Puiki mankšta kūno stiprinimui yra kalanetika. Būtent ji vadinama moteriškiausia ir moderniausia mankšta, tai tarsi baleto, meditacijos, jogos ir kineziterapijos derinys.

Kalanetika puiki alternatyva moterims, kurios negali turėti didelio širdies krūvio. Tai neintensyvi, tačiau ištvermės reikalaujanti treniruotė, nes jos metu dirba ne tik vidiniai, bet ir išoriniai kūno raumenys. Pratimai yra atliekami pulsuojamaisiais judesiais.

„Tai priešingybė aerobikai. Kalanetika yra lėta mankšta, kurios metu akcentuojamas nugaros saugumas bei taisyklingas judėjimas. Nepatikėsite, tačiau kalanetika padeda numesti nereikalingus kilogramus nuo problematiškų kūno vietų. Šią mankštą galima atlikti, tiek ryte, tiek vakare, ji gali būti puikiu pasiruošimu sunkiai darbo dienai arba atpalaiduojančiu užsiėmimu po varginančių darbų, todėl nepatingėkite ir pasportuokite, prižadu - nepasigailėsite! “, – teigia kalanetikos trenerė Paulina Launagaitė.

Kalanetika lavina koordinaciją, laikyseną, ištvermę, ugdo moteriškas savybes, gerina medžiagų ir deguonies apytaką ir, žinoma, suteikia šypseną ir gerą nuotaiką.

Judam kartu ir trenerė Paulina Launagaitė kviečia atlikti kalanetikos treniruotę su nedideliu kamuoliu, skirtą rankų, kojų bei sėdmenų stiprinimui. Pradedančiosioms rekomenduojama pratimus atlikti be papildomo inventoriaus.

Prieš treniruotę atlikite apšilimą bei keletą tempimo pratimų.