„Gimus vaikui viskas pasidarė labai griežta. Prie gyvenimiškų pareigų prisidėjo ir vaikas, o kadangi jis yra prioritetas, man svarbiausia, kad jo gyvenimo kokybė nenukentėtų nuo mano saviraiškos poreikių. Įpratau keltis 5 val. ryto, iki 8 val. tvarkyti namų reikalus, o vėliau imtis savo darbų. Mūsų šeimoje yra susitarimas darbus baigti iki 17 val., kad vakarą galėtume skirti produktyviam buvimui kartu“, – pasakoja A. Jagelavičiūtė.

Pasak jos, buvimas mama nėra sunkiausias, bet turbūt atsakingiausias darbas pasaulyje. Anot jos, yra daug būdų palengvinti motinystę, tiesiog svarbu nebijoti prašyti pagalbos ir įsigyti reikalingiausius daiktus.

„Mamoms labai svarbu, kad parduotuvėje jos rastų viską: nuo kūdikiams skirtų tyrelių ar prežiūros prekių iki maisto produktų pasirinkimo vakarienei. Dauguma būsimų mamyčių atkeliauja į parduotuvę pirkti pirmojo kūdikio krepšelio, tačiau neretai įvairovė išmuša jas iš vėžių, o tuomet apsipirkimas gali užtrukti net kelias valandas. Parduotuvėje esančios konsultantės visuomet yra pasiruošusios padėti ir dažnai palengvina būsimųjų mamyčių patirtis“, - teigia Almena Dankienė, „Assorti“ vadovė.

A. Jagelavičiūtė teigia, kad jei ieškotume humoristinės supermamos, kuri viską daro tobulai, tokios nerastume. Anot jos, tokių pilna socialiniuose tinkluose, tačiau jos yra ganėtinai apsileidusios realybėje. Reikia nežiūrėti į kitas mamas ir elgtis taip, kaip tau atrodo teisingiausia. Nereikia stengtis būti supermama, tiesiog reikia būti mama savo mažyliui.

„Tuo metu, kol jos vaidina supermamas socialiniuose tinkluose, jų vaikai apsisnargliavusiomis nosimis turbūt žiūri televizorių. Bet jei žiūrėtume į sąvoką, o ne į reiškinį, tai supermama turbūt yra ta, kuri visuomet išklauso savo vaikus. Tu turi žinoti, ką tavo vaikas myli. Jei jis penktokas, daug svarbiau, kokia mergaitė jam patinka klasėje nei tai, ar jis tikrai labai gerai užsivyniojo šaliką. Šalikas irgi svarbu, bet ne vaiko širdžiai, o sveikatai“, – teigia A. Jagelavičiūtė.

Žmonėms, turintiems daug pareigų, vienintelis būdas išgyventi – griežta dienotvarkė. A. Jagelavičiūtė sako, kad dirbant ir auginant vaiką iš gyvenimo dingo pramogos, tačiau džiaugiasi turinti supratingus draugus, kurie gali palaukti keletą metų, kol vaikas paaugs, o verslas atsistos ant kojų.

„Tu žinai, kad negali keisti savo planų, nes pakeitus bent vieną, vėliau neturėsi tam laiko, todėl visuomet laikaisi įsipareigojimų. Tačiau man vis vien lieka laiko neįpareigojančiam poilsiui. Kartais tiesiog nieko neveikiu ar bukai žiūriu televizorių, bet man tai yra poilsis. Man taip pat būna, kad diena dingsta tarsi į juodąją skylę. Būnu kartais ir šiek tiek susivėlusi, ir apverstuose namuose“, – pasakoja A. Jagelavičiūtė.

Stilistė teigia, kad jai nėra sunku būti mama. Kasdienybę jai lengvina nauji dalykai, kuriuos išmoksta vaikas. Tai yra tikrasis malonumas, nors pasitaiko ir akimirkų, kuomet svyra rankos.

„Kol neturėjau griežtos dienotvarkės, buvo laikotarpis, kai dvi savaites verkiau nuo ryto iki vakaro, buvau nemiegojusi ir man visiškai važiavo stogas. Tačiau šeimoje vaiką auginame dviese, o ne aš viena. Pas mus nėra savaitgalinio tėčio ar savaitinės mamos. Mano gyvenime jau viskas įvykę: atsilinksminau ir atsikeliavau savo laiku, todėl dabar galiu save skirti motinystei“, – sako A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)