Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje

 (2)
Aštuntus metus Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco atskleidė, kad vaikystėje net nesvajojo tapti virtuvės šefu, o gyvenime viską į vietas sudėliojo netikėti atsitiktinumai ir Lietuvoje sutikta meilė. Šiuo metu G.L. Demarco savęs net negalėtų įsivaizduoti dirbančio kitokį darbą, o Lietuvą vadina svajonių išsipildymo šalimi.
Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Nuo indų plovėjo iki virtuvės šefo

Dar gyvendamas Italijoje G.L. Demarco žinojo, kad gyvenime viską reikės pasiekti pačiam. Abu tėvai sunkiai dirbo, kad išlaikytų šeimą, todėl sūnui nuolat kartojo, kad tik tapęs verslininku galės susikurti pilnavertį gyvenimą.

„Dar ankstyvoje jaunystėje pajaučiau aistrą kalnams, tačiau tėvas pasakė, kad, jei noriu slidinėti, turėsiu tam užsidirbti pats. Sutapimas ar ne, tačiau pirmasis darbas buvo būtent restorane, nors tuo metu minties tapti virtuvės šefu net neturėjau“, - pasakojo „Kulinarijos studijos“ šefas, „Electrolux“ bičiulis G.L. Demarco.

Tik sulaukęs pilnametystės G.L. Demarco pajuto, kad maisto gaminimas jam puikiai sekasi ir teikia malonumą. Visgi norint dirbti virtuvėje, ypač Italijoje, vien noro nepakanka, todėl G.L. Demarco karjera virtuvėje prasidėjo nuo indų plovimo.

„Nors darbas nebuvo pats lengviausias ir šeima tam nepritarė, tačiau džiaugiausi galėdamas dirbti šalia šios srities profesionalų. Italijoje taip yra, kad jei kažko labai nori, turi tai įrodyti, todėl, kai tik virtuvės šefas pasiteiraudavo, kas gali pagelbėti ruošiant maistą, visada būdavau pirmasis, kuris pasisiūlo. Taip išmokau pjaustyti, serviruoti, kol galiausiai sulaukiau pasiūlymo tapti virtuvės šefu“, – pasakojo G.L. Demarco. Visgi netikėtai šeimą ištikusi nelaimė pradedančiojo virtuvės šefo ateities planus pasuko kita linkme.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Meilė padėjo įgyvendinti svajonę

Į Lietuvą G.L. Demarco atvedė pasiūlytas darbas Lietuvos biatlono federacijoje, o įsikurti ilgesniam laikui – pažintis su dabartine žmona Egle. „Visi aplinkiniai matė, kad darbas ofise man kelia depresiją, o būdamas virtuvėje aš tarsi atgyju. Todėl būtent Eglė mane paskatino siekti svajonės ir baigti kulinarijos mokslus“, - sakė G.L. Demarco.

Studijuodamas Italijos IFSE kulinarijos institute G.L. Demarco praktikavosi dirbdamas „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, todėl po mokslų baigimo turėjo pakankamai patirties ir žinių tapti profesionaliu virtuvės šefu bei pradėti nuosavą verslą.

„Niekada nenorėjau didelio restorano ir darbui aukoti viso savo laiko, kurį galėčiau praleisti su šeima. Atradęs vietą kulinarijos studijai dėkojau Dievui, kad mano ieškojimai baigėsi ir viskas stojo į savo vietas“, - šypsenos neslėpė G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Keičia lietuvių požiūrį į itališką virtuvę

Virtuvės šefo nuomone, lietuviai vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl būtent virtuvėje jis geriausiai atskleidžia savo charakterį. Ne paslaptis, kad itališka virtuvė – populiariausia pasaulyje, todėl gilias maisto ruošimo tradicijas G.L. Demarco stengiasi puoselėti ir gyvendamas Lietuvoje.

„Daugelis nustemba supratę, kad itališkoje virtuvėje ne tik picos ir makaronai. Todėl gyvendamas Lietuvoje džiaugiuosi turėdamas galimybę lietuvius supažindinti su italų virtuve“, - kalbėjo G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Istorijos

V. Povilionienė: gydytojai man atskleidė tris auksines sveikatos taisykles (65)

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, folkloro dainininkė Veronika Povilionienė (70) nespėja suktis: dalyvauja projektuose, koncertuoja ir prižiūri devynis anūkus. Tačiau moteris pripažįsta, jog labiau vertina ramų gyvenimo tempą ir svajoja apie poilsį vienumoje.

Atsisakęs alkoholio atrado kitokį gyvenimą: blaivios Joninės smagesnės (45)

Jaukus Joninių nakties laužas ir paslaptingojo paparčio žiedo ieškojimas – turbūt, taip daugelis įsivaizduoja šią legendomis apipintą šventę. O ką ir bekalbėti apie būrį draugų ir bičiulių, padedančių trumpiausią metų naktį paversti dar įspūdingesne, tačiau vargu ar įsimintinesne. Sveiką gyvenimo būdą propaguojantis Klaudas Žylė šias Jonines pasitinka meditacinės muzikos apsuptyje. Festivalyje „Goloka party Rasos 2016“ savanoriaujantis jaunuolis teigia, jog toks šventės praleidimo būdas padeda labiau atsipalaiduoti ir pažinti save.

Neįprastą profesiją pasirinkusiai Austėjai tenka pasidarbuoti kumščiais (2)

Giedriaus Kuprevičiaus ir Juliaus Vilnonio karilionininkų karta rado sau pamainą. Kauno varpininkų tradicijas tęsia šiais metais muzikos studijas baigusi Austėja Staniunaitytė.

Barmenų prisipažinimai, kurie nustebins: kodėl jie flirtuoja ir kartais meluoja? (2)

Nesvarbu, ar esate dažnas skirtingų barų lankytojas, ar turite savo mėgstamiausią kampelį – susiduriate su pačiais įvairiausiais barmenais.

Francine Jay teigia: pašalinę iš namų šlamštą, išsivalysite ir mintis (6)

Amerikietės Francine Jay knyga „Laimė turėti mažiau“ (iš anglų kalbos vertė Rita Vidugirienė, išleido „Tyto alba“) daugeliui atvėrė akis ir supažindino su minimalistinės gyvensenos principais. Pasak autorės, tik atsikratę nereikalingų daiktų, mes galime atrasti savo tikrąjį „aš“. Savo knygoje Francine dėsto minimalizmo filosofiją ir pateikia praktinių patarimų, kaip taikyti tuos principus kasdieniame gyvenime.