiu ir pasipuošęs Garliavos garažuose siūtomis kelnėmis, kurių klešnių platumas tiesiogiai proporcingas vyro senamadiškumui. Jaunų praeivių smalsūs žvilgsniai vietoje pasipiktinusio „ko tas dėdė į mane žiūri???“ – aišku, šalutinis efektas, bet kas galėtų paneigti, kad jis visgi labai malonus?

Sparnuota moteris ims koreguoti visos šeimos mitybą ir ant stalo vietoj šutintų bulvių ir šaltienos pasirodys sušiai, kariai ir salotos su jūros gėrybėmis. Tūlą vyrą pokyčiai sunervina, bet ilgainiui jis prie to pripranta ir susitaiko beigi pamėgsta kai kurias naujoves.

Žinoma, jei moteris užsiauginusi sparnus nepametė smegenų, karts nuo karto drąsiai sušveis su vyru kraujuotą steiką ar cepelinų porciją užsigerdama alumi, tuo dar labiau sužavėdama ir nustebindama gyvenimo draugą. Pažiūrės kartu rungtynes, parėkaus varžybose ir neverkšlens dėl čipsais aptrupintos sofos.

Suprantama, sparnuota moteris daugiau laiko ims skirti sau, galbūt karts nuo karto egoistiškai pareikš „Einu su Bronele šįvakar į teatrą, vakarienei ką nors susimąstykite patys“. Bet ar ne geriau, kad grįžusi pakilia nuotaika pasakos apie spektaklį ir nuostabią muziką, nei tą spektaklį būtų tekę iškęsti pačiam ir vis tiek negauti vakarienės, o tik pravėsusios kavos teatro bufete.

O kur dar žmonos subjurusi nuotaika „matau, kad tau nesmagu, tai ir man nebesmagu“. Lyg pats galėtum tą smagumą pasireguliuoti, kaip šilumą radiatoriuje.

Viduramžio krizė nėra blogai, jei jos metu prasikala sparnai. Išmintinga moteris suvoks, kad visai nebūtina lėkti toli – galima tiesiog pakilti ir pasukinėjus aukštai aukštai suvokti, kaip savame lizde puiku.

O išmintingas vyras – kad su moterimi reikia kaip su sunkiai įkandama knyga – jei turi kantrybės „pralaužti“ kankinančius du šimtus puslapių – toliau skaitysi su pasimėgavimu ir vėjeliu. Ir nesvarbu, kad viršelis truputį apsitrynė – turinys įtrauks ir nė pats nepajusi, kaip imsi gailėtis, kad knyga jau į pabaigą.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)