Kiekvienam svarbu domėtis, ką gamintojai deda į jūsų mėgstamiausią kremą ar prausiklį. Pastaruoju metu dažnai akcentuojamos mikrodalelės – mažytės plastiko granulės, kurių dedama į veido šveitiklius ir makiažo priemones. Šios dalelės ne tik nesveika odai, bet kenkia ir aplinkai.

Atėjo laikas nuodugniai aptarti dar vieną medžiagą – 1,4-dioksaną, rašo „The Independent“.

Specialistai linkę teigti, kad aptinkama pačiuose įvairiausiuose produktuose – kūno prausikliuose, rankoms plauti skirtuose muiluose ir losjonuose – cheminė medžiaga galimai yra kancerogeninė. Deja, tenka pripažinti, kad 1,4-dioksano dedama į 46 proc. šios kategorijos produktų, tačiau nėra reikalaujama šio fakto nurodyti prekės etiketėje.

Šalutinis kitų cheminių medžiagų, naudojamų gaminant grožiui puoselėti skirtas priemones, produktas 1,4-dioksinas dažnai lieka nepastebėtas sudedamųjų dalių sąrašuose.

Vartotojai apsisaugoti nuo 1,4-dioksano gali vengdami šių medžiagų: PEG, polietileno glikolio, polietileno, polioksietileno ir kt.

Įtakingi politikai ir sveikatos specialistai JAV ragina šį ingredientą, kuris, kaip manoma, sukelia akių, nosies ir gerklės gleivinės sudirgimą, pašalinti iš asmeninės higienos priemonių sudėties. Laimei, 1,4-dioksaną iš higienos priemonių pašalinti galima palyginti nesudėtingai. Teigiama, kad vakuuminis džiovinimas – efektyvus būdas šiai medžiagai pašalinti iš kūno priežiūros priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)