Atsako gydytoja dietologė Žana Antonova:

Vynuoges galima priskirti, kaip dabar madinga vadinti, prie supermaisto. Tas pavadinimas daugiau tiktų tamsesnių spalvų vynuogėms – raudonoms, violetinėms, juodoms, kadangi jose yra ypač stipraus antioksidanto resveratrolio, kuris turi poveikį genų ekspresijai, atsakingai už ilgą gyvenimą, mažina riziką arba gali apsaugoti nuo daugelių vėžio formų: plaučių, burnos, stemplės, prostatos, endometriumo, kasos ir žarnų; koronarinės širdies ligos, nervų sistemos degeneracinių ligų, Alzheimerio ligos ir virusinių bei grybelinių infekcinių ligų.

Daugiausia resveratrolio yra vynuogių odelėse, sėklose (100 kartų daugiau nei minkštime). Taip pat jos turi tokį flavonoidą kaip antocianiną, kuris lemia vynuogių tamsią spalvą ir pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis, ir tuo prisideda prie kardiovaskulinių ligų, diabeto, artrito ir onkologinių ligų rizikos mažinimo arba apsaugo nuo jų.

Žaliosios vynuogės turi mažiau antioksidantų. Tačiau tai nereiškia, kad žalios vynuogės nėra vertingos. Jos turi šiek tiek kitokių flavonoidų – katechinų (labai daug jų randama žaliojoje arbatoje), kurie turi taip pat turi teigiamą poveikį sveikatai.

Vynuoges gali valgyti visi. Tačiau suvalgius didelį kiekį galima justi pilvo pūtimą.