Brightside.me atskleis jums 12 tokių paslapčių.

Ne visi smulkūs gedimai taisomi iš karto

Nesijaudinkite – niekas neleis kilti lėktuvui, jei jis nesaugus. Tiesą sakant, sąrašas dalykų, kuriuos reikia patikrinti prieš lėktuvui pakylant, yra didžiulis. Vis dėlto būna nedidelių gedimų, kurie neturi įtakos saugumui ir kuriuos galima pataisyti vėliau, tad dėl jų niekas nenukelia skrydžio.

Kodėl lėktuvo viduje yra durų rankenos

Jos skirtos skrydžių palydovams (-ėms) tam atvejui, jei kartais lėktuve kiltų panika. Kai palydovas (-ė) ruošiasi avariniam nusileidimui, panikos apimti keleiviai gali netyčia juos (jas) pargriauti arba net išstumti iš lėktuvo. Tad rankenos ir skirtos tam, kad palydovas (-ė) turėtų į ką įsitverti.

Kapitonas ir antrasis pilotas valgo skirtingą maistą

Tai daroma tam, kad jei vienas iš jų apsinuodytų maistu ir dėl to negalėtų valdyti lėktuvo, jį pakeistų kitas. Vis dėlto šią taisyklę taiko ne visos oro linijos.

Net jei lagaminą užrakinote spyna, tai nereiškia, kad jis nebuvo atidarytas

Kabinti spyną ant lagamino ar rankinės užtrauktuko yra bergždžias reikalas, nes ją galima lengvai atrakinti rašikliu ar pieštuku. Kartais taip ir daroma, o proceso metu sugadinamas užtrauktukas.

Tikroji priežastis, kodėl lėktuvo viduje draudžiama rūkyti

Vyrauja nuomonė, kad lėktuvuose draudžiama rūkyti dėl akivaizdžių priežasčių – gaisro pavojaus ir pasyvaus rūkymo pavojaus. Vis dėlto pirmoji priežastis yra abejotina – anksčiau lėktuvuose buvo rūkoma, ir tai nesukeldavo gaisrų. Pagrindinė priežastis, kodėl lėktuvuose neberūkoma, yra ekonominė: oras lėktuve nuolat filtruojamas, o nuo cigarečių išskiriamų dūmų ir dervos filtrų įranga daug greičiau susidėvi.

7 dažniausios priežastys, kodėl bagažas pasimeta

Jis buvo sulaikytas papildomam patikrinimui ir nebuvo pakrautas laiku.

Darbuotojas (-a) (dažniausiai naujokas (-ė) uždėjo lagaminą ne ant to vežimėlio ir jis buvo nuskraidintas kitur.

Oro linijų darbuotojas (-a) netyčia priklijavo ne tą lipduką.

Keleivis nuo lagamino nenuplėšė senų lipdukų, ir tai sukėlė painiavą.

Lagaminas užstrigo ant konvejerio arba buvo nugabentas ne ta kryptimi (tai dažniausia pasitaiko skrydžiuose su persėdimu). Lagaminas iškrito iš vežimėlio pakeliui į lėktuvą ir niekas jo nepastebėjo. Tačiau taip nutinka retai.

Bagažo atpažinimo sistema suklydo arba pasimetė etiketė. Todėl oro linijų darbuotojai pataria ant savo lagamino ar rankinės (arba bent jų viduje) gerai matomoje vietoje pritvirtinti savo vardą ir kontaktinę informaciją.

Kodėl keleivių prašoma išjungti mobiliuosius telefonus?

Mobilusis telefonas retai gali sukelti kritinį lėktuvo gedimą – tai mitas. Tačiau jis gali sutrikdyti radijo signalą ir dėl to pilotai gali neišgirsti svarbios informacijos iš dispečerių. Vis dėlto net ir lėktuvo įgula ne visada laikosi šios taisyklės.

Oro linijų darbuotojams ir jų šeimos nariams bilietai kainuoja daug pigiau

Dauguma oro linijų bendrovių savo darbuotojams, jų vaikams ir sutuoktiniams suteikia teisę skristi labai pigiai, o kartais netgi nemokamai. Paprastai, kai darbuotojas (-ą) perka bilietą, jam (jai) tereikia sumokėti oro uosto mokesčius, o pats skrydis yra nemokamas.

Tualeto duris galima lengvai atidaryti iš išorės

Išorinėje durų pusėje, po užrašais „Nerūkoma“ ir „Tualetas“, yra paslėptas specialus mygtukas. Be abejo, jis nėra skirtas trukdyti keleivių privatumui – jis reikalingas tam, kad nereikėtų išlaužti durų, jei viduje esantis keleivis sunegaluoja ir negali atrakinti jų pats.

Ir šalia perėjimo, ir prie lango esančių sėdynių ranktūrius galima lengvai pakelti

Keleiviai neretai susierzina dėl to, kad šalia perėjimo tarp eilių ir prie lango esančių kėdžių ranktūriai būna užfiksuoti. Vis dėlto juos galima pakelti: tereikia paspausti nedidelį mygtuką, paslėptą šalia ranktūrio atramos. Tačiau turėkite omeny, kad palydovai gali jūsų paprašyti nuleisti ranktūrius.

Kada geriausia pirkti bilietus?

Manome, kad kuo anksčiau perkame lėktuvo bilietus, tuo pigiau galime juos gauti. Tačiau tai ne visai tiesa, nes pigūs bilietai išperkami pirmiausiai, ir jų labai greit nebelieka. O štai antradieniais, trečiadieniais ir šeštadieniais bilietai išties būna kiek pigesni nei paprastai.

Mandagiai elgtis apsimoka

Skrydžių palydovai prisipažįsta, kad kuo keleiviai pagarbiau elgiasi, tuo didesnę pagarbą užsitarnauja patys. Jūsų porcija jums pasirodė per maža? Mandagiai paprašykite ir galite papildomai gauti kepsnį iš pirmosios klasės meniu. Labai triukšmingas kaimynas? Jei ramiai paaiškinsite situaciją, praktiškai garantuotai būsite persodinti į kitą vietą.

Norite sužinoti futbolo rungtynių rezultatą, bet neturite priemonių? Skrydžio palydovas (-ė) išsiaiškins ir jums perduos, jei elgsitės maloniai. Bet jei iškelsite skandalą, retai gausite daugiau, nei jums priklausantį minimumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)