Dalindamasis neišsenkančios energijos paslaptimis, atlikėjas ne tik pabrėžia maisto, fizinės veiklos, bet ir poilsio svarbą bei tikina, kad darbotvarkė kardinaliausiai pasikeičia, šeimoje atsiradus vaikui.

7:00 Vasarą keliuosi vėliau, tuo tarpu žiemą - apie penktą. Esu labiau rytinis žmogus, tada ir diena ilgesnė atrodo, kai anksčiau atsikeliu. Man patinka toks ritmas. Palendu po šaltu dušu, nes norisi nusiplauti miego energiją ir pabusti. O po to įvairiai: kartais tiesiog pusvalandį medituoju arba paskaitau ką nors. Rytas toks laikas, kai stengiuosi 20 minučių skirti savęs tobulinimui, pažinimui. Nes ryte protas būna skaidrus, o vakare būni pavargęs, galva - pilna įvairiausių minčių.

7:30 Pusryčiai. Jiems dažniausiai renkuosi šviežius vaisius arba grūdinės kultūros produktus be gliuteno. Pavyzdžiui, šiandien valgiau vakare užmerktas avižas su datulių tyre ir šviežiomis braškėmis. Taip pat labai mėgstu vaisių kokteilius, šviežiai spaustas sultis. Paprastai pusryčių ilgai neruošiu, tai turi būti greitai pagaminamas, lengvas maistas.

8:00 Po pusryčių būnu su dukrele, leidžiam mamai (žmonai Živilei Vaškytei-Lubienei – aut. past.) dar pamiegoti. Tuo tarpu suplanuoju dieną ir darbus. Po valandėlės jau sėdu ant dviračio ir minu į studiją. Kartais darbą pakeičia treniruotė bėgiojant krosą, bet šiandien, pavyzdžiui, treniruosiuosi vakare.

13:00 Minu atgal namo, kur žmona jau būna paruošusi pietus. Pietauju dažniausiai tarp 12.00 ir 14.00 val., kai saulė būna aukštai. Tuomet būnu jau praalkęs po pusryčių. Pietūs – mano pagrindinis maistas, todėl valgau daug. Mėgstu tofu sūrį, saldžias bulves, salotas. Kad ir ką valgyčiau, kartu suvalgau didelę porciją daržovių. Tiek žmonos tėvai, tiek žmona jas augina, todėl visada turime ekologiškų kaimo gėrybių. Vasarą dažnai renkamės patiekalus iš žalio, neapdoroto maisto, o žiemą racioną sudaro daugiau virtas maistas – įvairūs troškiniai, prieskoniais pagardintas keptas maistas. Norisi šilto maisto.

14:00 Po pietų palydžiu žmoną į darbą ir grįžtu į studiją. Paprastai muzikantų gyvenimas būna padrikas – keliesi vėlai, o dirbi iki išnaktų. Tačiau aš stengiuosi įtilpti į paprasto žmogaus darbotvarkę ir dirbti iki šešių valandų.

Du mėnesius buvau įpratęs šį laiką skirti dukrelei. Vis dėlto vaiko priežiūra – sunkus darbas. Vyrui nėra lengva su vaikais „sėdėti“. Aišku, tai priklauso nuo asmenybės, charakterio, gal kitiems yra kitaip. Nors mūsų dukrelė labai rami, retai verkia, man tai yra ganėtinai sunkus „juodas“, atsakingas darbas. Vaikas reikalauja maksimalaus dėmesio. Nėra taip, kad truputį padirbai, pasėdėjai, arbatos nuėjai atsigerti. Vaikas diktuoja savo sąlygas ir taisykles. Nėra lengva, tačiau kita vertus, toks tas gyvenimas – taip vaikai užauga.

18:00 Grįžtu namo, persirengiu ir keliauju į treniruotę. Prieš tai dar dažnai suvalgau kokį sveiką užkandį: batonėlį, vaisių, kokteilį išgeriu. Esu nubėgęs ne vieną maratoną, tad aišku, kad mano treniruotė – bėgimas. Vasarą stengiuosi bėgioti lauke, visų bėgikų Mekoje – Vingio parke, o žiemą keliauju į maniežą. Paprastai treniruotė trunka nuo valandos iki dviejų. Pasitaiko, kad bėgioju su komanda „Focus running“, o būna, kad vienas. Pavyzdžiui, buvom savaitgalį pajūryje, teko nubėgti 27 kilometrus. Stengiuosi bėgioti kiekvieną dieną - 5-6 kartus per savaitę.

20:00 Jau būnu grįžęs namo po treniruotės, tad prasideda vakarienės laikas. jai renkuosi garuose virtas daržoves. Jei norisi ko nors sočiau, suvalgau riekelę duonos. Po vakarienės užmigdome vaiką, jei turime jėgų, pabendraujame, aptariame dienos darbus ir būsimus planus. Dar kartais pažiūrime filmą, tačiau tai būna retai.

22:00 Imu į rankas knygą, paskaitome valandėlę ir einame miegoti. Vasarą stengiuosi nueiti miegoti prieš vienuoliktą valandą. O žiemą dar anksčiau. Tik tinkamas poilsio režimas garantuoja gerą savijautą.

Edgaro Lubio „Šokolado ir braškių batonėlio“ receptas

Reikės:

200 g mirkytų grikių,
5-6 datulių,
6 braškių,
2 kupinų šaukštų kanapių proteino,
1 kupino šaukšto Maca šaknies miltelių,
kerobo miltelių pagal skonį (arba kakavos),
kviečių želmenų miltelių,
cinamono, pankolio, kardamono.
agavų sirupo (pagal skonį).

Supjaustome į keturias dalis braškes. Mirkytus grikius, datules, kanapių proteiną, Maca šaknies miltelius, kviečių želmenų miltelius, agavos sirupą ir prieskonius sudedame į trintuvą ir gerai susmulkiname. Sudedame braškių gabalėlius, įdedame kerobo (arba kakavos). Iš lipnios masės suformuojame formą ir supjaustome batonėliais. Batonėlius padedame ant palangės ir jie patys išdžiūsta arba sudedame į orkaitę, nustačius minimaliausią temperatūrą, geriausia, kad ji neviršytų 40 laipsnių. Šie batonėliai - puikus desertas ir užkandis prieš treniruotę.

Patarimas:

Maistas kelia didelį malonumą, tačiau kartu ir priklausomybę. Todėl kartais geriau mažiau maisto, bet kokybiško, nei daugiau, bet prastos kokybės. Taip pat žmonės turi mokėti išlaikyti gyvenime balansą: tarp fizinės veiklos, mitybos, poilsio. Nereikia persistengti, kankinti kūno. Svarbiausia kuo daugiau daryti tai, kas patinka. Aišku, geriausia, kad tai darytumėte leisdami laiką gryname ore, gamtoje.