Netradicinius meno objektus kurianti menininkė šią vasarą sulaukė netikėto elektroninio laiško. Laiške buvo kvietimas Honkonge pristatyti prieš 3 metus dailininkės sukurtą meno objektą „Lūpdažis milžinas“.

Bendraujant su agentūra, ši mintis transformavosi į naują idėją – naudojant vien tik lūpų dažų pakuotes sukurti objektą, kuris galėtų pretenduoti į pasaulinį Gineso rekordą. Pasak Agnės, ankstesniojo „Lūpdažio milžino“ Gineso rekorduose fiksuoti nepavyko, nes meno objektui sukurti buvo panaudotos kelios skirtingos medžiagos: lūpų dažai ir medinis karkasas, o norint pasiekti rekordą, karkasą konstruoti teko vien tik iš lūpdažių.

„Lūpdažių bokštas“ – taip Agnė pavadino savo naujausią objektą, 3 mėnesius buvo kuriamas Lietuvoje, o vėliau atskiromis dalimis išskraidintas į Honkongą. Čia prireikė dar savaitės, kur pati menininkė surinko objektą į vientisą skulptūrą. „Kalbant su agentūra, paaiškėjo, jog idėjos – lūpdažio skulptūros – įgyvendintojų jie ieškojo visame pasaulyje. Labai džiaugiuosi, jog pasirinko mane“ – pasakojo menininkė.

Prireikė nemažai pastangų rasti beveik 20000 lūpų dažų tūbelių, objektas svėrė daugiau nei 530 kilogramų – nugabenti jį į Honkongą taip pat buvo savotiškas iššūkis. „Atvykus į Honkongą dėl karščio ir drėgmės bijojau, jog gana trapiai skulptūrai nieko nenutiktų“.

Nepaisant nemažų iššūkių, menininkę aplankė sėkmė – šiandien 15 val. vietos (9 val. ryto Lietuvos) laiku įvyko oficialus meno objekto pristatymas. Jo metu pasaulio Gineso rekordų agentūros atstovai užfiksavo naują pasaulio rekordą – „Lūpdažių bokštą“ nuo šiol galima vadinti aukščiausia iš daugiausiai lūpų dažų tūbelių sukonstruota skulptūra, o menininkę Agnę Kišonaitę – pasaulio rekordininke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)