Vaikystėje kankino beprotiškas tėvo ilgesys. Per kiekvieną gimtadienį ar Kalėdas vis slapta tikėdavausi, kad jis pasirodys ir tai būtų buvusi pati geriausia dovana. Deja, jis taip niekada ir nepasirodė.

Laikui bėgant ilgesį pakeitė pyktis, o jau subrendus – neapykanta tėvui. Kai suėjo aštuoniolika metų, pakeičiau tėvo pavardę į mamos mergautinę pavardę (mama labai prieštaravo, pati ji pasiliko tėvo santuokinę pavardę). Nenorėjau turėti nieko bendro su tuo žmogumi – norėjau ištrinti jį iš savo gyvenimo.

Ir kai atrodė, kad man pavyko susigyventi su tėvo egzistavimo neigimu, sulaukiau keistos žinios iš mamos. Man artimas žmogus nori susitikti. Daugiau mama nieko nenorėjo aiškinti. Atsimenu grįždama namo iš studijų savaitgaliui labai nerimavau, buvau įsitikinusi, kad po daugelio metų sugrįžo atgailaujantis tėvas. Jau mintyse dėliojau žodžius – pagaliau išdėsiu jam viską į akis!

Grįžus namo jau laukė tas žmogus. Mano nuostabai tai nebuvo tėvas. Manęs laukė jauna moteris – mano sesuo. Sužinojau, kad tėvas turėjo šeimą ir iki mūsų su mama (atrodo jis tikrai gebėjo moterims apsukti galvas). Pirmas susitikimas su seserimi buvo santūrus, tačiau pajutau, kad ji savas žmogus. Sesuo yra beveik penkeriais metais vyresnė, mūsų gyvenimai ir mūsų mamų gyvenimai labai panašiai.

Laikui bėgant su ja mūsų susitikimai dažnėjo, o mūsų ryšys vis tvirtėjo, o pyktis tėvui pradėjo blėsti. Net nežinau kada tėvui atleidau už sudaužytas viltis, bet mano širdį kaustęs pyktis atlėgo. Man palengvėjo. Gyvenimas nebeatrodė toks niūrus, o žmonės ciniški ir pikti. Sesuo išgydė tą mažą mergaitės sudraskytą širdelę.

Esu labai dėkinga savo sesutei, kad ji tuomet ryžosi susitikti su manimi. Labai džiaugiuosi, kad ji yra mano gyvenime – ji ne tik mano sesuo, geriausia draugė ir širdžiai labai artimas ir brangus žmogus.

Mes abi kartu subrendome, turime savo šeimas. Džiaugiuosi, kad mano berniukas turi nuostabią tetą, ir aš džiaugiuosi, kad ir pati esu teta dviem mergaitėms. Mano sesuo pakeitė mano gyvenimą ir už tai jai esu dėkinga.

Vilma

Dėkojame Vilmai už istoriją! Ji dalyvauja konkurse „Ypatingas žmogus mano gyvenime“. Kviečiame dalyvauti ir Jus bei laimėti puikių prizų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)