Skaudančios, paraudusios akys

Normalu, kad kartais jaučiame akių skausmą ar jos tampa paraudusios, tačiau tai taip pat gali būti konjuktyvito (akių junginės uždegimas) ar glaukomos (akių liga, kuriai būdingas regimojo nervo ir tinklainės ląstelių pažeidimas) požymiai.

Norint išvengti akių paraudimo patariama rūpintis akių higiena, stengtis akių netrinti bei visą dieną dirbant kompiuteriu daryti pertraukas.

Miglotas regėjimas

Neryškus, miglotas regėjimas gali būti kataraktos (akių liga, kai lęšiukas pamažu netenka skaidrumo, formuojasi drumstys, kurios trukdo gerai matyti) požymis. Katarakta gali atsirasti dėl blogos mitybos, rūkymo, ultravioletinių spindulių poveikio bei gali būti paveldima.

Šviesos blyksniai

Staigūs regėjimo pokyčiai tokie kaip šviesos blyksniai ar maži taškeliai atsirandantys regėjimo lauke gali nieko nereikšti, tačiau taip pat gali atsirasti dėl tinklainės atšokos (tinklainės atsisluoksniavimas nuo vidinio akies obuolio paviršiaus).

Tinklainės atšoka yra išgydoma lazeriniu būdu, tačiau jei gydyti nepradedama laiku, žmogus gali prarasti regėjimą.

Regėjimo „drumstys”

Regėjimo „drumstys” gali atsirasti dėl mažų nuosėdų tinklainėje ir dažniausiai, jei regėjimas netrukus pagerėja, dėl jų nerimauti nereikia.

Tačiau jei pastaruoju metu regėjimo „drumstys” jus kankina vis dažniau - vertėtų apsilankyti pas gydytoją.