Iki atostogų likus kelioms savaitėms vis dažniau pagaunu save rezgančią atostogų ir likusios vasaros planus. Nueiti ten, nuvažiuoti ten, aplankyti tą ir tą, sutvarkyti tą ir tą, padaryti taip ir taip... Rezgu rezgu ir pagaliau suvokiu, kad laiko taip skaudžiai mažai, jog nė pusės savo planų įgyvendinti nespėsiu.

Viskas, metas rimtai padirbėti ir pirmąkart gyvenime paruošti savo svajonių, kurias noriu įgyvendinti šią vasarą, sąrašą. Pradedam.

1. Nukeliauti į biblioteką ir visiškai niekur neskubant pasirūpinti knygomis atostogoms ir likusiai vasarai.

Be galo myliu knygų išsirinkimo procesą. Bibliotekose kvepia paslaptimi. Einu ten kaip į bažnyčią – pamedituoti, pabūti tyloje ir ramybėje. Pirštų galiukais vedžioju knygų nugarėles, skaitau knygų pavadinimus, kol intuicija atveda būtent iki tos knygos, kurią norėčiau (o gal turėčiau perskaityti). Mistika tai ar magija – įrodyta praktiškai.

2. Peržiūrėti spintų turinį ir galų gale „sutvarkyti“ savo stilių. Kruopščiai! Kodėl? Tam, kad ne tik vasarą priversčiau į save atsisukti ir visai ne todėl, kad kažkas čia ne į temą. Svarbiausia – išlavintas subtilus skonis!

Vieni rūbai darbui, kiti laisvalaikiui, treti kasdieniam nešiojimui. Viskas aišku, kaip dieną, tokiu principu ir vadovaujuos savo spintų labirintuose. Bet argi nepasitaiko, kad nusižengiam savo pačių taisyklėms? Aišku, kad pasitaiko ir po to dienų dienom save kankinam prisiminimais, kai į darbą prie dalykinio sijonėlio užsimaukšlinom nertinį, kurį lyg tyčia radom savo spintoje ir pagailėjom – juk turime nuo septintos klasės, o atrodo visai kaip naujas!

Tai kaipgi neužsivilkti?! Va taip vat imti ir neužsivilkti! Visada tikėjau ir tebetikiu tuo, kad madų vaikytis nebūtina. Užtenka neperžengti ribų, renkantis apdarus ir labai neeksperimentuoti, eiti viena linkme ir rasti savitumą. Esu to subtilaus moteriško savitumo ir žavesio paieškose. Tikiu, kad šią vasarą pagaliau atrasiu tai, ko man reikia.

3. Rimtai padirbėti su savimi, kad šeimyniniame gyvenime vyrautų kuo daugiau teigiamų emocijų.

Esu degtukas. Noriu čia ir dabar. O vyras mano ramus ir net per ramus: jausmus išsako retai, aistros protrūkiai tokie seniai pamiršti, kad kartais net graudu pasidaro. Žinoma, lovoje pas mus ne visiškas štilis, bet kaip norėtųsi daugiau! Daugiau romantikos, sekso, pokalbių, domėjimosi vienas kitu. Ne viskas čia priklauso nuo manęs, reikia, kad veiktų ir vyras. Užduotis - rasti dar nepanaudotų būdų, kaip prakalbinti, išjudinti savo vyrą, kad abu aikčiotume iš pasitenkinimo ir ne tik lovoje.

4. Sutvarkyti savo buitį ir galų gale baigti tą nesibaigiantį remontą.

Sako, žmonių mintys – jų aplinkos atspindys. Šia tiesa vadovaujuosi ir stengiuosi sukurti kuo mielesnę širdžiai ir akiai savąją aplinką. Bet tos dulkės, augintinių šeriai ir ne vietoj padėti daiktai dauginasi geometrine progresija! Ypač tada, kai užsisuki nesibaigiančio remonto rate. Jau šiek tiek pajudėjom iš nevilties taško, vis šį bei tą namie pakrapštom. Tikslas – baigiantis vasarai jaukiai sėdėti balkone ir su pasididžiavimu žvelgti į kambarius, kuriuose - viskas savo vietose.

5. Susitikti su senais ir naujais draugais, bet tik su tais, su kuriais ir tylėti gera.

Mane nuolat supa daug žmonių. Visi jie skirtingi, todėl ir santykių tokia įvairovė! Labai įsijaučiu į žmones, ne tiek girdžiu, kiek jaučiu, ką jie man nori pasakyti. Ne visi, tikrai ne visi jie verti tiek dėmesio ir atjautos. Užteks save barstyti. Man taip pat reikia pasikrauti geros energijos, o kas geriau už akimirkas su žmonėmis, su kuriais net apnuoginus širdį saugu?

6. Padaryti kažką spontaniško, ką būdama senutė su pasimėgavimu papasakosiu savo vaikaičiams.

Pvz., norėčiau apšviesta mėnesienos nuoga išsimaudyti ežere. Žinoma, kartu su manimi maudytųsi ir vyras, nes jis puikiai žino, kaip paniškai bijau žolių ir dumblo. Arba be jokios progos surengti šokių vakarėlį ir šokti kiaurą naktį. Arba padainuoti vyrui serenadą ir kad kuo daugiau žmonių tai išgirstų. Arba bent savaitei išsijungti telefoną, išvykti stovyklauti ir maitintis tik tuo, ką randu gamtoje. Arba pasididinti krūtinę ir sudalyvauti asmeninėje erotinėje fotosesijoje. Ir… gal jau gana, nes kai užsivedu, tampu neprognozuojama, o skaitytojų gąsdinti nesinorėtų.

7. Yra dar viena svajonė, labai didelė ir labai svarbi. Jai išsipildžius, būčiau absoliučiai laiminga. Ją pasilaikysiu sau.

Na ir kas po šio svajonių sąrąšo paaiškėja? Ogi sena tiesa: didžiausi stebuklai slepiasi pilkoj kasdienybėj po pat nosimis. Banalu? Na ir kas, svarbu, kad būtent taip, kaip jaučiu ir noriu. Gražių, tikrų svajonių ir Jums!

P.S. pratęsiant svajonių sąrašą: turiu egzotišką svajonę apie nuosavą negyvenamą salą Viduržemio jūroj. Toj saloj augtų šimtametė palmė, kuri pildytų visus mano norus. Pirmųjų norų šimtuke būtų solidi sąskaita banke ir nuosavas lėktuvas. Skraidyčiau aš į tą savo salą vos panorėjusi ir vis ko nors norėčiau ir norėčiau…

Elenutė

****************
Šis rašinys yra konkurso „Mano svajonės, kurias noriu įgyvendinti šią vasarą“ dalis. Kviečiame dalyvauti ir Tave!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)