Idėja Tautų mugėje suvienyti tiek mažuosius, tiek didžiuosius žolelių produkcijos gamintojus ir žinovus kilo vis didėjant lietuviškos produkcijos poreikiui. „Šiuolaikinis miesto žmogus ima iš naujo atrasti lietuviškas tradicijas, suvokia, kad to krašto, kuriame užaugai ir gyveni, augalai gali ne tik džiuginti akį, bet ir stiprinti sveikatą“, - teigia UAB „Švenčionių vaistažolės“ rinkodaros vadovė Gabrielė Plešakienė.

Tautų mugės „Vaistažolių kiemelyje“ bus siekiama perteikti ekspertų patirtį, suteikti praktiškų patarimų besidomintiems, taip pat supažindinti su žolininkystės bei vaistažolių istorija. Lankytojai galės įsigyti arbatų, prieskonių, eterinių aliejų ir kt.

„Vaistažolių kiemelio“ programa

Vinco Kudirkos aikštėje E. Šimkūnaitės namelyje penktadienį ir šeštadienį bus pristatoma nauja leidyklos „Žuvėdra“ išleista garsios liaudies medicinos žinovės E. Šimkūnaitės horoskopų knyga. Ją įsigyti bus galima tik mugės metu. Penktadienį ir šeštadienį (14–16 val.) botanikė Živilė Lazdauskaitė pasakos apie lietuviškų horoskopų kilmę, jų reikšmę mūsų gyvenimui. Lankytojai bus mokomi pažinti augalus, bandys spėlioti habil. dr. E. Šimkūnaitės sukurtas mįsles, galės paragauti šermukšnių uogienės, o norintieji – ir jos virimo receptą.

Penktadienį ir sekmadienį „Vaistažolių kiemelyje“ visi lankytojai galės paskanauti išskirtinės, būtent šiai progai sukurtos Tautų mugės arbatos. Ji bus verdama čia pat, Vinco Kudirkos aikštėje, didžiuliame katile. Taip pat kiemelyje lankytojų akį trauks didžiulė piramidė iš arbatos pakelių, o šeštadienį 12 val. mažieji lankytojai bus kviečiami prisidėti prie ypatingos „Acorus Calamus“ suknelės kūrimo iš vaistažolių.

Šeštadienį 14–16 val. visi Tautų mugės lankytojai bus kviečiami į Vinco Kudirkos aikštę – „Vaistažolių kiemelį“, kuriame bus verdama sveikuoliška dilgėlių sriuba. Rekordinio dydžio (500 litrų) sriubos katilo turėtų pakakti visiems išalkusiems smalsuoliams.

Gera žinia lauks ir filmų mėgėjų: Vinco Kudirkos aikštėje bus įkurtas kino kampelis, kuriame, įsitaisius ant šieno kaugės, bus galima stebėti Henriko Šablevičiaus dokumentinį filmą „Žiniuonė“, apie Lietuvoje garsią vaistinių augalų žinovę, habil. dr. Eugeniją Šimkūnaitę.

Visas tris mugės dienas „Vaistažolių kiemelyje“ bus itin laukiamos šeimos su mažais vaikais, kurių lauks pramogos ir žaidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)