A. Ortega yra „Zara“ pagrindinės bendrovės „Inditex“ įkūrėjas, vadovaujantis mados imperijai, turinčiai septynis tūkstančius parduotuvių 91 skirtingoje rinkoje. Tad jo tinklo vertė siekia 86 milijardus svarų.

Vis dėlto, jo vadovavimo stilius toli gražu nėra įprastas. Štai šeši labiausiai stebinantys jo darbinės veiklos ypatumai. Nors jie negarantuos jūsų karjeros sėkmės, tačiau kažin ar kas kitas galėtų jums duoti geresnių patarimų.

1. Pasak A. Ortegą gerai pažįstančių žmonių, jis niekada neturėjo savo biuro, darbo stalo ar kompiuterio. Jis vykdo veiklą kartu su savo kolegomis stovėdamas „Zara Woman“ dizaino kambaryje.

2. Jis garsėja kaip gilus žmogus. Kaip teigia buvęs ilgametis „Inditex“ generalinis direktorius ir A. Ortegos verslo partneris jau 31 metus Jose Maria Castellano, A. Ortega mėgsta intensyviai diskutuoti mažose grupėse.

3. Nors dauguma bendrovių viską organizuoja ir diskutuoja elektroniniu paštu, A. Ortega pirmenybę teikia ne raštiškam, o žodiniam komunikavimui.

Amancio Ortega
4. Visą popierizmą A. Ortega paveda kitiems. Tai be abejonės vienas labiausiai erzinančių darbų, o A. Ortega užima pakankamai aukštas pareigas, kad bet kokį su popieriais susijusį darbą galėtų perduoti savo kolegoms.

5. Nors dauguma mūsų daugiau laiko praleidžiame kalbėdami nei klausydami, A. Ortega turi retai pasitaikantį bruožą – jis atidžiai klausosi žmonių. Taip pat jis žinomas kaip intravertas, vengiantis viešo kalbėjimo ar pagyrimo.

6. Jis stengiasi vengti dėmesio ir leidžia kitiems „Inditex“ vadovams būti pirmame plane.

A. Ortegos primygtinis noras verslą vystyti kuo arčiau namų tapo esminiu jo sėkmės veiksniu: 55 procentai „Zara“ gamybos vyksta Ispanijoje, Portugalijoje ir Maroke, nors dauguma didžiųjų nebrangių tinklų perkėlė savo gamybą į Aziją. Tai reiškia, kad „Zara“ parduotuves galima atnaujinti naujomis prekėmis du kartus per savaitę, o tai gerokai dažniau nei daro daugelis jo konkurentų.

Nuo 2001 „Inditex“ akcijų vertė išaugo dešimteriopai, gerokai pralenkdama konkurentus. A. Ortegos asmeninis turtas kasmet išauga vienu milijardu eurų, tad jeigu turtai, jūsų suvokimu, yra sėkmės ženklas, vertėtų pasekti šio žmogaus pavyzdžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)