Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje

 (2)
Aštuntus metus Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco atskleidė, kad vaikystėje net nesvajojo tapti virtuvės šefu, o gyvenime viską į vietas sudėliojo netikėti atsitiktinumai ir Lietuvoje sutikta meilė. Šiuo metu G.L. Demarco savęs net negalėtų įsivaizduoti dirbančio kitokį darbą, o Lietuvą vadina svajonių išsipildymo šalimi.
© Organizatorių nuotr.

Nuo indų plovėjo iki virtuvės šefo

Dar gyvendamas Italijoje G.L. Demarco žinojo, kad gyvenime viską reikės pasiekti pačiam. Abu tėvai sunkiai dirbo, kad išlaikytų šeimą, todėl sūnui nuolat kartojo, kad tik tapęs verslininku galės susikurti pilnavertį gyvenimą.

„Dar ankstyvoje jaunystėje pajaučiau aistrą kalnams, tačiau tėvas pasakė, kad, jei noriu slidinėti, turėsiu tam užsidirbti pats. Sutapimas ar ne, tačiau pirmasis darbas buvo būtent restorane, nors tuo metu minties tapti virtuvės šefu net neturėjau“, - pasakojo „Kulinarijos studijos“ šefas, „Electrolux“ bičiulis G.L. Demarco.

Tik sulaukęs pilnametystės G.L. Demarco pajuto, kad maisto gaminimas jam puikiai sekasi ir teikia malonumą. Visgi norint dirbti virtuvėje, ypač Italijoje, vien noro nepakanka, todėl G.L. Demarco karjera virtuvėje prasidėjo nuo indų plovimo.

„Nors darbas nebuvo pats lengviausias ir šeima tam nepritarė, tačiau džiaugiausi galėdamas dirbti šalia šios srities profesionalų. Italijoje taip yra, kad jei kažko labai nori, turi tai įrodyti, todėl, kai tik virtuvės šefas pasiteiraudavo, kas gali pagelbėti ruošiant maistą, visada būdavau pirmasis, kuris pasisiūlo. Taip išmokau pjaustyti, serviruoti, kol galiausiai sulaukiau pasiūlymo tapti virtuvės šefu“, – pasakojo G.L. Demarco. Visgi netikėtai šeimą ištikusi nelaimė pradedančiojo virtuvės šefo ateities planus pasuko kita linkme.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Meilė padėjo įgyvendinti svajonę

Į Lietuvą G.L. Demarco atvedė pasiūlytas darbas Lietuvos biatlono federacijoje, o įsikurti ilgesniam laikui – pažintis su dabartine žmona Egle. „Visi aplinkiniai matė, kad darbas ofise man kelia depresiją, o būdamas virtuvėje aš tarsi atgyju. Todėl būtent Eglė mane paskatino siekti svajonės ir baigti kulinarijos mokslus“, - sakė G.L. Demarco.

Studijuodamas Italijos IFSE kulinarijos institute G.L. Demarco praktikavosi dirbdamas „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose restoranuose, todėl po mokslų baigimo turėjo pakankamai patirties ir žinių tapti profesionaliu virtuvės šefu bei pradėti nuosavą verslą.

„Niekada nenorėjau didelio restorano ir darbui aukoti viso savo laiko, kurį galėčiau praleisti su šeima. Atradęs vietą kulinarijos studijai dėkojau Dievui, kad mano ieškojimai baigėsi ir viskas stojo į savo vietas“, - šypsenos neslėpė G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.

Keičia lietuvių požiūrį į itališką virtuvę

Virtuvės šefo nuomone, lietuviai vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl būtent virtuvėje jis geriausiai atskleidžia savo charakterį. Ne paslaptis, kad itališka virtuvė – populiariausia pasaulyje, todėl gilias maisto ruošimo tradicijas G.L. Demarco stengiasi puoselėti ir gyvendamas Lietuvoje.

„Daugelis nustemba supratę, kad itališkoje virtuvėje ne tik picos ir makaronai. Todėl gyvendamas Lietuvoje džiaugiuosi turėdamas galimybę lietuvius supažindinti su italų virtuve“, - kalbėjo G.L. Demarco.

Gian Luca Demarco: pašaukimą gaminti atradau Lietuvoje
© Organizatorių nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Istorijos

Parfumeris Aistis Mickevičius pristatė „Kelionių kvapą“ (10)

Kuo Jums kvepia kelionės? Kava Paryžiaus kavinukėse, smilkalais Jeruzalės senamiesčio skersgatviuose, o gal prieskoniais dvelkiantis Stambulo turgus? Turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ žinomas radijo ir renginių vedėjas, parfumeris Aistis Mickevičius pristatė „Kelionių kvapą“, sakoma pranešime spaudai.

Gydytojas V. Žegunis: nemokėdamas įkalti vinies ortopedu-traumatologu nebūsi (2)

„Ortopedija-traumatologija – ateities specialybė, naujovės šioje srityje sunkiai išsemiamos. Aišku, ne kiekvienas tinkamas šiai profesijai – čia reikia ne tik galva ar parkeriu, bet plaktuku mokėt padirbėti. Neatsitiktinai medikų bendruomenėje mes daugiau laikomi amatininkais“, – sako Klaipėdos universitetinės ligoninės traumatologijos departamento vadovas, vyresnysis gydytojas ortopedas-traumatologas Vidmantas Žegunis (62 m.).

S. Paltanavičius: ką mums praneš barsukas? (4)

Jau perkopėme žiemos vidurį, dabar laukiame barsuko naujienų. Įdomu, o ką apie šią būsimą svarbią savo misiją mano pats barsukas? O jis dabar tikrai snaudžia savo urvo gilumoje įrengtame guolyje.

Sakralaus seksualumo lietuves mokanti maorė: naujų dalykų reikia mokytis tada, kai gyvenimas sunkiausias (1)

„Tai, kad moteris yra stipri, nereiškia, kad ji nėra moteriška. Įmanoma būti moteriška, grakščia ir eiti savo keliu, mokytis tapti vis labiau sąmoninga. Tai padeda, suteikia galių, įgalina kurti pokyčius savo gyvenime. Svarbiausia yra sugrįžti į savo kūną, pačiai būti atsakingai už savo sprendimus, pajusti savo galią, pasitikėti savimi“,- sako sostinėje seminarus moterims vedusi maorė Arapata iš Naujosios Zelandijos.

Pasaulio įdomybės: milžiniškas medis su tuneliu automobiliams ir pabėgę krokodilai (6)

Olandė Nancy Holten užaugo Šveicarijoje, jos vaikai turi šios šalies pilietybę, o ji pati sklandžiai šneka vokiškai. Tačiau, kai kalbama apie Šveicarijos pilietybės suteikimą, visus šiuos faktus nustelbia esą moters reiškiama nepagarba vietiniams papročiams.