Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje

 (2)
Aštuntus metus Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco atskleidė, kad vaikystėje net nesvajojo tapti virtuvės šefu, o gyvenime viską į vietas sudėliojo netikėti atsitiktinumai ir Lietuvoje sutikta meilė. Šiuo metu G.L. Demarco savęs net negalėtų įsivaizduoti dirbančio kitokį darbą, o Lietuvą vadina svajonių išsipildymo šalimi.
Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Nuo indų plovėjo iki virtuvės šefo

Dar gyvendamas Italijoje G.L. Demarco žinojo, kad gyvenime viską reikės pasiekti pačiam. Abu tėvai sunkiai dirbo, kad išlaikytų šeimą, todėl sūnui nuolat kartojo, kad tik tapęs verslininku galės susikurti pilnavertį gyvenimą.

„Dar ankstyvoje jaunystėje pajaučiau aistrą kalnams, tačiau tėvas pasakė, kad, jei noriu slidinėti, turėsiu tam užsidirbti pats. Sutapimas ar ne, tačiau pirmasis darbas buvo būtent restorane, nors tuo metu minties tapti virtuvės šefu net neturėjau“, - pasakojo „Kulinarijos studijos“ šefas, „Electrolux“ bičiulis G.L. Demarco.

Tik sulaukęs pilnametystės G.L. Demarco pajuto, kad maisto gaminimas jam puikiai sekasi ir teikia malonumą. Visgi norint dirbti virtuvėje, ypač Italijoje, vien noro nepakanka, todėl G.L. Demarco karjera virtuvėje prasidėjo nuo indų plovimo.

„Nors darbas nebuvo pats lengviausias ir šeima tam nepritarė, tačiau džiaugiausi galėdamas dirbti šalia šios srities profesionalų. Italijoje taip yra, kad jei kažko labai nori, turi tai įrodyti, todėl, kai tik virtuvės šefas pasiteiraudavo, kas gali pagelbėti ruošiant maistą, visada būdavau pirmasis, kuris pasisiūlo. Taip išmokau pjaustyti, serviruoti, kol galiausiai sulaukiau pasiūlymo tapti virtuvės šefu“, – pasakojo G.L. Demarco. Visgi netikėtai šeimą ištikusi nelaimė pradedančiojo virtuvės šefo ateities planus pasuko kita linkme.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Meilė padėjo įgyvendinti svajonę

Į Lietuvą G.L. Demarco atvedė pasiūlytas darbas Lietuvos biatlono federacijoje, o įsikurti ilgesniam laikui – pažintis su dabartine žmona Egle. „Visi aplinkiniai matė, kad darbas ofise man kelia depresiją, o būdamas virtuvėje aš tarsi atgyju. Todėl būtent Eglė mane paskatino siekti svajonės ir baigti kulinarijos mokslus“, - sakė G.L. Demarco.

Studijuodamas Italijos IFSE kulinarijos institute G.L. Demarco praktikavosi dirbdamas „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, todėl po mokslų baigimo turėjo pakankamai patirties ir žinių tapti profesionaliu virtuvės šefu bei pradėti nuosavą verslą.

„Niekada nenorėjau didelio restorano ir darbui aukoti viso savo laiko, kurį galėčiau praleisti su šeima. Atradęs vietą kulinarijos studijai dėkojau Dievui, kad mano ieškojimai baigėsi ir viskas stojo į savo vietas“, - šypsenos neslėpė G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Keičia lietuvių požiūrį į itališką virtuvę

Virtuvės šefo nuomone, lietuviai vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl būtent virtuvėje jis geriausiai atskleidžia savo charakterį. Ne paslaptis, kad itališka virtuvė – populiariausia pasaulyje, todėl gilias maisto ruošimo tradicijas G.L. Demarco stengiasi puoselėti ir gyvendamas Lietuvoje.

„Daugelis nustemba supratę, kad itališkoje virtuvėje ne tik picos ir makaronai. Todėl gyvendamas Lietuvoje džiaugiuosi turėdamas galimybę lietuvius supažindinti su italų virtuve“, - kalbėjo G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Istorijos

Projekto „Draugystė veža“ dalyviai jau planuoja akcijos pratęsimą

Praeityje liko Eurovizijos koncertas, ekskursijos po Stokholmo muziejus, susitikimai su Donatu Montvydu, Lietuvos ambasadoriumi Švedijoje ir vietos lietuvių bendruomene. Visi pavargę, bet laimingi. Keltas, kelionė namo ir paprastas klausimas – kas paliko didžiausią įspūdį? Atsakymas buvo netikėtas.

Ligų atsikratęs R. Jancevičius: tik besmegenis gali tikėti tuo, kas nepadeda (72)

Ričardas Jancevičius (38 m.), Hatha jogos mokytojas ir Tailando masažo meistras iš Tauragės šiandien dieną pradeda praktikomis, vedinių šventraščių, budizmo, jogos žinių studijavimu. Tačiau prieš 5-6 metus Ričardo kasdienybė buvo didžiulis viršsvoris, o kartu su juo hipertenzija, inkstų akmenligė, visokio pobūdžio skausmai ir daug vaistų.

M. Melmaną delfinai išmokė kitaip žiūrėti į gyvenimą

Grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas (38) neseniai baigė filmuotis televizijos projekte „Delfinai ir žvaigždės“, kuriame iš arčiau pažino šiuos nepaprastus žinduolius. Šiuo metu muzikantas aktyviai koncertuoja ir radęs laisvesnę minutę į Vokietiją skuba pas žmoną ir dukrą.

88 metai Vytautui – ne kliūtis keliauti vienam (5)

Vytautas Baranauskas – netipinis senjoras. Su juo susipažinome regėjimo atstatymo stovyklos metu. Vytautas nenešioja akinių, tačiau čia atvyko tiesiog pagilinti žinias apie sveikatingumą. Tiesa, į stovyklą jis užsiregistravo ir su organizatoriais bendravo internetu, o paklaustas, ką labiausiai gyvenime mėgsta, puola pasakoti apie kelionę be jokios kompanijos į Italiją bei žeria mintis apie išsvajotąją Norvegiją.

Sterilizaciją pasirinkusi jauna britė sulaukė lavinos pykčio (135)

Vienas paskutiniųjų šių dienų tabu – moteris, kuri išdrįsta prisipažinti, kad nenori turėti vaikų. Tad kai, tuomet 26 metų, rašytoja Holly Brockwell paprašė gydytojų ją sterilizuoti, moteris sulaukė itin audringų reakcijų.