Į „apelsino žievelę“ arba vadinamąjį celiulitą daugelis moterų, praradusios viltį jį įveikti, tiesiog numoja ranka, tikėdamos, kad tai tėra estetinė problema. Tačiau retai kuri susimąsto, jog pastebimai matomas poodinis riebalinis sluoksnis rodo, kad kažkas organizme funkcionuoja netinkamai, sakoma pranešime spaudai.

„Apelsino žievelės fenomenas, visų pirma yra nutukimo problema. Kita vertus, jis yra ir genetiškai sąlygotas polinkis. Yra moterų, kurios niekada neturės apelsino žievelės, net ir būdamos pakankamai apkūnios, bet yra tokių, kurių riebalinės sankaupos, pertvarėlės tarp riebalinio audinio salelių, yra gana matomos”,- sako „Tavo klinika“ gydytoja Rūta Maciulevičienė.

Tačiau ne kartą mokslas ir sveikatos pažanga įrodė, kad mes jau mokame nugalėti genetiką. Ir ieškant celiulito priežasčių, yra išrasta aparatų, padedančių pastebimai jį sumažinti arba visai išnaikinti. O celiulito išjudinimo paslaptis slypi limfos sistemoje.

Raktas - limfodrenažiniai masažai

Pasak gydytojos R. Maciulevičienės, limfos sistema yra viena sudėtingiausių žmogaus organizme ir be galo svarbi. Ji atlieka dvi pagrindines funkcijas: imuninę ir drenažinę.

„Jeigu iš bet kurios kūno vietos nebus nudrenuotas skystis, ta vieta ims tinti, plėstis ir pūstis, Geriausias pavyzdys yra moterys, kurioms išoperuotas krūties vėžys ir kartu pašalinti lifmazgiai, tuomet limfa negali nutekėti, sutrikdoma limfotaka ir kas tada darosi? Moters ranka tinsta ir tinsta visą likusį gyvenimą”, - dalijasi patirtimi gydytoja.

Kitas pavyzdys, po ilgos kelionės lėktuvu tinstančios kojos. Taip atsitinka, nes žmogus nejuda ir sutrinka limfos tekėjimas.

„Limfos judėjimą limfagyslėmis užtikrina susitraukinėjantys raumenys aplinkui, todėl tos moterys, kurios dėl savo darbo yra priverstos valandų valandas stovėti vienoje padėtyje arba sėdėti, jų limfotaka gali sutrikti. Jeigu moteris negali arba nenori judėti, tada tą limfotaką gali pagerinti masažas”, - aiškina R. Maciulevičienė, atskleisdama, jog limfodrenažiniai masažai judina ne pačią limfagyslę, o raumenis.

Genialumas paprastume

Limfodrenažinių masažų naudą dar prieš 5 tūkst. metų atrado Egiptiečiai. O šiais laikais vietoj žmonių rankų darbą gali atlikti aparatai, pagal limfos tekėjimo kryptį išmasažuojantys visą kūną.

„Limfodrenažiniai masažai pirmiausia yra organizmo valymo programa, nes išjudinama limfa išvalo susikaupusius šlakus ir toksinus. Todėl jau po pirmos procedūros žmogus jaučiasi gaiviau, lyg pakylėtas, pagerėja jo nuotaika. Kaip mes juokaujame, tai yra gerasis šalutinis limfodrenažinių masažų poveikis”, - sako viena iš „Studio Figura“ salonų tinklo savininkių Rita Balčiūnienė, vardindama ir kitus privalumus.

„Ilgesni masažų kursai suteikia vizualiai pastebimus pokyčius. Ne tik oda tampa elastingesnė, lygesnė, bet ir tirpsta centimetrai. Apkūnesnėms moterims po dešimties procedūrų gali nukristi nuo liemens ir klubų po 4 cm, nuo rankų ir kojų po 2 cm”, - sako ne kartą fiksavusi savo klienčių apimčių pokyčius R. Balčiūnienė.

Limfodrenažiniai masažai tinka bet kokio amžiaus moterims ir gali išspręsti daug sveikatos sutrikimų, tokių kaip, sąnarių ligos arba alergijos. „Taip pat, dažnos mūsų klientės yra neseniai pagimdžiusios moterys, kurias pakitusi hormonų pusiausvyra „apdovanojo” celiulitu,” - sako R. Balčiūnienė.

Masažo specialistė iš praktikos patvirtina gydytojos žodžius, jog pasitaiko stambesnių moterų, neturinčių celiulito, ir lieknesnių, kenčiančių nuo šio diskomforto. Pastarosioms, pasak jos, reikia visai nedaug ir limfodrenažinių masažų dėka celiulito gali nelikti.

„Savo akimis mačiau. Pamenu, į mūsų saloną atėjo liekna, graži, jauna ir net krosiukus bėganti mergina. Tobulos figūros, bet turėjo ji tą bjaurią problemą - celiulitą. Ir ką jūs manot? Po dešimties procedūrų jis visiškai išnyko. Dabar jai tereikia du-tris kartus per metus pasimasažuoti”, - šypsosi Rita. Žinoma, apkūnesnėms moterims gali prireikti daugiau procedūrų, kad celiulitas nebūtų toks ryškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)