Dėkojame skaitytojams, dalyvavusiems konkurse ir skelbiame 3 nugalėtojus, kuriems tenka žurnalo „Iliustruotoji istorija“ metinė prenumerata.

Tai Kęstas, Saulė ir Elada. Su laimėtojais susisieksime elektroniniu paštu.

Skaitytojų istorijos

Visi gerai žinome posakius: jei kažko labai nori, bandyk, daryk ir vis tiek anksčiau ar vėliau pasiseks. Taip pat sakoma: bent jau svajok. O juk svajonės kartais pildosi. Arba dar: žmogau, jei nori laimėti, bent jau loterijos bilietą nusipirk.

Tai padariau prieš dvejus metus. Gerai pamenu, buvo šiltos rugpjūčio mėnesio dienos. Aš, paprasta eilinė provincijos moteris, sėdėjau prie kompiuterio, ieškojau kažko neturėdama aiškaus tikslo ir staiga šovė į galvą mintis parašyti laiškus mūsų europarlamentarams, dirbantiems Briuselyje ir paprašyti, kad pakviestų apsilankyti Europarlamente.

Iš pradžių sakau, kad parašysiu pusei iš jų, o jei nesulauksiu jokio atsakymo, bandysiu antrai pusei. Susirašiau pavardes ir bedžiau užsimerkus pieštuku, kuriam rašyti. Turėdama adresus, sėdau rašyt. Rašiau, kad noriu apsilankyt, kad domiuosi jų veikla, jų darbais, domiuosi šiek tiek ir Lietuvos politika, nors nepriklausau ir niekada nepriklausiau jokiai partijai.

Rugsėjo pabaigoje sulaukiau skambučio iš vieno europarlamentaro atstovo Lietuvoje ir kvietimo važiuot savaitės kelionei į Briuselį, žinoma, aplankant ir kitus Europos miestus. Sulaukiau laiškelių trumpų mandagių ir iš kitų europarlamentarų, su parašymais, kad jiems malonu, kad domimasi jų veikla.

Man tai buvo lengvas šokas, tikrai netikėjau, kad gali taip atsitikti. Turėjau nuostabią kelionę, naujas pažintis su įdomiais žmonėmis.
Taigi posakis, kad tik bandyk, o gal pasiseks, išsipildė su kaupu.

Šią mano gyvenimo avantiūrą dabar primena nuotraukos ir naujų draugų telefono skambučiai ir apsilankymai.

Lina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)