Būtent tokia yra naujausia Jolitos Herlyn knyga „Geismo spąstuose“, kurią išleido leidykla „Alma littera“. „Tai knyga apie geismą, kuris sudegina mūsų sielas, ir apie meilę, kuri mus moko ne turėti, o būti“, – taip romaną apibūdina pati autorė J. Herlyn.

Pagrindinė romano „Geismo spąstuose“ herojė – aštuoniolikmetė gražuolė Lora. Paaiškėjus tėvo, turtingo Kauno verslininko, ilgai slėptai paslapčiai, jaunos moters pasaulis negrįžtamai pasikeičia. Palikusi Lietuvą, ji susipažįsta su olandu Rubenu ir drauge persikelia gyventi į nuodėmių ir laisvės miestą Amsterdamą. Tačiau po kurio laiko Lora pastebi, kad jos vyras atšalo ir jos nebegeidžia. Negalėdama susitaikyti su jos ir Rubeno laimę temdančiomis paslaptimis, mergina pasiryžta vyrą sekti. Tik ar Lorai pavyks atrasti ir suprasti, kas nutiko jos mylimajam?

Prašmatni vila Kauno priemiestyje, naftos platforma Šiaurės jūroje ir Raudonųjų žibintų kvartalas Amsterdame – tai tik kelios vietos, kuriose rutuliuojasi šis trilerį primenančio romano veiksmas.

„Ne Paryžius ir ne Roma, o būtent Amsterdamas man yra romantiškiausias Europos miestas. Bet pažinti visas jo spalvas ir atspalvius gali tik jame praleidęs kelerius metus. Todėl esu dėkinga savo pusbroliui dailininkui restauratoriui Tomui Markevičiui, dirbusiam Nyderlandų sostinėje, kuris papasakojo neįtikėtinų dalykų ne tik apie šį miestą, bet ir apie olandų charakterį bei gyvenimo būdą. Neatsispyriau pagundai ir leidau Tomui sušmėžuoti romano puslapiuose. Beje, knygoje minimas faktas, kad jis net porą metų restauravo Stedelijko meno muziejuje supjaustytą Pikaso paveikslą „Nuoga moteris sode“ – ne iš piršto laužtas“, – prisipažįsta Jolita Herlyn.

Autorė teigia, kad knygos siužetas ir pagrindinė romano herojė yra jos vaizduotės vaisius, tačiau tiek vieną, tiek kitą padėjo sukurti daugelio moterų patirtys.

„Rašant romaną man padėjo bendravimas su uždara socialinio tinklo grupe, skirta moterims, kurių vyrai yra užsieniečiai. Jos drąsiai ir atvirai dalijosi ne tik savo problemomis, bet ir intymiomis patirtimis. Todėl pagrindinė herojė – tai daugybės moterų patirčių ir išgyvenimų atspindys“, – teigia J. Herlyn.

Pasak autorės, ryškiuose turkės Elif, rusės Olgos, olandės Mijos charakteriuose, elgesyje ir mąstymo būde ne viena skaitytoja atpažins bent dalelę savęs. Kita vertus, dėl detektyvinių elementų bei jausmų romanų samplaikos, tai pirmoji Jolitos Herlyn knyga, kuri lygiavertiškai turėtų patikti tiek moterims, tiek vyrams.

Romaną „Geismo spąstuose“ parašiusi Jolita Herlyn – skaitytojų simpatijas užkariavusių keturių knygų autorė. Viena jų, „Mano vyrai ir jų žmonos“, kasmetiniame populiariausių šalies bibliotekose skaitomų lietuvių autorių knygų dešimtuke užėmė antrąją vietą. Jolita Herlyn drąsiai ir įtaigiai kuria šiuolaikinių ir stiprių, savęs ieškančių bei aistringai mylinčių moterų portretus. Hamburge su vyru gyvenanti rašytoja yra dėsčiusi filosofiją, dirbusi televizijos laidų vedėja, žurnaliste bei rinkodaros specialiste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)