Dermatologas Nicholas Perricone’as siūlo unikalią dietą. Išbandykite, dirbkite su savimi ir nepasiduokite, pataria fithacker.ru.

Kaip veikia dieta

Daktaras N. Perricone’as išdrįso tvirtinti, kad senėjimo procesas vyksta priklausomai nuo to, kaip mes maitinamės. Jis turi omenyje, kad saldumynai ir riebus maistas neigiamai veikia odos būklę. Tiksliau, šie elementai gali sukelti uždegiminius procesus, dėl ko ant veido atsiranda raukšlės.

Ši svorio metimo metodika paremta laisvųjų radikalų ir produktų glikemijos indekso teorija. Būtina sumažinti suvartojamų laisvųjų radikalų kiekį, nes būtent jie greitina senėjimo procesus. Tuo pat metu reikia vartoti daugiau produktų, kuriuose gausu antioksidantų.

Kokį rezultatą gausime

N. Perricone’as tikina, kad teisingai maitinantis galima išvengti su amžiumi susijusių ligų, tokių kaip silpnaprotystė, artritas, insultas. Ypač ląstelių būklę pagerina riebios žuvies ir žalumynų vartojimas.

Tai mums garantuoja:

puikią savijautą ir gerą atmintį;

geresnį virškinimą ir nereikalingų skysčių pasišalinimą iš organizmo, kas taip pat turi įtakos kūno grožiui ir jo apimtims;

gražesnius plaukus, nagus ir geresnius dantis.

Žinoma, fizinio krūvio niekas neatšaukė. Jeigu norite turėti dailų kūną, laikytis dietos nepakaks. Riebalai ištirps, tačiau raumenys savaime nesutvirtės. Jeigu norite gero rezultato, sportuoti reikia tris kartus per savaitę. Ir pageidautina kiekvieną dieną bėgioti.

Draudžiami produktai

Jeigu jūs nusprendėte išbandyti N. Perricone’o sistemą, būtina atsisakyti štai šių produktų:

miltų gaminių;
cukraus ir konditerijos gaminių;
daržovių ir vaisių, tokių kaip bananai, vynuogės, apelsinai, arbūzai, mangai, papajos, bulvės, morkos, burokėliai ir kukurūzai;
raudonos mėsos;
žąsienos ir antienos;
dešros gaminių;
margarino ir sviesto;
padažų bei majonezo;
pieno produktų nuo 1 procento, nenugriebto pieno;
kietojo sūrio;
grūdų produktų;
kavos;
gazuotų gėrimų;
alkoholio.

Leidžiami produktai

Pagrindinis produktas, kuris rekomenduojamas vartoti – lašiša. Jis turi įeiti į kiekvienos dienos meniu, nes turi labai vertingų omega-3 riebalų rūgščių. Jeigu pabodo valgyti raudoną žuvį, išsirinkite bet kokią kitą riebią jūros žuvį.

Be žuvies jūsų meniu taip pat gali būti:

jūros produktai;
vištiena;
kiaušiniai;
jogurtas;
žalios lapinės daržovės, cukinijos, baklažanai, visų rūšių kopūstai, agurkai ir pomidorai;
vyšnios, obuoliai, kriaušės, melionai ir juodieji serbentai;
avokadai;
alyvuogės;
ankštinės kultūros (pupelės, žirneliai, lęšiai);
avižinė košė;
riešutai;
žalioji arbata;
prieskoniai, tarp jų ir imbieras;
šaltinio vanduo (8-10 stiklinių per dieną).

Galima pastebėti, kad N. Perricone’o dietos racionas gana griežtas, tačiau pakankamai įvairus. Taigi, nuobodžiauti neteks.

Rekomendacijos:

1. Laikytis dietos būtina 28 dienas. Nuolat jos laikytis nereikia, nes ji labai griežta. Jeigu būtina skubiai įgauti formą prieš svarbų renginį, jums padės trijų dienų iškrova pagal šią sistemą.

2. Vaikytis ypatingų sudėtingų receptų nereikia, nes maistas turi būti labai paprastas ir lengvas. Salotas pagardinkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu, o visa kita valgykite paruošta ant garų arba kepta orkaitėje (nepamirškite prieskonių).

3. Kokių nors ypatingų kontraindikacijų šiai dietai nėra. Reikia stebėti save ir savo būklę. Žinoma, dėl uždraustuose produktuose esančių elementų stygiaus gali pablogėti sveikatos būklė.

4. Pats N. Perricone’as rekomenduoja dietos metu papildomai vartoti vitaminų kompleksą.

Holivudo žvaigždžių atsiliepimai ne šiaip sau raminantys. Rezultatai akivaizdūs ir kalba patys už save. To pakanka, kad kiltų noras išbandyti šį lieknėjimo metodą. Na, o toliau viskas priklauso nuo jūsų pačių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)