Net pradėjau savarankiškai mokytis kalbą. Žinios pravertė, nes kai užaugau, atostogavau Barselonoje ir teko apsilankyti ligoninėje, kur angliškai kalbančių gydytojų nebuvo, todėl vertėmės tik su mano vaikystės žodynu ir „Google“ vertėju. Na, bet šįkart ne apie vaikystę ir Ispaniją.

Mane visada domino informacinės technologijos, todėl nieko keista, kad ir išsilavinimas ir darbas šioje srityje. Ėmus dirbti vienoje nemažoje IT kompanijoje atrodė, kad mano gyvenimas tiesiog nuostabus. Mėgiamas darbas, neblogas atlyginimas ir jaunas kolektyvas, su kuriuo ne tik nepaprastai smagu dirbti, bet ir leisti laiką kartu. Turėjome tarsi kokį klubą, kuris organizuodavo įvairias atrakcijas ir kviesdavo dalyvauti išsirinktus žmones.

Jaučiausi nuostabiai ir maniau, kad tai – tobulas gyvenimas. Tai tęsėsi kokius trejus metus, kol to džiaugsmo vis mažėjo, o širdelė norėjo ne vakarėlių siautulio ir pramogų, o ramaus poilsio ir sofos su mylimu žmogumi. Tik va, to žmogaus vis ir nebuvo. Turėjau gerbėjų, bet meilė turi būti abipusė ir širdelė plakė stipriau tik d4l vieno žmogaus, kuris jau turėjo savo gyvenimą.

Žinojau, kad jeigu tavo žmogaus šalia nėra, tai reikia pasidairyti kitur. Lankiausi pokerio klube, ieškojau pažinčių internete, dalyvavau įvairiuose renginiuose ir šefo pusiau juokaudama prašydavau įdarbinti tinkamą kandidatą. Bet mėnesiai bėgo, o aš vis dar jaučiausi liūdna ir vieniša.

Vieną šaltos žiemos dieną nusprendžiau, jei jau negaliu rasti Jo, tai reikia tiesiog kardinaliai pakeisti aplinką, kad mano mintys būtų užimtos kitais dalykais. Taip atsidūriau IT kompanijoje užsienyje, kur po savaitės išlipdama iš bendradarbio automobilio pasakiau, kad jis man patinka. Kitą savaitę jis pabučiavo mane, o kiek vėliau paaiškino, kad pietiečiams „tu man patinki“ nesakoma iš draugiškumo ir griežtai uždraudė ištarti šiuos žodžius dar kam nors.

Šiuo metu mudu gyvename Portugalijoje, o aš prisimenu, kad geografija nebuvo pamoka, kuri man vaikystėje sekėsi labiausiai.

Lina

***

Šis pasakojimas atsiųstas konkursui „Nutariau pakeisti savo gyvenimą ir nesigailiu“. Laukiame ir jūsų istorijų, o dovanų esame paruošę puikios kosmetikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt