Neberandame ramybės nei dieną, nei naktį, nes vis kažkur skubame. Grįžę po kasdienių darbų neberandame laiko pabendrauti su šeima, mėgautis mėgstama veikla, pailsėti. O ir ištaikę ramią minutę skubame įsijungti televizorių, kompiuterį ar radiją – daugelio iš mūsų namuose šie aparatai būna įjungti vos ne visą parą – mes jau bijome tylos.

Elektroniniai garsai ir virpesiai užpildo mūsų erdvę ir sukuria bendravimo iliuziją. Visos dienos reikalai, būtini ir išgalvoti rūpesčiai mus nualina taip stipriai, kad nebemokame atsipalaiduoti net naktį. Daugelis iš mūsų jau nesąmoningai prieš miegą įsipilame taurę alkoholio ar susižeriame saujelę migdomųjų preparatų. Ir jau nebemąstome, ar rytoj pabusime pailsėję? 

Mieste nebejaučiame gyvybės alsavimo, o ištrūkti iš megapolių gniaužtų nebeturime laiko. Šitaip prabėga lakštingalomis plyštantys pavasariai, žvaigždėtos vasaros, nubyra lapais mūsų rudenys ir sustingsta amžina žiema. Vis daugiau žmonių jau pradeda klausti savęs ir vienas kito, ar galiu (galime) būti laimingas (laimingi)? Kaip per tas kelias brangias rutinos minutes išmokti pabūti tyliai, pačiam su savimi, pabūti pačiu savimi? 

Turbūt taip ir prabėgtume per gyvenimą, atplyšę nuo savo esmės, nuo savo šaknų, nuo amžinų vertybių. Mes jau net neįsivaizduojame, kad kažkas mums galėtų padėti. Nė vienas iš vyresniųjų jau nebėra mums autoritetas, nes jie gi klysta, jie gi žmonės, kaip ir visi, pavargę, senstantys, ligoti... Taigi mes neberandame pagalbos, nes išmokome nebetikėti tuo, ko nematome.

Laimei, mes mokame skaityti ir milijoniniame naujienų ir mokslinių atradimų sraute išgirstame žinutę: „Mokslas jau pripažįsta žmogaus proto galias“. „Mokslas jau įrodė minčių galios efektą“. Ir galiausiai „Mokslas jau patvirtino maldos įtaką geresnei žmogaus gyvenimo kokybei“. Ir jau be baimės būti išjuokti, apšaukti ir atskirti nuo savo civilizuotų tikėjimo brolių mes jau išdrįstame atsisukti į save: į savo esmę, į meilės ir energijos šaltinį savo viduje. Besimeldžiant kūnas, emocijos ir mintys nurimsta ir atsipalaiduoja.

Besimeldžiančio, medituojančio žmogaus smegenys ima vibruoti daug lėčiau ir vyksta prigimtiniai, natūralūs, gamtiniai procesai mūsų kūne. Mes imame rimti, atsipalaiduojame ir, o, stebukle!, imame net sveikti. Išmokę atpalaiduoti savo kūną ir mintis geriau jaučiamės su savo mylimaisiais, kuriuos jau buvome seniai pamiršę, o ilgainiui patiriame, kad ir paprastas mylėjimas ir bendravimas mus gydo ir suteikia daug džiaugsmo.

Išmokę mintimis ir žodžiais kreiptis į aukštesniąją jėgą imame jausti nuolatinį palaikymą darbe, stresinėse situacijose, santykiuose. Meditacijų bei maldų, dvasinių technikų yra be galo daug ir įvairių, jos veda žmogų savęs pažinimo, augimo, tobulėjimo link. Maldų gali būti labai paprastų ir kasdienių.

Paprastas prašymas „Dieve, padėk“ nuramina verkiantį kūdikį, padeda mums susikaupti ir saugiai pereiti gatvę ar įverti nepaklusnų siūlą į mažytę adatos skylutę. Paprastas žodis „laiminu“ kuria gražius ir ilgalaikius meilės bei pagarbos pripildytus santykius. O ilgalaikis kartojimas „Aš tave myliu“, „Atleisk man“, „Dėkoju tau“ gydo net ir pačias sudėtingiausiais situacijas. Išmokę nuolat jausti ramybę, meilę, dėkingumą, sugebėdami atleisti, mes įgyjame be galo didelę dovaną. Žmonės ir įvykiai aplink mus ima pamažu keistis. Kasdienėje meditacijoje, maldoje galime mintimis padėti sau pasveikti, išspręsti santykių problemas, o būdami ramybės ir džiaugsmo būsenoje galime padėti kitiems žmonėms, linkėdami jiems meilės ir laimindami juos. Mintyse ir žodžiais galime laiminti ne tik žmones, bet ir pasaulio įvykius, siekdami taikos ir palankumo visai žmonijai.

Viena iš tokių meditacijų yra Theta Healing (teta gydymas). Jos pradininkė amerikietė Vianna Stibal medituodama išsigydė vėžį. Ji dalijasi savo patirtimi su visu pasauliu – anglų ir rusų kalbomis išleido knygą. Mokslas jau įrodė, kad žmogaus smegenys skleidžia skirtingus dažnius skirtingomis bangomis. Beta, alfa, teta, delta ir gama bangos nuolat juda, smegenys visąlaik kuria skirtingų dažnių bangas. Viskas, ką sakome ar darome, reguliuoja smegenų bangų dažnis. 

Mokslininkai išsiaiškino, kad tam tikri smegenų bangų dažniai skirtingai veikia mūsų būseną. Teta bangų aktyvumas būdingas prieš miegą ir tik atsibudus. Tai geriausias laikas meditacijoms, ryšiui su visata, nes tuo metu žmogus būna labiausiai atsipalaidavęs. Tie, kurie giliai panirsta į meditaciją, pasiekia norimų rezultatų, iš esmės pakeičia savo ir aplinkinių gyvenimą.

Šią meditaciją praktikuoja ir išmokti padeda Airijoje gyvenanti ir šiuo metu Lietuvoje besilankanti Jolanta Urbaitienė, kuri sutiko pasidalyti savo patirtimi.

Jolanta, kaip Jūs atradote šią meditaciją ir kaip tapote mokytoja?

– Mano gyvenimas visada buvo intensyvus. Niekada nenuobodžiavau. Kartą gyvenimas taip suraitė, kad susimąsčiau, ką daryti – kreiptis į psichologijos dispanserį ar praktikuoti transcendentinę meditaciją (TM), apie kurią sužinojau iš skelbimo laikraštyje. Pasirinkau TM ir taip pradėjau kelionę į save. Daug kartų teko kilti ir leistis gyvenimo kelyje. Išvykau į užsienį ir ten ieškodama, kur save realizuoti, visai atsitiktinai sužinojau apie teta gydymo techniką ir visai netikėtai tapau šios praktikos mokytoja. Įvykiai klostėsi natūraliai ir be jokių pastangų. Ši praktika padeda man ir kitiems būti sveikesniems ir laimingesniems.

Kaip teta gydymo praktika pakeitė Jūsų gyvenimą?

– Supratau, kaip aš pati kuriu savo problemas ir kaip tai galima pakeisti keičiant man neefektingus įsitikinimus į naujus ir taip kurti savo naują realybę. Taip pat „paverčiau ligą į visišką sveikatą“, kaip yra sakoma teta gydymo metu, ir tokiu būdu atsikračiau sunkiai pagydomų ligų.

Kažkada labai bijojau kalbėti stovėdama prieš žmones, o dabar vedu kursus man nepažįstamiems žmonėms su dideliu malonumu ir esu už tai dėkinga savo naujiems įsitikinimams. Įsitikinimai yra tam tikros vibracijos, kurios yra kiekvienoje mūsų kūno ląstelėje ir nuo to, kokią informaciją skleidžia šios vibracijos, priklauso mūsų gyvenimo tikrovė. 

Kai keičiame mums neharmoningus įsitikinimus į mums harmoningus naujus įsitikinimus, taip keičiame bet kurią gyvenimo sritį: sveikatą, išvaizdą, santykius, finansinę gerovę, likimą... Atitinkamai į mūsų ląsteles įsirašo nauja informacija, kuri rezonuoja su aplinkiniu pasauliu, kurdama naujas situacijas.

Ar airiai medituoja?

– Manau, kad Airijos aura yra ypatinga, šioje šalyje visai nėra agresijos, žmonės draugiški ir paprasti. Per dešimt metų nė karto nemačiau incidento tarp vietinių gyventojų, čia net šunys neloja. Airiai laiko juos po du, kad jiems būtų smagiau. Manau, kad airiai turi glaudų ryšį su gamta, jie yra labai intuityvūs iš prigimties. Airiai yra konservatyvūs. Skirtingai nuo lietuvių, jie nelinkę išbandyti visas naujoves. Manau, kad ir dvasiniame gyvenime jie dažniau prisilaiko senų tradicijų, negu leidžiasi į naujus dvasinius ieškojimus. Vietiniai gyventojai, paklausti, ar norėtų pasimokinti meditacijos, atsako, kad jie ir taip yra laimingi. Nuostabioje visžalėje Airijoje jaučiuosi laiminga.

Ar žmonės vėliau pasidalija savo patirtimi, pasidžiaugia šių praktikų įtaka savo gyvenime?

– Teta gydymo kursuose tenka matyti, kaip žmonės kuria savo pirmuosius stebuklus, stebisi savo naujais intuityviais sugebėjimais. Smagu, kai juokas ir ašaros išduoda vykstančias kūno, dvasios ir sielos transformacijas. Kurso dalyviai sužino, kaip realizuoti savo norų išsipildymą ir daug kitų naudingų naujovių. 

Visa tai yra įmanoma, kai prisiliečiame prie aukščiausios visatos jėgos – Besąlyginės Meilės. Ji yra pirmapradė energija, iš kurios yra sudaryti visi Būties planai. Ir kai mūsų sąmonės dalis susilieja su besąlyginės meilės energija, mes stebime, kaip gydymo metu vyksta pokyčiai mūsų kūne, praeities ir ateities gyvenimo situacijose. Linkiu visiems Lietuvos žmonėms tapti savo gyvenimo kūrėjais, kurti norimą gyvenimą lengvai ir su džiaugsmu.