Malonumų rinkinys

Mano malonumų sąrašas labai įvairiapusiškas. Jis susideda iš skirtingų dalykų.

Malonumas nr.1. KVAPAS. Dievinu kelis kvapus, kurie apverčia būseną, primena vaikystę, kai kurias ypatingas akimirkas. Cinamonas, Jazminas, Vanilė, Alyvos, Pakalnutės.

Malonumas nr.2. ŽODIS. Laiku pasakytas geras žodis gali apversti pasaulį aplink tave. Tada, kai tu jo nesitiki išgirst, draugo(-ės) palaikimo žodis, laiku pasakytas priverčia tave pasijust reikalingu ir naudingu.

Malonumas nr.3. MYLIMAS ŽMOGUS. Ir būtinai tai turi būti abipusis jausmas. Malonumas jausti, kad jus kartu, kad sutikai tokį žmogų, nes ne visiems pasiseka surasti savo antrąją pusę. Malonumas apkabint, malonumas jaust šalia...

Malonumas nr.4. JŪRA. Gal todėl, kad gyvenu toli nuo jūros, bet aš ją dievinu, vien jos vaizdas... Begalybė... Tiek vandens, tiek galios...

Malonumas nr.5. UGNIS. Viena iš pavojingiausių stichijų. Bijau, bet į degantį laužą galėčiau žiūrėti ilgai, ramina kaip jūra, ir labai užburia.

Malonumas nr.6. GYVENIMAS. Tai malonumas, kuris apjungia visus kitus. Negyventume, nepatirtume kitų malonumų.

Alina

----------------------------------------------

Mano didieji malonumai

VYRAS - man pats didžiausias malonumas mylėtis su savo vyru, jausti jo aistrą, geismą ir meilę kiekviena ląstele. O pajutus jo dėmesio stoką, jaučiu malonumą prie jo kabinėtis ir ieškoti, dėl ko galėčiau jo pavydėti.

DUKRYTĖ - jaučiu malonumą skaityti vakare jai pasaką, prikuriant įvairius personažus ir naudojant įvairias intonacijas, tada girdžiu jos juoką, gražesnio nesu girdėjusi.

AŠ PATI - jaučiu malonumą suradusi laiko sau, kai pastebiu debesėlius, primenančius vaikystėje atrastus pasakų herojus.

Myliu gyvenimą, o nuo požiūrio į problemas priklauso malonumai, kuriuos aš patiriu, net ašaros yra malonumas, nes palengvėja.

Eglė V.

-------------------------------------------------

Kasdienis malonumas. Pašiaušti plaukus ant savo berniūkščio pakaušio.

Mažasis malonumas. Rasti savo pašto dėžutėje su meile rašytą atviruką nuo nepažįstamo žmogaus, gyvenančio kitoj Žemės pusėj.

Švelnusis malonumas. Glostyti murkiančią katę ant kelių po sunkios darbo dienos.

Skanusis malonumas. Valgyti, kai vaizdas tolygus skoniui.

Mylimiausias malonumas. Klausyti mylimojo žodžių, skirtų tik tau.

Didžiausias malonumas. Gyventi.

Egidija

-------------------------------------------------

Malonumai mus lydi kasdien. Vieną didžiausių malonumų patyriau SPA centre, kur mėgavausi atpalaiduojančiu masažu, druskų kambariu, baseinu, pirtimis, treniruoklių sale, pro kurios langus mačiau pušynėlį, muzikos terapija. Tai pats nuostabiausias mano savaitgalis.

Dar vienas malonumas - gulėti mylimo žmogaus glėbyje, jaustis saugia, mylima. Kai prisibijai užmigti, nes sunku patikėt, kad tai realybė. Bijai, kad mylimas žmogus nepradingtų, kaip sapne viskas išnyksta.

Malonumas, kurį patiriu dažną savaitgalį, tai kai apie 8 ryto saulės spinduliukai pradeda kutenti mano pečius, kai dar miegu. Nuostabu pajusti šilumą pro langą. Nusišypsoti. Numesti nuo savęs antklodę ir leisti kūnui mėgautis šiltais saulės spinduliais.

Daryti gerus darbus - malonumas, kuris pamažu tampa įpročiu.

"Kasdien po gerą darbą ar gerą žodį" - toks mano moto ryte. Juk kol esam jaunos ir veržlios tiek daug galim padaryti: padėti tetai pasodinti daržą, pažiūrėti valandą draugės vaikelį, kad ji galėtų pasimėgauti kvapnia vonia, nuvalyti močiutės namų langus (kuri atsidėkodama papasakos, kaip jos laikais tokios gražios merginos kaip aš turėdavo kišenėj špygą laikyti, kad bernas danties neužkalbėtų), sutikus vyresnę kaimynę einant iš darbo, padėti parnešti jos krepšius, stabtelėti ir padėti močiutei susirasti kainą ant pakuotės prekybos centre. Pamatysite, kaip gera tai daryti...

Rasa

------------------------------------------------

Man didžiausias malonumas - paruošta pikantiška vakarienė su mylimu žmogumi, ir atpalaiduojantys masažai romantiškoje aplinkoje.

Neringa Ž.

------------------------------------------------

Sėdėt virtuvėj su savo geriausiu draugu, valgyt kietai virtus kiaušinius su draugo atsinešta duona, ir klausytis Metallica'os!!! Va tai ir yra didžiausias malonumas.

Vilius

-------------------------------------------------

Gyvenimo malonumas - kiaurai permirkti vasaros lietuje, kai per stambius lašus net nematai kelio.

Labai malonu, kai po netikėtai užklupto lietaus grįžti namo ir griūni į šilta vonią su apelsinų kvapo putom.

Kaip gera, kai po šiltos vonios yra, kas paduoda puodelį žalios arbatos ir jaukiai apkabina vartantis lovoje.

Kaip šilta, kai pabudus iš ryto gauni žvalų bučkį, linkintį geros dienos.

Kaip smagu, kai praeiviai šypsosi, vykstant į darbą, kai per pietus kavinėje gauni mėgstamiausios sriubos ir paskambinus mamai, pasakai kaip ją myli!

Kaip gera su mylimuoju perpus suvalgyti nuodėmingai kaloringą pyrago gabaliuką ir ilgai mylėtis iš begalinės aistros.

Gera!!! Užmigti giliu miegu, kai pro langą liejasi gaivus oras ir visai nešalta...

Alvyda V.

-----------------------------------------------------------

Malonumas Nr. 1.: Rytas be žadintuvo. Nėra nieko geriau, kaip negalvoti apie tai, jog reikės keltis iš saldaus miego ir kažkur eiti, ypač jei tai yra darganotas ir šaltas žiemos rytas, ir pasilepinti iki pietų šiltuose pataluose.

Malonumas Nr.2.: Mėgstama muzika. Niekas geriau nepakelia nuotaikos kaip gera mėgstama muzika. Mano muzika yra rokas, ir aš jos klausau tiek dieną, tiek naktį, nes tai yra mano gyvenimo Malonumas!

Malonumas Nr.3.: Mylimas žmogus. Nesvarbu, ką su juo veiki, bei kai mylimas žmogus šalia, tai jautiesi maloniai, jautiesi pakylėtai, prasmingai, nepaisant oro, vietos ir laiko.

Malonumas Nr.4.: Geras filmas su šokolado plytele ir dideliu indu karštos arbatos. Manau, kad šito malonumo komentuoti nereikia.

Egidijus L.

----------------------------------------------------------------

Didžiausias mano gyvenimo malonumas yra Kabalos mokslo studijos:

Dėl to, kad studijuoju kabalą, suvokiu savo gyvenimo prasmę ir
pasaulio egzistavimo prasmę. Suprantu pasaulį valdančias jėgas ir
žinau pasaulių sukūrimo tikslą. Žinau jėgų, kurios verčia šį pasaulį
veikti, sandarą ir dėsnius. Šios žinios man padeda mėgautis kiekviena
gyvenimo akimirka, iš gyvenimo gauti maksimalią naudą, nes aš žinau
kaip jame veikti teisingai ir harmoningai, nes aš pažįstu gamtą nuo
jos pradžios iki pat pabaigos...

Rolandas

-----------------------------------------------------------------

Pats didžiausias malonumas man yra meilė. Tas jausmas, kai jautiesi kaip ant sparnų, neprilygsta niekam. Iš tikrųjų nesvarbu, kokia meilė - laiminga ar ne, bet ją jausdama galiu kalnus nuversti ir nesiliauju šypsotis. Kai myli, gali ir juoktis, ir verkti tuo pačiu metu. Ir šiaip meilė - tikras gėris, juk patys žinot...

Justė G.

------------------------------------------------------------------

Didžiausias gyvenimo malonumas yra pats gyvenimas. Jis niekada nebūna vienodas ir tolygus. Gyvenimas neleidžia nuobodžiauti. Vieną dieną beprotiškai juokiesi, o kitą - raudi iki pamišimo. Jei jau atrodo, kad viskas ramu ir nusistovėję, staiga gyvenimas iškrečia netikėčiausią pokštą ir viskas susijaukia, apsiverčia aukštyn kojom.

Gyvenimo kelyje sutinki skirtingus žmones. Juos tyrinėji, mokaisi pažinti. Jie arba lieka visam gyvenimui, arba jau kitą dieną praeina pro šalį lyg nepažįstami. Tu mokaisi mokykloje, darbe... Nuolat imi žinias ir jas pritaikai.

Gyvenimas ir pats moko: būti draugu, būti tėvu, mama, seneliu, mylimuoju ir partneriu. Tu niekada nenustoji vaidinti gyvenimo dramoje. Nuolat išgyveni jausmų kovą: tau skauda, tau gera, tu nusivili, tu mėgaujiesi, tu myli, tu nekenti... Nėra atokvėpio... Iš paskutinių jėgų kimbame į gyvenimą, tad argi gyvenimas nėra pats didžiausias malonumas?

Agnė G.

----------------------------------------------------------------------

Man didžiausias malonumas - pora valandų laisvo laiko, kai galiu veikti ką noriu. Kadangi dirbu specifiniu darbo grafiku, tai pirmiausia anksti ryte išlydžiu vyrą į darbą, tada išvežioju vaikus į mokyklas ir turiu dvi valandas tik sau. Namuose tokia ramybė, kartais noriu jos, o kartais visu garsu pasileidžiu muziką. Darau, ką noriu: skaitau, žiūriu televizorių, panaršau internete, arba visai nieko neveikiu.

Man taip gera pabūti vienai. Ne, aš ne viena. Aš visada galvoju apie savo šeimą, žinau, kur jie, kad jie saugūs, dirba, mokosi. Jie irgi galvoja apie mane. Bet tos vienatvės valandėlės tokios brangios. Ilgai tos vienatvės neištverčiau. Tačiau nors trupučiuką jos kiekvienam reikia. Man tai didžiausias malonumas.

Lina K.

--------------------------------------------------------------------

ATOSTOGOS!!!!!! Štai kas man yra pats didžiausias malonumas:) Nuostabiausia, kai galimybės leidžia išvykti į svečias šalis. Norisi kuo daugiau pamatyti, išgirsti, pajusti tos šalies kultūrą. Taip nuostabu bent savaitėlę negalvoti apie Lietuvoje paliktus darbus, rūpesčius ir pasinerti visa galva į atostogas.

Dievinu atostogas su vyru. Tik su juo praleistas laikas yra pats didžiausias malonumas:) Gerų ir Jums atostogų, Mielieji:)))

Atsipalaiduokime... Pamirškime mažas mūsų bėdas... Patirkime tą beprotišką malonumą keliauti:) Geros vasaros!!!!

Ingutė

----------------------------------------------------------------------

Per savo gyvenimą žmogus patiria daug malonių akimirkų... Gaila, kad čia reikia įvardinti tik vieną maloniausią akimirką:) Taigi esu gėlių mylėtoja, maloniausia man akimirka būna vasarą, stebint besiskleidžiančius rožių žiedus.

Raimonda

----------------------------------------------------------------------

Perskaičius apie Jūsų konkursą, susimasčiau... Kas man teikia didžiausią gyvenimo malonumą? Šią temą išvysčiau ir su Geriausiąja Drauge ir dar labiau susimasčiau... Negalėčiau išskirti vieno vienintelio malonumo, dėl kurio galėčiau kažko atsisakyti. Save pavadinčiau realiste su optimizmo šaknelėmis ir tai jau padeda į Gyvenimą žiūrėti su malonumu, juk kartais tiek ne daug tereikia, kad pajaustum malonumą, o suvokęs, kad tai tokia smulkmenėlė, malonumo skonis tik dar labiau išauga...

Malonu karštą vasaros dieną sulaukti gaivinančio lietučio ir gurkšnoti žaliąją arbatą, stebint skaidrius lietaus lašus.

Malonu po dienos darbų nubėgti pas Nuostabiausiąją Draugę, aptarti praėjusios dienos įvykius.

Malonu nubudus šeštadienio rytą su Mamyte atsigerti garuojančios kavos ir, kažką smagaus prisiminus, juoktis iš širdies.

Malonu, kai Brolis prašo mano pagalbos, ir žinoti, jog esu reikalinga.

Malonu išgirsti iš Tėčio: "Oho kokia mano "strainiuška" :)

Malonu garsiai dainuoti, vairuojant automobilį.

Malonu kartu su Mamyte nuvažiuoti į sodą ir palaistyti jos auginamas gražias, spalvotas ir įspūdingas gėles.

Malonu išvysti praeivio šypsnį, prasilenkiant gatvėje.

Ko gero, galėčiau dar daug vardinti, bet MALONIAUSIA YRA GYVENTI, kad ir kaip nelengva ir kartais liūdna, tačiau šie maži kasdieniai džiaugsmai bei Šeima ir Tikri Draugai teikia gyvenimo malonumą.

Kristinutė

----------------------------------------------------

Mano didžiausias gyvenimo malonumas - atostogos. Linksmos, įdomios, jos man suteikia džiaugsmo, suteikia daugiau energijos. Kai aš atostogauju - pailsiu nuo mokslų. Ir štai kitą savaitę, liepos 7 d., išskrendu į Turkiją. Pagaliau svajonės pildosi - bus tik jūra, kalnai ir neapsakomo grožio gamta.

Edgaras S.

----------------------------------------------------

Malonu yra svajoti. Padarai visa, kas įmanoma.

Kad ir kas esi, svajojant gali būti kuo tik nori - žvaigžde, žinoma aktore, milijoniere, ar tiesiog svajoti apie gyvenimo grožį.

Rita T.

-----------------------------------------------------

...nuo lėliuko, kuris stato pirmąjį žingsniuką ir iki senuko, einančio su lazdele senuoju parku!

Kiekviena akimirka - gyvenimo malonumas ,nes gyvenimas dienose nesikartoja...

Kiekviename žingsnyje patiriu vidinę palaimą - ar tai lietus su audra, ar tai kaitrios saulės blyksniai... Ir nereikia, kad loterijoje
laimėčiau milijoną, kad tai man duotų gyvenimo malonumą!!! Netikra!!!

Ir nereikia aprašytų knygose turtų - jais nenukelsi nuo kelio sunkumų! Tik sveikatos sveikatos ir sveikatos gyvenime, nes GYVENIMAS IR YRA MALONUMAS!!!

Saida L.

--------------------------------------------------------

Mano gyvenimo malonumas - atostogos. Įdomios, linksmos, jos man suteikia daug stiprybės. Gali pailsėti nuo mokslų. Gali per atostogas nuvykti į kitą šalį. Daugiau laiko gali praleisti su draugais. Atostogos man gali suteikti daug nuotykių, džiaugsmo, malonumo.

Taip pat aš per atostogas truputį ir dirbu - šoku, ruošiuosi įvairioms šokių šventėms ateityje.

Kamilė P.

-----------------------------------------------------------------

Didžiausias malonumas - gerai išsimiegoti, žinant, kad nereikia niekur skubėti.

A.

-----------------------------------------------------------------

Pėdų masažas - man tai didžiausias malonumas!

Agnė

-----------------------------------------------------------------

Esu ką tik gimnaziją baigusi abiturientė, būsima studentė. Sakysite, kad tokiame amžiuje viskas atrodo pasiekiama, kaip sakoma: jūra iki kelių. Ir žinote ką? Jūs būsite teisūs. Aš dar tik pradedu džiaugtis gyvenimu ir atrasti save, po truputį suprantu, kas man iš tiesų patinka, o kas nelabai žavi.

Vis tik, manau, visi sutiktų, kad didžiausias malonumas visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, yra matyti laimingus savo mylimus žmones. Mano atveju – tėvus. Gera matyti, kaip jie geba džiaugtis smulkmenomis, nepaisant laiko trūkumo atranda laiko ir pasportuoti, ir mieste vykstančius renginius aplankyti. Malonu matyti juos besišypsančius. Juk kaip sakoma, vaikai semiasi stiprybės iš tėvų, tai patikimiausia gyvenimo atrama...

Vitalija

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją