Vis dėlto mažai kas žino, kad soda neįtikėtinai veiksminga ir naudinga odos priežiūrai.

Prauskite veidą

Sodos prausiklis pagerins odos kokybę. Paruoškite mišinį – du šaukštelius sodos sumaišykite su šaukšteliu šilto vandens. Tuomet mišiniu ištepkite švarią odą ir švelniai pamasažuokite sukamaisiais judesiais. Leiskite sodai veikti kelias minutes, tuomet nuplaukite drungnu vandeniu.

Užkirskite kelią aknei

Soda puikiai kovoja su akne. Ji giliai valo ir drėkina odą bei pašalina inkštirus. Iš trupučio sodos ir šilto vandens paruoštu mišiniu ištepkite kruopščiai nupraustą veido odą. Leiskite kaukei veikti 5–10 minučių, tuomet nuplaukite drungnu vandeniu.

Šveiskite

Soda – nuostabus šveitiklis, veiksmingai pašalinantis negyvas odos ląsteles. 30 gramų avižinių miltų sumaišykite su 15 gramų sodos bei 20 ml vandens.

Paruoškite pėdų vonelę

Norite, kad pėdų oda būtų minkšta ir sudrėkinta? Naudokite sodą. 3 litrams vandens prireiks 70 gramų sodos. Paruoštame tirpale kojas mirkykite 30 minučių. Po procedūros pėdas ištepkite drėkinamuoju kremu.

Pasimėgaukite detoksikuojančia vonia

Detoksikuojanti vonia puikiai pašalina organizme susikaupusius toksinus ir atkuria odos grožį, sveikatą bei spindesį. 70–140 gramų sodos sumaišykite su 140 gramų magnio druskos ir supilkite į vonią. Joje pagulėkite 30 minučių.

Pasirūpinkite nagais

Soda ypač naudinga nagams – ji efektyviai pašalina grybelį ir nešvarumus. Nagus pabarstykite soda ir gerai nušveiskite šepetėliu.

Jeigu nagus bjauroja grybelis, paruoškite mišinį: naudokite 2 dalis sodos ir 1 dalį vandens. Mišiniu ištepkite nagus ir aplink juos esančią odą. Leiskite veikti 10 minučių. Procedūrą kasdien kartokite po 2–3 kartus, kol problemos nebeliks.