Jeigu kada nors saulės užtemimo metu teks pabuvoti Turkijoje, būtinai likite patalpos viduje. Ten nuo senovės tikima, jog iš už Mėnulio prasiskverbiantys Saulės spinduliai yra tokie pavojingi sveikatai, kad vietiniai laikraščiai apie šį fenomeną įspėdami kaskart gausiai rašo.

Keliose šalyse, pradedant Turkija, baigiant Indija, naktį negalima kirptis nagų. Tiesą sakant, šiuo prietaru tikima tiek daug šalių, kad to vertėtų apskritai atsisakyti.

Nedėvėkite nieko raudono per žaibų audrą. Ypač Filipinuose – ten yra tikima, kad raudona spalva pritraukia žaibą.

Ruandoje yra grasinama, kad jeigu moteris valgys ožkos mėsą, jai užaugs barzda arba ji taps labai užsispyrusi. Tačiau vietinės moterys teigia, kad šis prietaras buvo išgalvotas gobšaus vyriškio, kuris visą skaniąją mėsą norėjo pasigriebti sau.

Jeigu kada nors teks keliauti po Serbiją, nenustebkite, kai už jūsų kažkas staiga papils vandens. Šalyje tikima, jog vanduo palengvina kelionę ir atneša sėkmę.

Japonijoje yra tikima, jog netyčia sudaužytas butelis atneš laimę. Na, o tyčia sudaužomas butelis yra paprasčiausia kvailystė.

Jeigu kada nors išgirsite kiek bauginantį pasikartojantį šnabždesį „triušis, triušis“ ar „baltas triušis“, tai žinokite, jog asmuo yra arba britas, arba amerikietis. Šiose šalyse yra tikima, jog sušnibždėjus „triušis, triušis“ pirmąją mėnesio dieną, ateinančias keturias savaites jus lydės sėkmė.

Jeigu svečiuojatės Danijoje, o kambaryje yra katė, su pašnekovu jokių asmeninių reikalų verčiau neaptarinėkite. Ten tikima, jog katės yra paskalų nešiotojos.

Argentinoje geriau buvusio šalies prezidento Carloso Menemo vardo neminėkite – jo valdymas buvo toks klaikus ir suteptas korupcijos, kad dabar tikima, jog net pats vardas yra prakeiktas.

Atminkite, kad Kuboje vietos dar vienam gėrimui visada yra. Kubiečiai tiki, kad jeigu paskelbiate daugiau tą vakarą negersiantys, jūs žaidžiate su likimu, ir net tikima, jog greitai numirsite.

Velnio akies prakeiksmo prietaras labai populiarus daugelyje pasaulio šalių, bet, pavyzdžiui, Bolivijoje nuo to apsisaugoti galima kiaušiniu patrynus „prakeiktojo“ kūną, tuomet tą kiaušinį sudaužius į vandens stiklinę ir tą stiklinę pastačius po žmogaus lova.

Nigerijoje negalima bučiuoti vaiko į lūpas, nes manoma, jog taip vaikai bus apkrėsti ir visą gyvenimą seilėsis.

Mėgstantiems karštą naktį miegoti pučiant oro kondicionieriui, to daryti nepatariama Pietų Korėjoje. Ten tikima, kad tai gali jus pražudyti.

O štai Italijoje ir Portugalijoje yra tikima, kad ėjimas atbulomis jums gali atnešti didžią nelaimę, mat taip velnias mato, kur jūs einate, ir dėl to gali jus lengvai surasti.

Galiausiai, Rusijoje venkite tuščių kibirų. Tiesą sakant, jų ne tik patys neneškite, bet net jeigu pamatysite ką nors kitą nešantį tuščią kibirą – nusisukite, nes kitu atveju, sakoma, jog tai jums atneš nelaimę.