Toninis kremas odai suteikia sunkumo įvaizdį, ant odos atrodo nenatūraliai, užkemša poras.

Netiesa. Galime jus užtikrinti, kad dekoratyvinė kosmetika nestovi vietoje – per pastaruosius kelis metus buvo sukurti lengviausi, greitai įsigeriantys ir netgi ant odos neapčiuopiami skysti kremai, kremai-žele ir kremai-dūmeliai. Sukurta šimtai atspalvių, idealiai tinkančių bet kokiai odos spalvai. Pagrindinė užduotis – teisingai pasirinkti toną: tai reikia daryti tik aiškioje dienos šviesoje ir ne ant vidinės delno pusės, o ant skruosto - juk toninį kremą tepsite ant veido, o ne ant rankų.

Kartais, norint sutvarkyti odos išvaizdą, užtenka tik bazinio kremo.

Tiesa. Kai kuriems odos tipams (tokių, deja, yra labai mažai) reikalingas tik minimalus dėmesys. Be to, tai visiškai nepriklauso nei nuo odos atspalvio, nei nuo amžiaus. Baltas, neutralus arba spalvotas pagrindas, o taip pat ir priemonės, odai suteikiančios blizgesį, tepamos po rytinių odos priežiūros procedūrų: valymo, kaukės, drėkinimo ir t.t.

Jei ant veido yra raukšlių, toninio kremo geriau nenaudoti.

Netiesa. Į šiuolaikinių kremų sudėtį įeina šviesą atspindintys pigmentai, kurie vizualiai išlygina odos reljefą, iš dalies išlygina raukšles. Be to, nauji kremai praturtinti papildomais aktyviaisiais ingredientais (lyginančiais, patempiančiais, drėkinančiais odą, apsaugančiais ją nuo šalčio, vėjo, ultravioletinių spindulių ir dulkių), jie turi ne tik dekoratyvinių, bet ir gydomųjų, jauninančių savybių. Tačiau vis tik būkite atsargios su matinėmis, ypač kruopščiai odą padengiančiomis toninėmis priemonėmis, kurios gali pabrėžti raukšles, ypač poakių srityje.

Gero toninio kremo paslaptis – jo gebėjimas žaisti su šviesa.

Tiesa. Švarios, lygios ir švelnios odos įspūdį sukuria šviesą atspindintys ir išskaidantys pigmentai. Jie įeina į pačių toninių kremų sudėtį, o taip pat ir į emulsijų, kurios tepamos prieš arba po toninio kremo užtepimo ant skruostikaulių, kaktos, ant antakių linijos, nosies ir kurios padeda išryškinti veido reljefą, sudėtį. Dėmesio: nenaudokite priemonių, kuriose yra pernelyg daug perlamutrinių dalelių – jų spindesys išryškina raukšles, veido klostes, kontrastuoja su šešėliais.

Tirštesnis toninis kremas geriau paslepia odos trūkumus.

Ne visiškai tiesa. Jei veido oda iš esmės švari, geriau naudotis vietinės korekcijos priemonėmis (korektoriaus arba labai nedideliu toninio kremo kiekio pagalba) – taip išsaugosite natūralią spalvą ir oda liks permatoma. Jei inkštirų, randų, paraudimų ir pigmentinių dėmių daug, tirštas toninis kremas iš tiesų padės lengviau odai suteikti vienodą spalvą, tačiau, deja, makiažas atrodys sunkus, dirbtinis.

Truputis raudonio ant skruostų - ir gera veido spalva užtikrinta.

Tiesa. Tačiau tik tuo atveju, jei ant šviesios odos tepsite rožinį arba abrikosinį raudonį, o ant tamsesnės – raudoną arba avietinį. Teisingai užtepti, jie iš tikrųjų pagyvina veido spalvą. Tačiau tepdama tamsesnio atspalvio (rudą, slyvos ar bordo spalvos) raudonį būkite atsargi: jie puikiai pabrėžia skruostikaulio liniją, tačiau gyvumo odai nesuteikia.

Saulėtekio spalvos toniniai kremai ir pudros pagyvina veidą.

Netiesa. Daug kas priklauso nuo natūralios jūsų odos spalvos ir nuo to, kokia technika naudodamasi tepsite šias priemones. Tačiau daugumoje atvejų nerekomenduojama rinktis tamsių tonų – jie sendina veidą ir suteikia jam švininį atspalvį. Jei jūsų oda šviesi, blyški ar rausva, nuo saulėtekio spalvos toninių kremų ir pudrų teks atsisakyti visiškai – ant jūsų odos auksiniai atspalviai atrodys labai nenatūraliai. Taip vadinamuosius bronzing (suteikiantys bronzos atspalvį) kremus ir pudras gali naudoti tik įdegusios arba tamsios odos spalvos savininkės, tačiau ir tuomet iš siūlomų atspalvių paletės jos turėtų rinktis tik pačius šviesiausius tonus.

Patvarus toninis kremas ant odos išsilaiko visą dieną ir nereikalauja retušavimo.

Tiesa. Patvarių formulių pigmentai lengviau kontaktuoja su oda ir yra atsparūs prakaitui, prisilietimui rankomis, trynimuisi į drabužius ir pan. Dienos bėgyje jų atspalvis nekinta, o makiažas išlieka nepakitęs – ryte užtepusi ant veido odos tokią priemonę, dieną turėsite tik keletą kartų papudruoti nosies galiuką.

Užtepus pudrą oda atrodo negyva.

Netiesa. Kaip ir toniniai kremai, šiuolaikinės birios ir kompaktinės pudros savo sudėtyje turi įvairius šviesą atspindinčius ir skaidančius pigmentus ir, skirtingai nuo jūsų senelės pudros, nėra panašios į miltus. Ypatingą susidomėjimą sukelia spalvotos pudros, veido odai suteikiančios gyvumą (rožinės), pritraukiančios šviesą (violetinės), maskuojančios raudonumą (žalios) ir mėlynumą (geltonos).

Tonines priemones reikia tepti dienos šviesoje.

Visiška tiesa. Prie dirbtinio vonios kambario apšvietimo spalva atrodo visiškai kitaip. Be to, jei vonios kambaryje yra tik vienas šviesos šaltinis, atskiros veido sritys gali būti šešėlyje. Ką gi daryti, jei vonioje nėra lango? Susiorganizuokite specialų apšvietimą: apšvietimo lemputes išdėliokite aplink veidrodį, o ne tik ant lubų centre. Jei tai neįmanoma, makiažą darykitės miegamajame arba kitame kambaryje, sėdėdama veidu į langą arba visuomet pakoreguokite makiažą iš namų išėjusios į gatvę, pavyzdžiui, sėdėdamos automobilyje – tokiu būdu išvengsite daugybės nemalonių siurprizų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją